احداث شهرک تخصصی طلاوجواهر تهران به کجا رسید؟!
امروز دفتر صنایع خلاق وزارت صمت میزبان فعالان صنعت طلاوجواهر بود.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/09/06 | 00:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)، امروز یکشنبه 6آذر جلسه بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای بخش تولید ، صادرات و واردات طلاوجواهر و سنگ های قیمتی در محل معاونت صنایع عمومی وزارت صمت به میزبانی محمدرضا زارع سرپرست دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت برگزرا شد.
در ابتدای این نشست مهندس زارع ضمن خوشامدگویی به فعالان صنفی حاضر در جلسه به رویکرد اصلی وزارت صمت جهت حمایت از تولید و صادرات طلاوجواهر اشاره کرد و گفت: با توجه به جلسات برگزار شده ، عزم وزارت صمت و صنف طلا و جواهر برای ایجاد شهرک تخصصی طلاوجواهر جدی است.
در حال حاضر دو منطقه پرند و منطقه آزاد ری در حومه تهران و منطقه سنگلج (به پیشنهاد شهرداری تهران ) به عنوان مکان های پیشنهادی ایجاد شهرک تخصصی طلاوجواهر در نظر گرفته شده اند.
در ادامه این جلسه ناصحی مدیر شرکت شهرک های صنعتی استان تهران با اشاره به بازدید های انجام شده از کارخانه های طلاسازی تهران گفت: در تهران کارخانه های مجهز و پیشرفته ای داریم که نشان از پتانسیل بالای صنعت طلاوجواهر کشور است. اما متاسفانه کارگاه های کوچک طلاسازی بسیار پراکنده هستند و لزوم تجمیع این کارگاه ها در یک مکان مشخص بسیار ضروری است.
ایشان با اشاره به جلسات برگزار شده در استانداری تهران گفت: قرار است طرح امکان سنجی ایجاد شهرک تخصصی طلاوجواهر در حریم و خارج از حریم شهر تهران توسط اتحادیه طلاوجواهر تهران تهیه شود.
در ادامه ،هاشمی مجری طرح گوهرسنگ کشور با اشاره به تدوین سند جامع گوهرسنگ کشور گفت: با رفع شدن اختلافات بین دستگاه های دولتی، تاسیس اتاق گوهر و فلزات گرانبها در فرودگاه امام خمینی (ره) تا آخر هفته جاری انجام خواهد شد. بعد از فرودگاه امام در 3 فرودگاه دیگر هم این اتاق تاسیس خواهد شد.
ایشان همچنین اعلام کرد: تا پایان سال آزمایشگاه مرجع گوهرشناسی کشور به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه فعالان صنف طلاوجواهر با بیان دیدگاه ها و نظرات خود به مسائل و مشکلات تولید و صادرات طلا پرداختند.
محمدجواد حیدری ، تولیدکننده طلاوجواهر و صاحب برند بارمان گلد با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص معضلات صادرات طلاوجواهر گفت: متاسفانه چند مشکلات کلیدی صادرت طلا از سال 92 تا همین امروز همچنان باقی است در صورتیکه اگر عزم جدی وجود داشت ظرف چند هفته قابل حل بود.
ایشان با انتقاد از برگزار کنندگان جلسه در خصوص دعوت از افراد گفت: چرا از اعضاء هیات مدیره اتحادیه طلاوجواهر تهران که سکان داران اصلی صنف طلا هستند هیچ کس در این جلسه دعوت نشده است؟ اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر نقره و سکه تهران با بیش از 3500 عضو بزرگترین تشکل صنفی در حوزه طلاوجواهر است که متاسفانه جای اعضاء این اتحادیه در این نشست خالی است.
حیدری با اشاره به مشکلات موجود در پیش پای تولید گفت: مهمترین راه برای حل این مشکلات یک صدایی و اتحاد در مجموعه صنفی طلا و پیگیری مجدانه مسئولان برای رفع این مشکلات است.
هاشم زاده ، واردکننده ماشین آلات و تجهیزات صنعت طلاوجواهر در ادامه این نشست گفت: برای تقویت تولید و ایجاد مزیت رقابتی در صادرات باید هزینه واردات ماشین آلات و مواد اولیه تولید کاهش پیدا کند. در شرایطی که محصول ساخته شده خارجی 3دلار اجرت دارد و محصول داخلی در بهترین حالت برای تولید کننده 6دلار اجرت تمام شده دارد؛ رقابت و صادرات بی معنی است.
ایشان ادامه داد: تولیدکنندگان خارجی نه تنها عوارض و مالیات ندارند بلکه از سوبسیدهای دولتی برخوردارند. ما قول می دهیم اگر 2سال از ما حمایت شود و ورودی قاچاق کنترل شود، ایران را به یکی از صادرکنندگان مطرح جهان در حوزه طلاوجواهر تبدیل کنیم.
محسن منتظری مدیرکل دفتر برنامه ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت در صحبت های خو با اشاره به جلسات برگزار شده برای رفع موانع صادراتی طلاوجواهر گفت: متاسفانه گمرک، بانک مرکزی و اداره استاندارد که گلوگاه های اصلی صادراتی کشور هستند، بر مواضع خود اصرار دارند و با دلایل مختلف قانونی حاضر به تغییر رویه نیستند. لذا برای مجاب کردن این ارگان ها و رفع موانع صادرات طلاوجواهر نیازمند دستور و ابلاغ از سمت هیات دولت و حتی مراجع بالاتری همچون جلسات سران قوا هستیم.
در پایان حجت شفائی ، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر ایران گفت: برای راه اندازی شهرک طلاوجواهر حداقل 5تا 10 سال زمان نیاز است. در حال حاضر بیشتر تولید ما به شیوه سنتی انجام می شود و برای رسیدن به تولید صنعتی و نیمه صنعتی نیازمند تجهیزات روز دنیا و آموزش و حمایت های موثر دولتی هستیم.
ایشان با اشاره به سند ملی گوهرسنگ کشور گفت: در بحث گوهرسنگ ما خیلی عقب هستیم. هنوز نمی توانیم سنگ فیروزه خودمان را سایز تراشی کنیم. لذا ما فاصله زیادی داریم با صادرات در بخش گوهرسنگ ها ؛ ما نیازمند فن آوری روز دنیا برای تراش گوهرسنگ ها هستیم. در حال حاضر بیشتر سنگ های ما برای مصرف در کارگاه ها از چین و تایلند وارد می شود.
ترند
برتر
پیشنهاد ویژه
وزارت صمت
صادرات طلاوجواهر
سازمان توسعه تجارت
شهرک تخصصی طلا و جواهر
دفتر صنایع خلاق
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده