به گزارش
پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ داود گودرزی، دبیر میز عراق سازمان توسعه تجارت بیان داشت: میزان واردات طلا به کشور عراق در سال 2021 بیش از یک میلیون و 399 هزار قطعه طلا و جواهرات شامل طلا به صورت ساخته و نیمه ساخته ، سنگ های قیمتی بوده که عمدتا این واردات از کشور ترکیه با رقم چشمگیر بیش از یک میلیون و 421 هزار می باشد.
وی افزود:کشور ترکیه در رتبه اول صادرات طلا به کشور عراق قرار دارد و کشور های چین ، هند، آلمان، سوییس، انگلیس ایتالیا، تایلند، فرانسه و آمریکا در رتبه های بدی هستند و متاسفانه ایران در تجارت طلا با کشور عراق فعال نیست.
گودرزی تصریح کرد: کشور عراق دارای ذخایر عظیم طلا و جواهر به میزان بیش از 35 هزار تن است و در این زمینه در جایگاه خوبی نسبت به کشور های دیگر قرار گرفته که این مهم فرصت خوبی برای کشورهایی می باشد که در زمینه تولید و استخراج طلا فعالیت می کنند
وی با بیان اینکه در تجارت طلا با عراق یکی از موضوعات مهم قانون علامت گذاری طلا و نقره تحت عنوان قانون شماره 60 و سازمان استاندارد و کنترل کیفیت طلا مطرح است بیان داشت: عمدتا تعرفه های واردات طلا و جواهر در عراق به طور میانگین 10 درصد است که به دلیل استفاده از ارزشگذاری ترکیبی یک ارزش 5 دلار هم باید پرداخت شود.
دبیر میز عراق اظهار داشت: در عراق خرید و فروش طلا عمدتا از کشور های عربی امارات و بحرین است و قیمت خرید و فروش طلا وجواهر در بازار عراق بر اساس قیمت بین المللی انجام می شود و فقط به میران 5 تا 15 دلار دستمزد به قیمت طلا اضافه می شود.
گودرزی با بیان اینکه عمده طلا فروشان عراق در منطقه مرکزی بغداد فعالیت دارند گفت: در کشور عراق کارهایی که اجرت بیشتر از دو دلار دارند خرید وفروش نمی شوند و متاسفانه در طی سال های گذشته به دلیل عدم پرداخت اجرت بیشتر از دو دلار، کارگاه های تولید طلا و جواهر در این کشور سود آوری نداشته و تعطیل شده اند.
وی خاطر نشان کرد: کشور عراق عمدتا جایگاه قوی در بازار طلا ندارد و این بازار در کنترل کشور های بحرین امارات و هند است.
گودرزی اذعان داشت: سلیقه عراقی ها در خرید مصنوعات طلا و جواهر عمدتا خرید طلاهای 21 عیار است و طلاهایی با عیار18 و 20 و 19 کمتر معامله می شود و اغلب بانوان در خرید طلا، طلاهای هندی و خلیجی را ترجیح می دهند.
پرینترهای سه بعدی ایران در ترکیه و عراق
ماشین آلات طلاسازی ایران در عراق و افغانستان
چهل و هفتمین نمایشگاه بین المللی عراق فرصتی برای فعالین صنف طلا در ایران
دبیر میز عراق سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه در کشور عراق سالانه بیش از 50 نمایشگاه برگزار می شود که به صورت میانگین در بغداد 25 نمایشگاه مهم در زمینه های مختلف برگزار می شود به فعالین صنف طلا و جواهر ایران توصیه کرد: برای توسعه روابط تجاری در زمینه طلا و جواهر با عراق در چهل و هفتمین نمایشگاه بین المللی عراق که نمایشگاه بزرگی است شرکت کنند.
وی تصریح کرد: نمایشگاه های دیگری که در سایر استان های عراق برگزار می شود تخصصی است و نمایشگاه های خوبی که در اقلیم کردستان و سلیمانیه و اربیل برگزار می شود از جمله نمایشگاه ها DBX سلیمانه و نمایشگاه بین المللی اربیل برای حضور فعالین صنف طلا و جواهر ایران موثر می باشد که لیست و مجری آن ها در سایت سازمان بارگزاری می شود.
گودرزی با اشاره به اینکه صادرات طلا و جواهر بر اساس قوانین فعلی ممنوع است و این صنعت صنعتی است که ارزش افزوده زیادی دارد و ایران می تواند با صادرات طلا به عراق فرصت خوبی برای صادرات به کشور های خلیج فارس داشته باشد به صنف طلا و جواهر پیشنهاد داد که اگر ارتباط با سایر کشورها برقرار شود تا در سال های آتی صادرات طلا و جواهر حل شود و بتوانیم جایگاه خوبی در عراق داشته باشیم
دبیر میز عراق سازمان توسه تجارت با تاکید بر اینکه در داخل کشور عراق به دلیل گران بودن انرژی و کارگر تولید مرقون به صرفه نیست بیان داشت: فعالین صنف طلا و جواهر می توانند ارزش افزوده را در این کشور ایجاد کنند به نوعی که طلای خام را به صورت امانی از عراق به ایران آورده و روی آن کار انجام داد و سپس به کشور عراق برگردانند.
وی اذعان داشت: با توجه به روابط نزدیک ایران و عراق و وجود قرابت در استان های مرزی بین دو کشور می توان از طلا و جواهر برای تعاملات فرهنگی استفاده کرد که این مهم نیز فرصت مناسبی برای صنف طلا و جواهر است.
عراق اولین شریک تجاری ایران / صادرات 10 میلیارد دلاری به عراق
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کشور عراق در روابط خارجی و تجاری برای کشور ما کشور مهم و اولین کشور صادرات کننده و شریک تجاری ایران در زمینه کالایی محسوب می شود و ایران روابط گسترده ای در صادرات با این کشور دارد گفت: ایران طی سال گذشته بیش از 10 میلیارد دلار صادرات به کشور عراق داشته است که حدود 3 هزار و 23 قلم کالا را در برگرفته است
گودرزی بیان داشت:در بررسی های انجام شده در 100 قلم اول صادرات این کشور ، بیش از 80 درصد صادرات مربوط به ایران است و از مجموع صادرات انجام شده در سال گذشته 58 قلم کالا رشد افزایشی و 48 قلم کاهشی بوده است.
وی ادامه داد: عمده کالاهایی که به کشور عراق صادر شده است گاز طبیعی با بیش از 2 میلیارد ، شمش فولاد محصولات لبی، محصولات پلاستیکی، کود، پرتغال، آهن اسفنجی ،لوله پروفیل، انواع ترانسفورماتور و صنایع معدنی و فلزی بوده است
دبیر میز عراق افزایش نرخ ارز ، افزایش قیمت حمل و نقل به طبع افزایش نرخ ارز ، افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی، محدودیت های صادرتی ، وضع عوارض و ممنوعیت صادرات برخی کالا ها مانند مرغ و تخم مرغ و جهت گیری برخی صادرکنندگان به سمت صادرات به کشور روسیه، افزایش قیمت خشکبار و .. را از دلایل کاهش تقاضا و کاهش صادرات برخی کالا ها به عراق عنوان کرد.
پیش بینی صادرات 12 میلیار دلاری به عراق
وی با بیان اینکه برای سال جاری پیش بینی می شود که با یک نرخ رشد 15 تا 20 درصدی مواجه باشیم گفت: با برنامه ریزی های انجام شده و رفع موانع تجاری بین دو کشور امید می رود ایران در سال آتی بیش از 12 میلیارد دلار صادرات به کشور عراق داشته باشد.
گودرزی تصریح کرد: این کشور با توجه به مشکلات داخلی خود یک کشور وارد کننده و تک محصولی است و عمده درآمد آن حدود 98 درصد از صادرات نفت می باشد و درآمدهای حاصل از فروش نفت در این کشور منجر شده که دولت عراق در صدد انجام پروژه های عمرانی در این کشور باشد و به دنبال این مسئله راه ها، پل ها، ساختمانها را برای نسل جوان که 70 درصد کشور را تشکیل می دهد احداث کند و این مهم زمینه کاری مناسبی برای ایران محسوب می شود.
وی اظهار داشت: از طرفی دیگر کشور عراق با توجه به جنگ های داخلی وداعش خرابی های زیادی دارد و زیر ساخت های بازرگانی و صنعتی این کشور از بین رفته و این مهم فرصت مناسبی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان و تجار ایران است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش های رسیده دولت عراق در سال گذشته در صدد برآمده یک برنامه توسعه مدونی تنظیم کند که در این برنامه شروع زیر ساخت های داخل حایز اهمیت است و در این راستا در صدد احداث شرکت ها و شهرک های صنعتی بسیار متعددی است و چندین قرار داد آزاد در مورد تولیدات صنعتی در عراق با کشور های ایتالیا فرانسه، کره جنوبی و چین منعقد کرده است.
معکوس شدن تجارت ایران و عراق
گودرزی با تاکید بر اینکه اگر ایران توجه به تولید و برنامه ریزی مشترک با کشور عراق نداشته باشد در آینده احتمالا این جایگاه را نداشته باشیم و به نوعی پس رفت کنیم و وارد کننده کشور عراق باشیم بیان داشت: کشور عراق در زمینه تولید محصولات کشاورزی یک برنامه دراز مدت تدوین کرده و برنامه ریزی هایی که در تولید محصولات گلخانه ای داشته است که احتمال می رود با توجه به بحرانی که در زمینه آب در کشور وجود دارد ، کشور ایران به طور عمده محصولات صیفی عراق را وارد کند و با برنامه ریزی که کشو عراق در تولید محصولات گلخانه ای به عمل آورده تجارت ما معکوس شود.
وی اظهار داشت: در این راستا بایستی برنامه طویل المدت با کشور عراق تدوین شود که این کار انجام شده و در زمینه احداث مناطق صنعتی مشترک، تولید مشترک، تاسیس مراکز تجاری با احداث 5 مرکز تجاری همکاری هایی در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
معرفی معادن طلای عراق / طلا رقیبی جدی برای نفت در عراق
بازار عراق فرصت طلایی برای صادرات طلا و جواهر
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده