شناسایی بسترها برای صادرات طلا و جواهر

شناسایی بسترها برای صادرات طلا و جواهر

رئیس گروه بازار و تجارت جهانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در بحث تولید طلا و جواهر دفتر صنایع ورزشی و خلاق وزارت صنعت، معدن تجارت در مدت کوتاه آغاز فعالیت خود دو جلسه مهم در جهت ساماندهی واحدهای تولیدی برگزار کرده است و در حال پیگیری برای راه اندازی شهرک صنعتی مصنوعات فلزات گرانبها هستیم.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1401/07/02 | 00:07

نظری ثبت نشده

شناسایی بسترها برای صادرات طلا و جواهر

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ محسن فهمی، رئیس گروه بازار و تجارت جهانی دفتر صنایع ورزشی و خلاق وزارت صنعت، معدن و تجارت در دومین دورهمی فعالان طلا و جواهر بیان داشت: با بنا شدن شهرک صنعتی، واحدهای تولیدی منسجم در کنار هم مجوز تولید و پروانه بهره برداری می گیرند و ظرفیت تولید آنها مشخص می شود و با مشخص شدن ظرفیت تولید واحدها می توان ظرفیت های صادراتی را شناسایی کرد و در توسعه صادرات به تولید کنندگان کمک کرد.


وی افزود: دفترصنایع ورزشی و خلاق در چارت جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت جدید تاسیس شده است و هدف این دفتر این است که در توسعه صادرات نقش مهمی ایفا کند که در این راستا رفع موانع صادراتی ضرورت دارد.

فهمی با تاکید بر اینکه تلفیق هنر و صنعت گویای این است که صنعت طلا جز صنایع با پتانسیل بالای صادراتی است تصریح کرد: یکی از موانع صادرات طلا و جواهر طولانی بودن فرآیند صدور مجوز در فرودگاه های بین المللی است که در تلاش هستیم با همکاری دوستان در بانک مرکزی این فرآیند را کاهش دهیم.



وی اظهار داشت: از دیگر موانعی که با دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در جهت رفع آن مکاتبه شده است، حذف پروسه عیار سنجی سازمان ملی استاندارد از شمول فرایند استاندار صادراتی است تا تولید کنندگان بتوانند محصولات خود را راحت تر صادر کنند.


فهمی اذعان داشت: در حوزه قوانین و مقررات کمیته ای برای بررسی شناسایی قوانین و مقررات مخل صادرات تشکیل شده است که این کمیته موظف به ارائه گزارش ماهیانه به معاونت صنایع عمومی است تا در صورت مغایرت با مسائل صادراتی و تولیدی بر اساس برنامه اولویت مقررات زدایی و بخشنامه زدایی عمل شود.


رئیس گروه بازار و تجارت جهانی دفتر صنایع ورزشی و خلاق وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اهمیت و ضرورت حمایت از تولید کنندگان داخلی برای حضور در نمایشگاه ها خارجی تاکید کرد و بیان داشت: سازمان توسعه تجارت حمایت هایی را برای تولید کنندگان در نظر بگیرد تا حضور تولید کنندگان با کمترین هزینه و بیشترین خروجی باشد.

طلا؛ اولین کالای صادراتی لبنان است

دولتمردان به صادرات طلا بها نمی دهند


محمدرضا نوری زاده رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه یزد نیز با بیان اینکه متاسفانه دولتمردان آن چنان که باید به صادرات طلا بها نمی دهند و صادر کنندگان مصنوعات طلا در فرآیندهای صادرات طلا و جواهر از جمله پرواز، گمرک، استاندارد و .. مشکل دارند گفت: توسعه صادرات طلا و جواهر می تواند در بحث توسعه اشتغال و ارزآوری نقش موثری ایفا کند.
وی اظهار داشت: شهر یزد از جمله شهرهای تولید کننده طلا است که در آن نزدیک به 500 کد استاندارد وکارگاه های فعال وجود دارد.
نوری زاده خاطر نشان کرد: تولید کنندگان یزد علاقه مند به انجام صادرات طلا و جواهر هستند وکیفیت کارهای تولید شده توسط تولید کنندگان یزد در حد صادراتی و قابل رقابت است ولی موانع موجود بر سر راه صادرات مانع از کار صادر گنندگان یزد شده است.



احمدی، صادر کننده طلا و جواهر ایران در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه صنعت طلا صنعتی نیست که به آمار رسمی آن توجه کرد گفت: آمار رسمی به هیچ عنوان قابل دفاع نیست به عنوان مثال آمار رسمی واردات شمش طلا در کشور ما از سال 93 تا کنون صفر است در حالی که سالانه بالغ بر چند صد تن شمش طلا مصرف مصنوعات است.


وی افزود: با توجه به اینکه ظرفیت استخراج معادن طلای داخل کشور 6 تا 7 تن در سال است مشخص نیست این چند صد تن طلایی که برای ساخت مصنوعات طلا مورد استفاده قرار می گیرد از کجا وارد کشور می شود.

احمدی تصریح کرد: بخشی از این طلای مورد استفاده کشور از تبدیل ضایعات و طلای دست دوم است که وارد چرخه می شود ولی متاسفانه مشخص نیست 70 درصد ما بقی از کجا وارد کشور می شود.



وی اظهار داشت : در حال حاضر دغدغه دولتمردان خارج شدن طلا به صورت قاچاق از مرزها است که بایستی این دغدغه مرتفع شود چرا که اگر به طور مثال سالانه 100 تن طلا هم به صورت آب شده از کشور خارج شود دوباره باید این میزان به کشور برگردانده شود، بنابراین طلا به هر قیمتی وارد کشور ما می شود چرا که کشور ما طلایی برای استخراج ندارد.


احمدی در ادامه با اشاره به اینکه بالاترین حجم واردات مصنوعات طلا بیش از 70 تا 80 درصد از واردات مصنوعاتی که به کشور ما قاچاق می شود از کشور ترکیه است گفت: صادرات کشور ترکیه بالغ بر 1200 تن در سال است.

بازار عراق فرصت طلایی برای صادرات طلا و جواهر

ایران تنها کشوری که توان رقابت با ترکیه را دارد



احمدی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایران تنها کشوری در دنیا است که توان رقابت با کشور ترکیه را چه در بخش ساخت و چه در بخش طراحی دارد بیان داشت: در حال حاضر حدود 20 هزار طراح در کشور وجود دارند که بیش از 30 درصد همین طراحان در داخل کشور برای تولید کنندگان ترکیه کار طراحی می کنند.


این صادر کننده طلا و جواهر ایران با بیان اینکه سالانه 250 تا 300 تن بالغ بر 15 میلیارد دلار مصرف مصنوعات کشور عراق است بیان داشت: همه این مبلغ سود نیست بلکه حدود 6 تا 10 درصد حاشیه سود آن خواهد بود ولی ساخت این میزان مصنوعات بالغ بر 60تا 75 هزار نفر را مشغول کار می کند.


وی تاکید کرد: اگر در ایران 300 تن طلا صادرات شود 100 هزار نفر مشغول کار می شوند که با انجام این مهم علاوه بر اینکه حقوق افراد شاغل از کشور ثالث گرفته می شود بلکه ارزش افزوده هم برای صادرکننده دارد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

صادرات طلاوجواهر

دومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر

رئیس گروه بازار و تجارت جهانی وزارت صنعت، معدن و تجارت

ظرفیت صادرات طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت