جایگاه صادرات طلا و جواهر در برنامه هفتم توسعه کجاست؟

تعرفه گذاری برای واردات و صادرات طلا و جواهر

رییس سازمان صمت استان خراسان رضوی عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه، تاکید بر حمایت از تولید و صادرات است و نمی توان هیچ صادراتی را ممنوع کرد؛ لذا دولت فقط می تواند از طریق نظام تعرفه در حوزه واردات و صادرات محدودیت ایجاد کند.

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1404/04/30 | 15:04

نظری ثبت نشده

تعرفه گذاری برای واردات و صادرات طلا و جواهر

امیر رضا رجبی ، رییس سازمان صمت استان خراسان رضوی در گفتگو با سایت طلا و جواهر گلدنیوز بیان داشت: به فعالان صنعت طلا و جواهر توصیه می شود، پیشنهادات کارشناسی در زمینه مدل تعرفه گذاری صادرات یا مدل تعرفه گذاری واردات مواد اولیه صنعت طلا را به سازمان صمت ارایه کنند. پیشنهادات کارشناسی فعالان صنف و صنعت طلا به سازمان صمت از طریق سازمان توسعه تجارت در کمیته های مربوطه مطرح خواهد شد، تا تعرفه گذاری صادرات  مصنوعات طلا به گونه ای تدوین شود که بیشترین حمایت از تولید مصنوعات دستی یا صنعتی انجام شود و امکان صادرات چمدانی و صادرات هولدینگی در قالب برند برای تولید کنندگان مصنوعات طلا فراهم شود.

حمایت از صادرات طلا با برندهای ایرانی

وی افزود: نکته مهم این است که سازمان صمت  نمی تواند اجازه دهد که صادرات بدون برند انجام شود لذا تولیدکنندگان مصنوعات طلا بایستی تلاش کنند برند های خود را ثبت جهانی کنند و مصنوعات تولیدی خود را با برند ایرانی صادرکنند که این مهم ارزش افزوده بیشتری برای کشور خواهد داشت.

رجبی تصریح کرد: در حال حاضر با تصمیم دولت واردات شمش طلا و نقره به کشور آزاد است و تنها در بحث  صادرات مصنوعات یک سری موانع وجود دارد که امکان صادرات گسترده را محدود می کند که با این مهم این موانع نیز رفع می شود.

وی ادامه داد: در بحث گوهر سنگ ها هم این موضوع مطرح است و با توجه به اینکه شهر مشهد یکی از پایگاه های تولید و عرضه و صادرات مصنوعات ترکیبی طلا و نقره و گوهر سنگ است، تلاش سازمان صمت  بر حمایت و تسهیل صادرات این مصنوعات می باشد.

پیگیری برای تفویض مجدد ارزش گذاری گوهر سنگ ها به مشهد

 رییس سازمان صمت استان خراسان رضوی بیان داشت: در سال گذشته برای تسهیل صادرات ارزش‌گذاری سنگ‌های قیمتی به استان تفویض شده بود که متاسفانه این تفویض لغو شده و در حال حاضر پیگیری ها برای تفویض مجدد ارزش گذاری به مشهد در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه کار تخصصی در حوزه طلا و جواهر از گذشته در مشهد رونق داشته و مورد استقبال قرار گرفته و در حال حاضر فضای  کار تخصصی در حوزه طلا و جواهر در مشهد بسیار پر رونق است و چند برند تولید مصنوعات طلا و جواهر در مشهد فعال هستند که در سطح جهانی در نمایشگاه ها شرکت می کنند و توانسته اند با ارائه محصولات خود، هنر ایرانی را در کنار صنعت ایرانی به رخ جهانیان بکشند.

رجبی اظهار داشت: این برند ها همچنین توانسته اند سفارشات خیلی خوبی در حوزه کارهای دست ساز خاص و همچنین سفارشاتی که از ابتدای طراحی، تولید و عرضه در اختیار طراحان و تولید کنندگان استان خراسان است را قبول و پوشش دهند که قطعا مورد حمایت صنعت و معدن خراسان قرار می گیرند.

تلاش برای گرفته نشدن عنوان «شهر جهانی گوهر سنگ ها» از مشهد

وی در ادامه در مورد باز پس گیری عنوان شهر جهانی گوهر سنگ ها از مشهد خاطر نشان کرد: همکاری مشترکی بین صنعت معدن و تجارت و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برقرار شده و تلاش بر این است که این عنوان به هیچ وجه از مشهد گرفته نشود.

رجبی اذعان داشت: مشهد مقدس  هنوز هم یکی از پایگاه های مهم تولید مصنوعات ترکیبی طلا و جواهر و گوهرسنگ کشور است  و هنوز هم یکی از هدایا و سوغات زایرین مصنوعات نقره و سنگ است و صادرات چمدانی و مسافری این مصنوعات انجام می شود. به همین جهت تلاش می شود عنوان «شهر جهانی گوهر سنگ» در مشهد به عنوان پایگاه تولید مصنوعات طلا ونقره و گوهرسنگ حفظ شود.

رییس سازمان صمت استان خراسان رضوی با تاکیر بر اینکه معدن  فیروزه نیشابور از معروف ترین و مشهور ترین معادن فعال دنیا  است که در سال اخیر افزایش تولید داشته و پروانه بهره برداری آن از 40 تن به 60 تن افزایش داده شده  تا بازار بیشتری را توسعه بدهد اظهار داشت: یکی از اتفاقات خوبی که در حوزه صنایع دستی رخ داده است استفاده از ریز دانه های فیروزه به عنوان سنگ‌های تزئینی در تولید صنایع دستی ترکیب مس و فیروزه دیده می شود که باعث افزایش ارزش افزوده فیروزه می شود.

کشف معادن جدید طلا در خراسان رضوی

رجبی با اعلام اینکه در  اکتشافات جدید در استان خراسان چند مورد  معدن طلا کشف شده که یکی از این اکتشافات منجر به صدور گواهی کشف شده بیان داشت: در مورد مابقی هم در فرایند در حال انجام است و اکتشافات جدید به زودی به مرحله بهره برداری خواهد رسید.

برچسب:

وزارت صمت

صادرات طلا و جواهر

برنامه هفتم توسعه

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت