توجه کشورهای اروپایی به زنجیر چینابی یزد
هم اکنون زنجیرهای چینابی یزدی به دلیل ظرافت و زیبایی مورد توجه هستند و مشتریان بسیاری از کشورهای آلمان، ژاپن، آمریکا دارد که با ثبت جهانی، زیور آلات یزد در سطح بین المللی شناخته خواهد شد.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/11/02 | 15:11
به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، گلدان ساز، پیشکسوت صنف طلا و جواهر یزد بیان داشت: هم اکنون زنجیرهای چینابی یزدی به دلیل ظرافت و زیبایی مورد توجه هستند و مشتریان بسیاری از کشورهای آلمان، ژاپن، آمریکا دارد که با ثبت جهانی، زیور آلات یزد در سطح بین المللی شناخته خواهد شد.
وی افزود: ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیور آلات سنتی به حفظ و احیای این هنر سنتی کمک می کند و فرصت های شغلی برای نسل جدید در زمینه تولید و فروش محصولات ایجاد می کند.
گلدان ساز تصریح کرد: زنجیرهای چینابی یزدی با طلای 20 عیار ساخته می شود و ظرافت بسیار زیادی دارند و یک متر زنجیر چینابی تنها 10 گرم وزن دارد و بافت آن به شکلی بسیار ظریف می باشد که 8 دانه به هم متصل می شوند و به دلیل این ظرافت طرفداران زیادی دارد.
این طلا ساز یزدی اظهار داشت: در گذشته زنجیرهای چینابی کیلو کیلو ساخته و به بازار تهران می آمد ولی شهرهای تبریز و قم هم با طلای 18 عیار زنجیرهای چینابی ساختند و وارد بازار کردند که کیفیت آن قابل مقایسه با زنجیرهای چینابی نبود و به همین جهت بازار زنجیرهای چینابی یزدی خراب شد.
وی اذعان داشت: در گذشته زیور آلات سنتی بازار بسیار خوبی داشت و بسیاری از طرح ها و مدل ها مانند گردنبندهای 5 پر، خورشیدی، انگشتر های خرپشتی، مدال های خوشه ای، گوشواره های ماکسی، لچک توری، ستاره پرسی، چهار گل، گوشواره های توتی که از مروارید ساخته می شد روی بورس بود و از برخی کارها مانند گوشواره ماکسی صد جفت سفارش داده می شد.
گلدانساز ادامه داد: در طی سال های 55 و 60 که اوج فعالیت من در حرفه سازندگی طلا بود و روزانه 18 ساعت کار ساخت انواع زیور آلات را انجام می دادم، بازار طلا و جواهر بسیار رونق و کشش داشت و هر کیلو طلا 26 هزار و 500 تومان بود و با طلاسازی هر سه مال یک کیلو طلا درآمد داشت و پس انداز کرد ولی اکنون با گران شدن قیمت طلا و زیاد شدن دست، درآمد استادکاران حرفه ای که کارهای با کیفیت و خوبی می سازند کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد و نمی توانند زندگی مرفه داشته باشند.
این پیشکسوت صنف طلا و جواهر خاطرنشان کرد: در گذشته حجم سفارشات برای ساخت طلا بسیار بود و طلاسازان نوبت های دو تا 3 ماهه می دادند ولی اکنون بازار تولید و فروش زیورآلات بسیار خراب است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در طی سال هایی که در هنر طلاسازی فعالیت داشته است بیش از 100 کیلو طلا ساخته بیان داشت: یکی از نکات جالب اینکه در طول 40 سال فعالیتی که در رسته فروش طلا داشته ام حتی یکی از کارهایی که خودم ساخته و کد ساخت مخصوص به خود را روی آن زده ام، هنوز در مغازه خودم برای فروش نیاورده اند و گیرم نیامده است.
گلدانساز با بیان اینکه «گردنبد لچک» یکی از زیورآلات دست ساز من است که موفق به دریافت مهر اصالت شده است اظهار داشت: این نوع گردنبند سنتی ایران که برگرفته از فرهنگ ایرانی و یزدی است و به صورت توری بافته می شود اکنون بعد از 50 سال هنوز خریدار دارد .
وی خاطر نشان کرد: این گردنبند ها در اوزان مختلف 20 تا 50 گرم و در سایزهای مختلف دو رج و 3 رج ساخته می شود و همچنین گوشواره های آن نیز با گردنبند ساخته و به صورت سرویس هم مشتری داشت ولی اکنون ساخت این گردنبند ها با 30 گرم طلای 20 عیار 200 میلیون هزینه دارد و بسیاری از مردم توان خرید این گونه گردنبندها را ندارند.
این طلاساز یزدی در پایان گفتگو با گلدنیوز گفت: در طول سالهایی که در ساخت طلا فعالیت داشته انواع و اقسام زیورآلات طلا که با مروارید ساخته می شود را ساخته است بیان داشت: در ساخت زیورآلات مرواریدی اغلب مروارید های پرورشی ژاپنی استفاده می شود چرا که مرواریدهای طبیعی خلیج فارس اولا بسیار گران قیمت بوده و هر گرم آن بیش از 10 برابر مروارید های پرورشی قیمت دارد، در ثانی مروارید های طبیعی بعد از 5 سال تغییر رنگ داده و رنگ آنها زرد می شود ( که برخی اعتقاد داشتند که مروارید های طبیعی به دلیل جذب امراض بدن زرد می شوند)
وی ادامه داد: بنا به همین اعتقاد که مروارید ناراحتی های بدن را جذب می کند و تغییر رنگی که حاصل می شد، کارهای ساخته شده با مروارید های طبیعی را نمی شد دوباره استفاده کرد و حتی اکنون نیز مروارید های بحرینی به گونه ای هستند که در صورت استفاده دوباره از آنها در زیور آلات، بدن برخی خریداران دانه های ریز پوستی می زند.
جواهرات سنتی
اتحادیه طلا یزد
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده