مزیت های راه اندازی طلافروشی در عراق
رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق گفت: روحیات خرید طلا و جواهر در عراق بیش از ایران است و حضور در بازارهای عراق بهترین فرصت برای صادرکنندگان ایرانی است. راه اندازی طلافروشی در عراق سخت نیست و دولت عراق اجازه می دهد که هر خارجی در عراق مغازه بزند و فروش طلا داشته باشد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/06/29 | 00:06
به گزارش به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ مهدی نجات نیا، رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق در دومین دورهمی فعالان طلا و جواهر بیان داشت: کشور عراق بهترین فرصت صادراتی و اقتصادی برای کل دنیا است به این علت که این کشور با کاهش صادرات نفت روسیه تقریبا به دومین صادر کننده نفت جهان تبدیل شده است و پول هنگفت در عراق وجود دارد و به دلیل احساس ناامنی و پروتکل های امنیتی که منعقد شده رقیبی در بازار نیست.
نجات نیا ادامه داد: در عراق بانک ها، بانک های فعالی نیستند و مردم تمایلی ندارند پول خود را در بانک ها قرار دهند، بنابراین دومین علت خرید بیش از حد طلا و جواهر در عراق همین انگیزه پس انداز است و به همین دلیل مصرف طلا در عراق بیشتر از کشورهای دیگر در منطقه است.
وی افزود: عراقی ها روحیه مصرف و خرید بالایی دارند و در حال حاضر عرضه کننده طلا و جواهر به شکل آن چنانی در عراق وجود ندارد و کشور هایی مانند ترکیه ،امارات و ایتالیا که صادرات خوبی در خصوص طلا و جواهر به عراق دارند ولی هیچ کدام در بازار ها حضور ندارند و فقط دورادور بازار را رصد می کنند.
نجات نیا ادامه داد: کشور ایران به عنوان همسایه ای که بیشترین مرز و تردد بدون ویزا را به عراق دارد و روزانه 5 تا 6 هزار عراقی وارد ایران می شوند و 2 تا 3 هزار ایرانی به عراق می روند جای تعجب است اطلاعات کامل از بازار طلا و جواهر نداشته باشند.
وی با بیان اینکه عراق 18 استان دارد که بیشترین واردات طلا در اقلیم کردستان انجام می شود و در آنجا حدود 170دلار شمش و مصنوعات وارد می شود، اظهار داشت: ولی اصل بازار عراق استان بغداد با 9 میلیون جمعیت است که هم مصرف کننده هستند هم تجار بزرگ و بازار های عمده وجود دارد و کمتر می بینیم که ایرانی ها حضور داشته باشند.
رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق تصریح کرد: عراق اجازه می دهد که هر خارجی در عراق مغازه بزند و فروش طلا داشته باشد و سرمایه گذاران می توانند طبق قانون ثبت شرکت در عراق یک شرکت را ثبت کند و یک مغازه ای را اجاره و فروش طلا داشته باشند.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون سرمایه گذاری عراق به سرمایه گذارانی که در این کشور سرمایه گذاری و کسب و کار راه اندازی کنند مجوز و تسهیلات خوبی اعطا می شود بیان داشت: به سرمایه گذارانی که واحد تولیدی راه اندازی کنند، معافیت هایی از جمله به مدت 10 سال معافیت از تعرفه گمرکی، 15 سال معافیت از انواع تعرفه ها و مالیات های داخلی و خارجی تعلق می گیرد و از هر کجا می خواهند می توانند نیرو بیاورند.
نجات نیا ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ایران که به حدود 150 کشور صادرات دارد و یک چهارم صادرات آن به عراق است، کشور عراق فرصت طلایی برای سرمایه گذاری تجار و تولید کنندگان ایرانی است و با برگزاری نمایشگاه های تخصصی طلا و جواهر در عراق و یا برگزاری نمایشگاه تخصصی خاص تولید کنندگان طلا و جواهر ایران می توان این فرصت را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: کلیات صادرات طلا ایران به عراق مشکلی وجود ندارد، در بحث واردات و برگشت شمش طلا مشکلات و محدودیت هایی وجود دارد که تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا می توانند با تاسیس یک مغازه یا شرکت در عراق از این طریق این مانع را نیزدور بزنند.
در مناطق مختلفی از عراق از جمله صحرای غربی و کردستان و همچنین منطقه شرق بغداد، ذخایر طلا کشف شده است. در حال حاضر عملیات استخراج معدن در منطقه الداجه در حال انجام است. چندی پیش گزارش ها حاکی از آن است که اکتشاف طلا در مکان های دیگری مانند فضالیه و عبیدی در حال انجام بود. بر اساس داده های خود عراق، این کشور دارای ذخایر مهم طلا و الماس و همچنین دومین ذخایر بزرگ نفت خام است. از این نظر، دولت عراق بر این باور است که استخراج طلا به طور فزاینده ای برای کشور سودآور خواهد بود.
جواهرات عراقی را می توان در رنگ های مختلف خریداری کرد. طلای زرد بیشتر در جواهرات فروشی ها به چشم می خورد. طلای سفید و رزگلد نیز محبوب هستند و طلای سبز را نیز می توان در جواهرات فروشی های سراسر عراق یافت.
براساس جدول ارزان ترین کشورها برای خرید طلا در سال 2024 ،هنگ کنگ کشوری است که ارزان ترین طلای جهان را دارد. بانکها در اینجا فراوان هستند و حق بیمههای رقابتی روی سکههای طلا دارند - سرمایهگذاری را بدون شکستن بانک آسان میکند. بعد از هنگ کنگ امارات متحده عربی در فهرست ارزان ترین کشورها برای خرید طلا قرار دارد.
طلا را می توان در امارات از منابع مختلف از جمله جواهرات، بانک ها و فروشندگان آنلاین خریداری کرد. عربستان سعودی ، سوئیس ، آمریکا و استرالیا در رتبه های بعدی قراردارند اما ایران و عراق در هیچ کجای این فهرست 12 تایی قرار ندارند. هند نیز در پایان این فهرست جای دارد
هیئتی متشکل از اعضای رئیس داخلی و خارجی، کمیته نظارت و چندین بانک قیمت لحظه ای و قیمت ثابت آتی طلا را بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می کنند. هر روز انجمن ها نرخ طلا را تعیین می کنند. این نرخ در سراسر کشور اعمال می شود.
شش نوع طلای برجسته در جواهرفروشی های عراق به فروش می رسد: طلای برجسته 375 (طلای 9 عیار) طلای مشخص 585 (طلای 14 عیار) طلای مشخص 750 (طلای 18 عیار) طلای مشخص 875 (طلای 21 عیار) طلای برجسته 916 (طلای 22 عیار) طلای برجسته 958 (طلای 23 عیار) طلای 999 (طلای 24 عیار)
در عراق وزن طلا را بر حسب گرم، کیلوگرم و تولاس می سنجند. پاوان گلد معادل 8 گرم طلا است. پاوان به پون نیز معروف است. 1 پاوان = 8 گرم 1 تولا = 11.66 گرم 1 اونس = 31.1034 گرم 1 کیلو = 1000 گرم
بر اساس این قانون یک مثقال برابر با 5گرم در اقصی نقاط جمهوری عراق به 24 قیراط تقسیم میشود. جواهرات طلا به مصنوعاتی اطلاق میشوند که حداقل دارای 12 قیراط طلای خالص است.
در این رابطه بیشتر بخوانید:
عراقی ها مشتری طلاهای سنگین طلا فروشی های روانسر
قوانین خرید و فروش و قیمت گذاری طلا در عراق
جای خالی تجارت طلا در مناسبات تجاری ایران و عراق
در ادامه گفتگو در دورهمی فعالان طلا و جواهر ،علیرضا احمدی، صادر کننده طلا و جواهر ایران ،هم که به صورت مجازی در این دورهمی حضور داشتند تاکید کردند: ایران با همسایگان خود باید توسعه تجارت داشته باشد و اگر رابطه یک سویه باشد صادرات انجام می شود ولی پول ها می ماند.
ولی اگر رابطه دو سویه باشد با توجه به اینکه عراق جز کشورهای اتحادیه عراق (شورای همکاری خلیج فارس) است می توان طلا و جواهر ساخت ایران را از طریق کشور ایران با تعرفه صفر به 20 کشور عربی سوریه، عربستان سعودی، عمان، بحرین صادر کنیم در حالی که اکنون متوسط جهانی تعرفه صادرات مصنوعات 13.5 است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نزدیک به یک چهارم صادرات ما به عراق است اگر تولیدکنندگان و صادر کنندگان در کشور عراق متمرکز شوند، می توان شمش مورد نیاز کشور را از طریق کشور عراق وارد کرد و به صورت کوتاه مدت مشکل واردات شمش را برطرف و صادرات طلا و جواهر را توسعه داد.
احمدی اذعان داشت: متاسفانه در اکثر صنایع با این مسئله روبرو هستیم که دوست داریم صادرات انجام دهیم ولی دوست نداریم در آن کشور پایمان خیس شو، در حالی که تشکیل یک کسب و کار در کشورهای همسایه ما بسیار ساده تر از ایران است.
در ادامه این دورهمی محمد جواد حیدری، تولید کننده و فعال صنعت طلا و جوهر و رییس شورای سیاست گذاری دورهمی فعالان طلا و جواهر نیز با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات و چالش های صنف طلا و جواهر سال ها در صنعت طلا تلاش و اتاق فکر ها تشکیل شده است گفت: برآیند همه تلاش های انجام شده به اینجا رسیده که امروز صنف طلا برای پیگیری مشکلات و رفع چالش های این صنعت اقدام به با رسانه ای کردن موانع صادرات را رونق بخشد.
وی با بیان اینکه تمایز بررسی مشکلات در دور همی ها، رسانه ای کردن موانع و مشکلات و اینکه کدام دستگاه کار شکنی می کند است بیان داشت: صنف طلا در جهت رفع موانع موجود امید دارد با رسانه ای کردن تک تک موانع موجود در صادرات طلا، گشایشی اتفاق بیفتد در حالی که همه دولت مردان ما، مسئولین صنعت معدن، بانک مرکزی و .. به تمامی موانع واقف هستند و نیاز به پیگیری از داخل صنف نیست و موضوع خواستن و نخواستن دولت است .
تولید کننده و فعال صنعت طلا و جوهر تصریح کرد: در کارگروه های تخصصی صنف طلا و جواهر مشکلات صنف پیگیری و احصا شده و به بن بست خورده اند و اکنون در اتفاق رسانه ای شدن صادرات طلا می توانیم این مشکلات را حل کنیم.
وی تاکید کرد: در این فضایی که کشور نیاز به بالا بردن اشتغال و نرخ تولید خود دارد ما می توانیم با تقویت تولید وتوسعه صادرات طلا و جواهر هزاران شغل در صنعت ایجاد کنیم.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
دومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر
بازار طلای عرق
رایزن عراق
مهدی نجات نیا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده