گامی موثر برای صادرات طلا / جلسه ای مهم برای صادرکنندگان فلزات گرانبها
برای اساس صورتجلسه کارگروه توسعه صادرات که در آبان ماه در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، تصمیمات مهمی برای رفع موانع صادراتی فلزات گرانبها گرفته شد.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/09/16 | 00:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) در تاریخ 11 آبان 1401جلسه کارگروه توسعه صادرات با موضوع رفع موانع صادراتی فلزات گرانبها در سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و معاون صنایع عمومی وزارت صمت بر گزار شد. با توجه به اینکه در این جلسه نمایندگان دستگاه های درگیر در موضوع صادرات فلزات گرانبها (بانک مرکزی، گمرک و استاندارد) و همچنین تشکل های صنفی مرتبط با طلاوجواهر نیز حضور داشتند، موضوعات به شکل عملیاتی طرح و برای آنها تصمیم گیری شد. با ابلاغ صورتجلسه ای که از این گارگروه منتشر شده است به نظر می رسد که تصمیمات خوبی برای رفع موانع صادراتی طلاوجواهر گرفته شده باشد.
بر اساس صورتجلسه کارگروه توسعه صادرات مورخ 11 آبان 1401 برای دوگروه از صادرکنندگان طلاوجواهر اقدامات موثری پیش بینی شده است:
گروه اول: صادرکنندگانی که خود تولیدکننده طلاوجواهر نیستند اما دارای کارت بازرگانی هستند.
گروه دوم: واحدهای تولیدکننده طلاوجواهر (کارخانه های معرفی شده توسط وزارت صمت) که تمایل به صادرات دارند.
به گزارش گلدنیوز ، یکی از مشکلات فعلی در صادرات طلاوجواهر زمان بر بودن فرایند مراجعه به سازمان استاندارد(برای تعیین عیار) و بانک مرکزی (برای تعیین وزن و قیمت) می باشد. بر اساس جلسه مذکور مقرر شد آزمایشگاهی به عنوان آزمایشگاه مرجع که مورد تایید اداره استاندارد و بانک مرکزی می باشد به گمرک معرفی و در محل گمرک تمامی فرایندهای قبلی توسط این آزمایشگاه انجام شود.
با این اقدام دیگر نیازی نیست که صادرکنندگان به طور مجزا به اداره استاندارد، بانک مرکزی و گمرک مراجعه کنند؛ بر اساس این تصمیم، صادرکنندگان محموله صادراتی را برای تعیین عیار و وزن به آزمایشگاه مرجع (مورد تایید بانک و استاندارد) مستقر در گمرک تحویل خواهند داد.
براین اساس صادرکنندگان تنها باید اطلاعات خود را در سامانه جامع امور گمرکی epl ثبت نمایند و اداره استاندارد و بانک مرکزی مجوز های لازم را (براساس اطلاعات مورد تایید آزمایشگاه مرجع) در همان سامانه جامع امور گمرکی صادر خواهند کرد.
بر اساس تصمیم گرفته شده در کارگروه توسعه صادرات مقرر شد تا دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت ظرف مدت دوهفته لیست کارگاه ها و کارخانه های تولیدکننده طلاوجواهر که توان صادراتی دارند را اعلام کند. البته این لیست باید با کمک اتحادیه ها و تشکل های ذیربط تهیه شود.
بعد از ابلاغ این لیست ، دستگاه های متولی (بانک مرکزی، سازمان ملی استاندارد، واجا و گمرک) باید فاکتور صادرشده توسط این کارگاه ها (شامل عیار و وزن کالا) که در آزمایشگاه ها هر واحد تولیدی تهیه شده است را معیار قرارداده و بدون بازکردن پلمپ محموله صادراتی، نسبت به صدور مجوز صادراتی اقدام نمایند.
در واقع بر اساس این تصمیم خوداظهاری تولیدکنندگان مجاز طلاوجواهر برای صدور مجوزهای صادراتی کافی می باشد و نیازی به بررسی مجدد در آزمایشگاه مستقر در گمرک نمی باشد. بانک مرکزی نیز بر اساس وزن مندرج در فاکتور و قیمت روز می تواند میزان تعهد صادراتی را مشخص نماید و بر همین اساس نیازی به مراجعه صادرکننده به بانک مرکزی نمی باشد.
بی شک رسیدن به چشم انداز پیش بینی شده برای تولید و صادرات طلا در افق 1404 بدون اجرایی شدن مصوبات این کارگروه ، عملی نخواهد بود. (بر اساس چشم انداز یادشده ، صادرات 100 تن مصنوعات در سال پیش بینی شده بود که متاسفانه دو سال از پنج سال این چشم انداز بدون هیچگونه اقدامی سپری شده است)
سالهاست که تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر از موانع صادراتی گلایه مند هستند(طبق آمارهای موجود از سال 1396 به بعد آمار صادراتی ما در مصنوعات طلاوجواهر نزدیک به صفر است). امیدواریم که اینبار و با این تصمیم مهم شاهد بازشدن درهای صادراتی بر روی تولیدکنندگان طلاوجواهر باشیم.
گلدنیوز بر اساس وظیفه رسانه ای خود ابلاغیه های مندرج در صورتجلسه کارگروه توسعه صادرات را از دستگاه های متولی تا حصول نتیجه مطلوب، پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
صادرات طلا
موانع صادراتی
صادرات طلاوجواهر
صادرات فلزات گرانبها
کارگروه توسعه صادرات
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده