آیین نامه ای که خیانت علیه صنف طلا و جواهر بود
در نشست دریای نور عنوان شد : در حال حاضر 5 هزار طراح در کشور فعال هستند که اگر آب شده فروشی و فروش شمش ادامه یابد ، اشتغالزایی صنعت طلا و جواهر از بین می رود و بسیاری از فعالان بخش تولید و طراحان طلا و جواهر بیکار می شوند.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/11/22 | 10:11
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا گلدنیوز ، مهندس مرتضوی، طراح طلا و جواهر در بزرگترین نشست تخصصی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران بیان داشت: در حال حاضر 5 هزار طراح در کشور فعال هستند که اگر آب شده فروشی و فروش شمش که روز به روز متاسفانه فعالیت در این حوزه بیشتر می شود، ادامه یابد اشتغالزایی صنعت طلا و جواهر از بین می رود و بسیاری از فعالان بخش تولید و طراحان طلا و جواهر بیکار می شود.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین بخش صنعت آموزش است بیان داشت: متاسفانه حمایتی از سوی بخش دولتی برای گسترش طراحی و افزایش سطح علم در صنعت طلا و جواهر نشده است.
مرتضوی با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از بخش تولید تصریح کرد: فعالیت پلتفرم هایی که تبلیغات آنها در اتوبان ها دیده می شود که با 50 تا 100 هزار تومان طلا بخرید باعث می شود افرادی که در صنعت تولید طلا و جواهر مشغول فعالیت هستند بیکار شوند و اشتغال زایی صنعت طلا کاهش یابد.
وی اظهار داشت: در تولید و صادرات طلا بخش طراحی بسیار مهم است و در صادرات طلا در واقع طراحی طلا و جواهرات است که صادر می شود.
این طراح طلا و جواهر کشور اذعان داشت: در صادرات طلا و جواهر علاوه بر بخش مادی صادرات طلا و جواهر ، فرهنگ و المان های فرهنگی کشور صادر می شود.
وی گفت: در حال حاضر تیم های طراحی از ایران با شرکت های خارجی همکاری دارند که در مقایسه با طراحان خارج از کشور، طراحان ایرانی بسیار قوی تر هستند و می توانند بسیار جلو تر هم باشند؛ ولی متاسفانه کشور های دیگر به دلیل باز بودن درها و اینکه ارتباط موثر تری با کشور ها دارند، باعث شده که طرح ها و طلاهای ایرانی کمتر دیده شود.
مدیر آکادمی طراحی مرتضوی تاکید کرد: در حالی که صنعت طلا و جواهر کشور نسبت به دیگر صنایع کشور ، صنعت پیشرویی است ؛ ولی متاسفانه در بخش داخلی از صنعت طلا و جواهر حمایت نمی شود و از شرکت ها و بیزینس هایی حمایت میشود که نابودکننده صنعت طلا هستند.
به گزارش سایت بازار طلا گلدنیوز ، شاهین رفیع پور مدیر پلتفرم زرپاد که به عنوان نماینده پلتفرم های فروش آنلاین طلا در نشست دریای نور حضور داشت ، گفت: پلتفرم ها و سکو های فروش طلا هیچ خللی در بازار فیزیکی ایجاد نکرده اند و با ایجاد شائبه و مسئله در این حوزه فقط صنعت زرگری از فرصت ها دور می شود.
وی افزود: اتهام خالی فروشی به این رسته شغلی جدید و تازه ظهور یافته در این هنر صنعت ، این اکوسیستم را از هنر صنعت دور می کند.
رفیع پور تصریح کرد: به عنوان یک تولید کننده هدف من بهره برداری صحیح و درست از اقتصاد دیجیتال و ذیل آن تجارت الکترونیک درست بوده است و در مصاحبه های چند ماه اخیر دائما بر این مهم تاکید داشته ام که فروش طلای آب شده خیانت به صنف و صنعت طلا و جواهر است و ماده خام صنعتی را نباید به مردم فروخت و بنده تولیدکننده طلا هستم و عرضه کننده شمش طلا نه فروشنده طلای آب شده.
این فعال صنعت طلا اظهار داشت: سالها مراجعه برای فروش طلای آنلاین منتج به این شد که در اتاق اصناف کشور آیین نامه ای 12 بندی به نام ضوابط خاص رسته شغلی سامانه معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا شکل گرفت و به اتحادیه کسب و کار های مجازی اعلام شد و این آیین نامه پروانه کسب سامانه معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا شد که این خیانتی بود که در سال 99 علیه صنف طلا و جواهر شکل گرفت.
وی ادامه داد: اکنون نیز باید از اتاق اصناف سوال کرد چرا برای فروش طلای آب شده پروانه کسب صادر و چرا ماده خام صنعتی هنر صنعت طلا را به یک مجوز و رسته تبدیل کرد.
وی اذعان داشت: اینکه فقط از چالشها حرف بزنیم و فرصت ها را نبینیم کار صحیحی نیست قدری باید با حقایق و آمارها مواجه شد.
رفیع پور در بیان چرایی رواج آب شده فروشی تصریح کرد: در حال حاضر زرگر صنف، یک النگو را طراحی می کند و سپس می سازد و تنها با 2 درصد می فروشد، در حالی که در آیین نامه ای که اخیرا در کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران برای فروش طلای آب شده ، 5 درصد کارمزد قرار داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون سه ماه است که نهادهای نظارتی و تامینی روی 25 فروشگاه طلای آنلاین کشور خیمه زده اند و ما متهم به خالی فروشی می شویم در حالی که حساب های ما در سامانه جامع تجارت است و ما جز اولین فعالین صنعت طلا و جواهر بودیم که به سرعت وارد سامانه جامع تجارت شدیم.
این فعال صنعت طلا با بیان اینکه پلتفرم ها برای صنعت طلا فرصت است بیان داشت: در حال حاضر بیش از 400 «ای نماد» در حوزه طلا و جواهر کشور صادر شده و همه این واحد ها دارای پروانه اتاق اصناف هستند و این 400 واحد در قیاس با 60 هزار فعال صنعت طلا تهدیدی محسوب نمی شوند.
وی ادامه داد: از این 400 سایت تعداد کل سایت هایی که تا آبان ماه تراکنش داشته اند 167 سایت بوده که دارای مجوز های لازم هم بوده اند.
این مدیر پلتفرم فروش طلای آنلاین بیان داشت: بنا به میزان فروش ، این سایت ها به 4 دسته تقسیم شده اند که 17 سایت زیر 10 میلیون تومان، 65 سایت بالای 10 میلیون تومان، 46 سایت بالاتی 100 میلیون تومان، 48 سایت بالای یک میلیارد تومان تراکنش داشته اند.
وی خاطر نشان کرد: از این 48 سایت که بالای یک میلیارد تومان فروش داشته اند، 25 سایت در قالب سامانه معاملاتی کار می کنند و اعلام آمادگی دارند تا اصلاحی که مد نظر صنف است انجام دهند.
طراحی طلا و جواهر
طلای آب شده
دریای نور
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده