پیش نیازهای درآمد 10 میلیارد دلاری ایران از بازار جهانی طلاوجواهر

پیش نیازهای درآمد 10 میلیارد دلاری ایران از بازار جهانی طلاوجواهر

در حال حاضر گردش  مالی طلا و جواهر در دنیا بیش از هزار میلیارد دلار است و  ایران می تواند حداقل یک درصد از این میزان که حدود10 میلیارد دلار است را به خود اختصاص دهد.

امیر کشانی(سردبیر)

1402/03/21 | 00:03

نظری ثبت نشده

پیش نیازهای درآمد 10 میلیارد دلاری ایران از بازار جهانی طلاوجواهر
ایجاد سالانه 100هزار شغل پایدار با توسعه صنعت طلاوجواهر به گزارش گلدنیوز ، تنها هفت کشور در دنیا (ایتالیا، کره جنوبی، ترکیه، هند، تایلند، هنگ کنگ و ایران) قابلیت تولید انبوه و صادرات طلاوجواهر را دارند که ایران نیز یکی از این کشورها است. برای توسعه صادرات طلاوجواهر و رسیدن به سهم واقعی ایران از بازار جهانی این صنعت مهم نیازمند یک برنامه عملیاتی منسجم و دقیق هستیم. در حال حاضر گردش  مالی طلا و جواهر در دنیا بیش از هزار میلیارد دلار است و  ایران می تواند حداقل یک درصد از این میزان که حدود10 میلیارد دلار است را با توجه ظرفیت های خوبی که این هنر صنعت در داخل کشور دارد به خود اختصاص دهد. در سالهای گذشته سند راهبردی صنعت طلاوجواهر با هدف ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور ایران نوشته شد.

سند راهبردی طلا

طرح اولیه سند راهبردی طلا و جواهر در سال 98 تصویب شد ، اما تا امروز اقدام موثری بر مبنای این سند انجام نشده است. بر اساس این سند جهت صادرات طلاوجواهر در افق 1404 ، تولید سالانه 500 تن مصنوعات طلاوجواهر در داخل کشور و صادرات 100 تن از این محصولات به ارزش 4 میلیارد دلار پیش بینی شده است.
اگر این میزان تولید و صادرات در سال 1404 محقق میشد ، سالانه 100 هزار شغل پایدار در کشور میتوانستیم ایجاد کنیم.
طلا جزء 1300 کالایی است که ارزش افزوده بالایی دارد. قیمت یک تن کالای صادراتی ایران در نهایت 380 دلار است در حالی که قیمت هر کیلو از برخی کالاهای با ارزش افزوده بالا  2 میلیون دلار است و طلا نیز یکی از همین کالاهاست.

هزار تولیدکننده قابلیت صادرات طلاوجواهر دارند

در حال حاضر کشور ترکیه سالانه حدود  2 هزار تن صادرات رسمی و غیر رسمی طلا و جواهر دارد ؛ علت این توفیق را باید در هماهنگی و همکاری دولت ، اتحادیه ها ، بانک ها و همه اهالی صنعت برای توسعه صادرات جستجو کرد. آنها موفق به برنامه ریزی و تعیین درست اهداف راهبردی شده اند. تخصصی کردن روند تولید منجر به سری سازی و  پرورش کارگران تک مهارتی و کاهش هزینه های تولید گردیده است. در ایران حدود  10 هزار واحد تولیدی در حوزه طلا و جواهر فعالیت دارند ، اما تا کنون فقط برای 4 هزار و 500 بنگاه تولیدی کد استاندارد صادر شده است . حدود 2024 کد برای تولید کنندگان تهران ، 1900 کد در اصفهان ، 1034 در تبریز ، 724 تولید کننده در یزد ، 350 نفر در مشهد و .. لیکن علیرغم  طیف گسترده  بنگاه های تولیدی  به دلایل متعددی  هنوز جریان قاچاق کالا در کشور فعال است.
 به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان طلاوجواهر استان تهران ، برخی افراد که اشراف به امور تولید ندارند بر این باورند که ایران نمی تواند صادرات داشته باشد در حالی که از مجموع 4 هزار و 500 تولید کننده دارای کد استاندارد ، حداقل هزار تولید کننده وجود دارند که کالاهای قابل صادرات و رقابت تولید می کنند.

زمینه های صادراتی به کشورهای همسایه

عراقی ها در سال 2021 حدود 46 میلیارد دلار واردات داشتند که 1 میلیارد و 400 میلیون دلار آن طلا و جواهر بوده است.

 در عراق بانک ها، بانک های فعالی نیستند و مردم تمایلی ندارند پول خود را در بانک ها قرار دهند، بنابراین دومین علت خرید بیش از حد طلا و جواهر در عراق همین انگیزه پس انداز است و به همین دلیل مصرف طلا در عراق بیشتر از کشورهای دیگر در منطقه است. کشور ایران به عنوان همسایه ای که بیشترین مرز و تردد بدون ویزا را به عراق دارد و روزانه 5 تا 6 هزار عراقی وارد ایران می شوند و 2 تا 3 هزار ایرانی به عراق می روند ولی متاسفانه از این فرصت برای تجارت طلاوجواهر بین دو کشور استفاده نمی شود. عراق 18 استان دارد که بیشترین واردات طلا در اقلیم کردستان انجام می شود و در آنجا حدود 170دلار شمش و مصنوعات وارد می شود، ولی اصل بازار عراق استان بغداد با 9 میلیون جمعیت است که هم مصرف کننده هستند هم تجار بزرگ و بازار های عمده وجود دارد و کمتر می بینیم که ایرانی ها حضور داشته باشند.  عراق اجازه می دهد که هر خارجی در عراق مغازه بزند و فروش طلا داشته باشد و سرمایه گذاران می توانند  طبق قانون ثبت شرکت در عراق یک شرکت را ثبت کند و یک مغازه ای را اجاره و فروش طلا داشته باشند. با توجه به اینکه نزدیک به یک چهارم صادرات ما به عراق است اگر  تولیدکنندگان و صادر کنندگان در کشور عراق متمرکز  شوند، می توان  شمش  مورد نیاز کشور را از طریق کشور عراق  وارد کرد و  به صورت کوتاه مدت مشکل  واردات شمش را برطرف و صادرات طلا و جواهر را توسعه داد.
برچسب:

ترند

پیشنهاد ویزه

بازار جهانی جواهرات

سند راهبردی طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت