رکوردشکنی طلا و نقره در بورس کالا

معامله بیش از 14 تن شمش طلا در هفته نخست بهمن

در معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راه‏‏‌اندازی این بازار تا پایان هفته نخست بهمن‌ماه ۱۴.۷تن شمش طلا معامله شده و ارزش معاملات این گواهی‏‏‌ها به بیش از ۷۳همت رسیده است.

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1403/11/06 | 11:11

نظری ثبت نشده

معامله بیش از 14 تن شمش طلا در هفته نخست بهمن

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا گلدنیوز؛  طی ۳۶روز کاری که بازار مالی گواهی سپرده نقره آغار به کار کرده، بیش از ۵تن شمش نقره در بورس‌کالا مورد معامله قرار گرفته است.

بررسی تالارهای معاملاتی در بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد میزان معاملات گواهی سپرده شمش طلا از اسفندماه سال ۱۴۰۱ که گواهی سپرده شمش طلا در سامانه‌‌‌های یکپارچه بورس‌کالای ایران راه‌‌‌اندازی شد تا روز پایانی معاملات در هفته نخست بهمن‌ماه ۱۴.۷تن شمش طلا معامله شده که از معادل وزنی ۲میلیون قطعه سکه طلای تمام‌بهار آزادی عبور کرده و به عبارتی ارزش معاملات گواهی‌‌‌های سپرده شمش طلا به بیش از ۷۳همت رسیده است. تازه‌‌‌‎‌‌‌ترین بررسی‌‌‌های آمار ثبت‌شده از معاملات گواهی سپرده شمش طلا استقبال گسترده سرمایه‌گذاران از ابزارهای مالی مبتنی بر طلای بورس‌کالای ایران، به‌خصوص معاملات گواهی سپرده شمش طلا را نشان می‌دهد.

افزایش سقف دارایی اشخاص در بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا

طی هفته ابتدایی بهمن‌ماه، مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس‌کالای ایران با صدور اطلاعیه‌‌‌ای از تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا و نقره خبر داد. بنابراین از تاریخ اول بهمن‌ماه سال‌جاری محدودیت سقف دارایی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا، از ۱۰۰کیلوگرم شمش طلا به ۲۰۰کیلوگرم شمش طلا افزایش می‌‌‌یابد.

همچنین طبق این اطلاعیه، از تاریخ ۳بهمن‌ماه سال‌جاری محدودیت سقف دارایی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره نیز به این شکل خواهد بود که محدودیت‌های سقف دارایی همه اشخاص حقیقی ۱۰۰کیلوگرم و اشخاص حقوقی یک‌هزار کیلوگرم و همه صندوق‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های درآمد ثابت مطابق با امیدنامه صندوق یک‌هزار کیلوگرم تغییر خواهد کرد.

طلای ۱۸عیار در رتبه دوم بازارهای مالی پر بازده

داده‌‌‌های آماری محاسبه‌شده در مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و همچنین اداره تحلیل‌‌‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس نشان می‌دهد در دی‌ماه سال‌جاری، بازار طلای ۱۸عیار در رتبه دوم قرار گرفت و عنوان سومین ابزار مالی پربازده دی‌ماه نیز به صندوق‌های طلا رسید. صندوق‌های زعفران در رتبه نخست قرار گرفتند.

بررسی داده‌‌‌های آماری محاسبه‌شده از عملکرد بازارهای دارایی در دی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد؛ صندوق‌های کالایی فعال در بازار سرمایه، نسبت به سایر ابزارهای مالی، عملکرد مطلوب‌‌‌تری داشتند؛ به طوری‌‌‌که از لحاظ کسب بازدهی، صندوق‌های زعفران با کسب ۸.۱‌درصد بازدهی ماهانه، بازار طلای ۱۸عیار با کسب ۷.۷۴‌درصد بازدهی ماهانه و صندوق‌های طلا با کسب ۵.۶۱درصد بازدهی ماهانه، رتبه‌‌‌های اول تا سوم بازارهای دارایی پرسود را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.

ثبت معاملات ۵تن گواهی سپرده نقره

بررسی داده‌‌‌های اداره تحلیل‌‌‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار و مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار، نشان می‌دهد که در دی‌ماه سال‌جاری، بازدهی بازارهای سهام و بازار ارز دیجیتال بسیار نزدیک به هم بوده است. بر این اساس، بازار سهام عنوان پنجمین بازار پربازده دی‌ماه ۱۴۰۳ را به خود اختصاص داده است. به عبارت بهتر در دوره مورد بررسی، دلار در بازار آزاد با ۵.۱‌درصد رشد نرخ ماهانه و سکه بهار آزادی با ۲.۹۸‌درصد رشد قیمت ماهانه، از بازار سهام با ۵.۱۱‌درصد بازده موزون ماهانه، عقب مانده‌‌‌اند.

همچنین بررسی بازار مالی معاملات گواهی سپرده نقره نشان می‌دهد که از زمان راه‌‌‌اندازی این بازار و به عبارت بهتر فقط در ۳۶روز کاری، ۶تن شمش نقره به خزانه بورس‌کالای ایران وارد شده و بیش از ۵تن شمش نقره در بازار گواهی سپرده شمش نقره از زمان راه‌‌‌اندازی این بازار مورد معامله قرار گرفته است. بازار نقره کشور برای نخستین بار صاحب یک بازار رسمی و قانونی شده است.

اعداد و آمار نشان می‌دهد که با اوج‌‌‌گیری قیمت طلا در بازار عموم مردم به سمت سرمایه‌گذاری در بازار طلا به وسیله ابزارهای مالی مبتنی بر طلا گام برداشتند؛ چراکه صندوق‌های طلا یا گواهی سپرده شمش طلا یک بازار سرمایه‌گذاری امن تلقی می‌شود.

 

null
برچسب:

گواهی سپرده شمش طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت