مالیات کمتر با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت

مالیات کمتر با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت

زارع عنوان کرد: ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت و ایجاد شفافیت در بازار به نفع صنف طلا و جواهر در محاسبه مالیات و مالیات ستانی است.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1402/03/30 | 00:03

نظری ثبت نشده

مالیات کمتر با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت
محمدرضا زارع ، مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت در گفتگو با پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) بیان داشت: اکنون یکی از مشکلات مالیاتی نبود شفافیت در صنف طلا و جواهر است و بعضا مالیات های سنگینی برای این صنف وضع می شود که با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت کاملا مشخص است که در هر واحد صنفی طلا و جواهر چه میزان طلا وارد و چه میزان خارج شده و اختلاف این میزان طلا ، سود محسوب میشود و برای آن مالیات تعیین می گردد. وی افزود: هدف از اجرای سامانه جامع تجارت شفافیت است و این شفافیت ایجاد شده در سامانه جامع تجارت کمک می کند که مالیات های کمتری برای واحد های صنفی طلا و جواهر وضع شود. زارع بیان داشت:‌ قانون تبصره 4 ماده 18 تجارت قانون مصوب ستاد مبارزه با قاچاق کالا است که لازم الاجرا است و صنف طلا و جواهر ملزم به رعایت این قانون هستند. مالیات کمتر با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت

تعبیر شیب ملایم در اجرای قانون تعبیر درستی نیست

مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت با اشاره به اینکه برخی از اعضای صنف چالشها و مشکلاتی را برای این سامانه قائل هستند بیان داشت:‌مقرر شده است تمامی نظرات کارشناسی در این مورد جمع آوری و به ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام شود و تا زمانی که تغییری از سوی ستاد اعلام نگردد، قانون فعلی لازم الاجرا است. وی ادامه داد: از مهرماه سال گذشته که اجرای این قانون ابلاغ شده است وزارت صمت با صنف طلا و جواهر تعامل داشته و در شهر های که نیاز به آموزش بوده  است آموزش ها به اعضای صنف و اتحادیه ها ارائه شده است. زارع با بیان اینکه خوشبختانه اجرای سامانه در برخی استان ها و شهر ها به صورت قوی و در برخی به صورت ضعیفتر در حال اجرا است بیان داشت:‌ تعبیر شیب ملایم در اجرای قانون تعبیر درستی نیست و وزارت صمت برای اجرای این قانون در صنف طلا و جواهر روند تعاملی داشته و دارد. وی اذعان داشت: اگر هدف از تعبیر شیب ملایم تعامل است باید گفت که وزارت صمت قبلا هم این تعامل را با صنف داشته و بعد از این هم خواهد داشت ولی بایستی این تعامل دو طرفه باشد. مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت  ادامه داد:  اگر با گذشت زمان و بعد از درصد گرفتن  میزان ثبت و گرفتن شناسه کلا و کد رهگیری، درصد ثبت و گرفتن شناسه در صنف طلا و جواهر ضعیف باشد از طریق اداره کل صمت استان ها پیگیری می شود.

 برخورد قانونی با عدم ثبت ورود و خروج کالا در سامانه جامع تجارت

زارع با بیان اینکه اگر تولید کنندگان و خریداران به بهانه اینکه با ثبت معاملات در سامانه ، مالیات باید پرداخت کنند در سامانه اظهار نقش نکنند، هیچ وجاهتی ندارد و با این افراد برخورد قانونی می شود. وی تصریح کرد: همانگونه که هر تولید کننده که کار صنعتی انجام می دهد باید اظهار نامه مالیاتی ارائه دهد ، اکنون نیز تولید کنندگان باید تولیدات خود را در سامانه ثبت و شناسه دریافت کنند در غیر این صورت با افرادی که فرار مالیاتی می کنند برخورد می شود.

تصمیمات طلایی برای صنف طلا و جواهر

مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت در ادامه بیان داشت یکی از تصمیمات مهم  در دومین نشست میز توسعه صنعت طلا در حوزه قانون تبصره 4 ماده 18 بود که مقرر شد آموزش و اطلاع رسانی در مورد اجرای سامانه  طبق روال قبل انجام شود و نظرات تکمیلی صنف طلا و جواهر تجمیع و به ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام شود. وی اعلام کرد: در این نشست گزارش های خوبی از نهاد های مختلف حاکمیتی در حوزه طلا و جواهر ارایه شد و اتحادیه ها نیز گزارش های کاری خوبی ارائه کردند و مقرر شد در حوزه واردات و ثبت سفارشات که مشکلاتی وجود داشت ، مخصوصا در حوزه ثبت سفارش شمش فرایندها تسهیل شود. زارع ادامه داد: ‌در این نشست تخصصی بنا شد:‌ قبل از برگزاری میز طلای بعدی هر استان جلسه کارگروه صادرات و جلسه راه اندازی شهرک های طلا را برگزار کنند. وی در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح برنامه های وزارات صمت در سال گذشته برای توسعه صنعت طلا کشور بیان داشت: وزارت صمت از سال گذشته جلسات متعدد  تخصصی در حوزه توسعه صنعت طلا با کارشناسان مربوطه و بخش خصوصی اتحادیه ها و انجمن های تخصصی طلا برگزار کرده است. زارع گفت: با توجه به وجود مشکلات و چالش هایی در حوزه صادرات طلا و جواهر در کشور، آیین‌نامه ورود و صدور فلزات گرانبها در وزارت صنعت تصویب شد و با همکاری بانک مرکزی، گمرک و اداره استاندارد علاوه بر تسهیل صادرات ، چندین محموله صادرات از مبادی کشور انجام شد. مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت ادامه داد:‌ با توجه به ممنوعیت هایی که در واردات مواد اولیه و تجهیزات در صنف طلا و جواهر وجود دارد مکاتباتی جهت تسهیل واردات انجام شده است ولی به دلیل اینکه بیشتر مواد اولیه صنعت طلا و جواهر جز گروه کالایی 4 بودند و نیاز به تصمیم گیری سران قوا است گزارشات تکمیلی ارسال شده و مقرر است تصمیم گیری نهایی در سران قوا انجام شود.

مشخص شدن میزان دقیق تولید طلا و جواهر با اجرای سامانه تجارت

وی خاطر نشان کرد:‌ در بحث تولید نیز با هدف شفافیت در تولید و تجارت سامانه جامع تجارت اجرایی شده و در این راستا اطلاع رسانی ها و آموزش هایی ارائه شده است و مقرر گردیده در مرحله اول تولید کنندگان در این سامانه ثبت نام و شناسه کالا و کد رهگیری بگیرند و در مرحله بعدی اصناف ثبت نام کنند که با انجام این مهم میزان تولید رصد می شود و در آینده آمار دقیق تولید طلا و جواهر که اکنون شفاف نیست مشخص می گردد. زارع ادامه داد: در سال گذشته به منظور ساخت و راه اندازی شهرک های طلا در 5 استان تهران، خراسان رضوی، تبریز، اصفهان، یزد - که بیشترین داد و ستد در حوزه طلا و جواهر در این  استان ها وجود دارد- جلسات متعددی با حضور استاندار،  مدیر کل صمت استان، اتحادیه ها و .. برگزار شد تا موانع تشکیل شهرک ها مرتفع گردد. وی اذعان داشت: در حوزه طلا و جواهر تحیریم های جدی وجود دارد و کشور ما در واردات و صادرات طلا و جواهر با مشکلاتی مواجه است  که وزارت صمت در این راستا نیز تلاش کرده و مصوبات خوبی از جمله واردات نقره و شمش طلا داشته است. زارع با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت های خارجی تمایل به شرکت در نمایشگاه های بین اللملی در ایران را ندارند بیان داشت: در وزارت صمت این آمادگی وجود دارد که ارتباط خود را با خارج از دنیا به حد قبلی برساند.   بیشتر بخوانید:

تصمیمات مهم در میزطلای اصفهان

الزام خرید و فروش طلا با فاکتور سامانه جامع تجارت

انتهای پیام/
برچسب:

ترند

برتر

پیشنهاد ویژه

مالیات

سامانه جامع تجارت

محمدرضا زارع

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت