نمونههایی از خالیفروشی طلا در تاریخ جهان
در زبان انگلیسی شکلی از معامله طلا وجود دارد که به آن «کلاهبرداری با روحِ طلا» یا Phantom gold scam میگویند که در واقع، معاملهگر، طلایی را میفروشد که عملا وجودِ خارجی و فیزیکی ندارد. معمولا این معاملات به صورت هرمی (پانزی) پیش میرود و به همین دلیل، کمی طول میکشد تا کلاهبرداران لو بروند و در این فاصله، بسیاری از سرمایهگذاران، سرمایههای خود را از دست میدهند. در تاریخ، نمونههای بسیاری از این قبیل کلاهبرداریها وجودوجود دارد.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/11/23 | 14:11
به گزارش سایت بازار طلا گلدنیوز؛ در زبان انگلیسی شکلی از معامله طلا وجود دارد که به آن «کلاهبرداری با روحِ طلا» یا Phantom gold scam میگویند که در واقع، معاملهگر، طلایی را میفروشد که عملا وجودِ خارجی و فیزیکی ندارد. معمولا این معاملات به صورت هرمی (پانزی) پیش میرود و به همین دلیل، کمی طول میکشد تا کلاهبرداران لو بروند و در این فاصله، بسیاری از سرمایهگذاران، سرمایههای خود را از دست میدهند. در تاریخ، نمونههای بسیاری از این قبیل کلاهبرداریها وجودوجود دارد.
در معاملات بازار طلا، حالتی وجود دارد که فروشنده پیش از آنکه مالک طلا شود، آن را میفروشد. معاملهگران معمولا با پیشبینی کاهش قیمتها، اقدام به خالیفروشی طلا میکنند تا بتوانند به سودِ احتمالی دست یابند. فروش طلا به صورت آنلاین در ایران داغ شده و به همراه خود، بحث خالیفروشی طلا را هم داغ کرده است.
بسیاری از سرمایهگذاران برای پیشگیری از کوچک شدنِ سرمایه خود به دنبال راهی برای پسانداز آن هستند و یکی از روشها خرید طلاست.
با این حال، تب خرید طلا از درگاههای آنلاین با نگرانیهایی همراه است. یکی از مواردی که همواره هنگام خرید طلا از سایتهای آنلاین، مورد تاکید قرار میگیرد، توجه داشتن به «نماد تجارت الکترونیکی» است. با این حال، مسئله خالیفروشی طلا هم به مباحث قابل بحث تبدیل شده است.
این روز ها نیز خالیفروشی طلا به یکی از مباحث داغ در اقتصاد ایران تبدیل شده است که به بهانه بحثهای اخیر پیرامون خالیفروشی طلا، به برخی از معروفترین نمونههای کلاهبرداری و خالیفروشی طلا در جهان پرداخته شده است.
در تاریخ نمونه های بسیاری ازفروش طلا که پشتوانه نداشته پیدا می شودمثلادر فاصله سال های 2002 تا 2012 میلادی در مالزی کلاهبرداری طلای ژنس رخ داد که این شرکت زیر قیمت بازار طلا می فروخت اما بعدا مشخص شد به شیوه هرمی طلا را می فروخته ،یعنی سرمایه سرمایه گذاران جدید را به عنوان سود به سرمایه گذاران قدیم می داد، که همین امر باعث شد در سال 2012 ورشکست شود.
کلاهبرداری شمش طلای فدرال رزرو هم مربوط به دهه 90میلادی است که کلاهبرداران با اسناد و مدارک جعلی سرمایه گذاران را قانع کرده بودند برای آزادسازی شمش های طلای بانک مرکزی آمریکا پول بدهند ودر ازای آن سود بگیرند غافل از اینکه خبری از شمش طلا نبود.
در کاناداهم طی دهه 80و90 میلادی مجموعه شرکتی بود به نام "بری ایکس" که ادعا می کرد بزرگترین معدن طلای دنیا را در اندونزی کشف کرده و حتی گفته شده که در معدن گرد طلا پاشیده بودند تا سرمایه گذاران را قانع کنند که آنجا طلا وجود دارد به این ترتیب سهام این شرکت افزایش بی سابقه ای پیدا کرد اما در نهایت سرمایه مردم پای معدنی خرج شد که معدن طلا نبود و رسوایی Bre-X در سال 1997 برملا شد.
فروش طلای بی پشتوانه و کلاهبرداری در تاریخ کم نیست و برای در امان بودن از کلاهبرداری ها هشیاری و ازطرف دیگر قوانین بازدارنده لازم است.
فروش آنلاین طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده