گزارش بازار مصنوعات طلا و جواهر ایران در شرایط پسا جنگ

دامپینگ عمومی یا کم فروشی در بازار طلا و جواهر

در شرایط فعلی اقتصاد کشور، درخواست برای طلای کم اجرت در بازار طلا و جواهر افزایش یافته و تولید مصنوعات طلا با اجرت های غیر معمول زیاد شده است. اما چگونه می شود اجرت ساخت طلایی که تا پیش از این با 10 درصد به بازار عرضه می شده به یکباره به 4 یا 5 درصد کاهش پیدا کند؟ آیا تولید کنندگانی که تا دیروز از پایین بودن اجرت ها گلایه داشته اند، به یکباره مدیریت هزینه های تولید را آموخته اند یا داستان چیز دیگری است؟

امیر کشانی(سردبیر)

1404/05/05 | 13:05

نظری ثبت نشده

دامپینگ عمومی یا کم فروشی در بازار طلا و جواهر

به گزارش سایت اخبار طلا و جواهر گلدنیوز ، بزرگترین اتفاقی که در شرایط فعلی (پسا جنگ) در بازار طلا رخ داده این است که بیش از 80 درصد بازارطلا حتی آنهایی که کارهای لوکس می فروختند رو به فروش کالاهای کم اجرت آورده اند.

دامپینگ عمومی با ارزان فروشی احساسی

یکی از تولید کنندگان در خصوص شرایط فعلی بازار به گلدنیوز گفت:

"این اتفاقی که تولید کنندگان رقم زدند و فکر کردند در شرایط بحران باید قیمت خود را بشکنند به بهانه این که تیراژ بالاتری داشته باشند، دامپینگ عمومی و خودزنی است. در حال حاضر چون همه می خواهند زیر قیمت تمام شده مصنوعات خود را بفروشند و بازار را بگیرند و سهمی از بازار داشته باشند، بسیاری از مسائل مهم تولید از جمله هزینه های پنهان و خواب سرمایه و اجاره طلاهای مردمی و دستمزد را مد نظر قرار نمی دهد. لذا بعد از گذشت این شرایط و محاسبه سود و زیان ها ، تازه مشخص خواهد شد که چه دامی پیش پای تولید پهن شده است."

درخواست های غیر معقول بنکداران از تولید کنندگان

رصد بازار نشان میدهد که در شرایط فعلی ، برخی از بنکداران که با هزینه های  تولید آشنایی ندارند ، از تولید کننده تقاضای تولید کالاهایی را دارند که هزینه تمام شده آن کمتر از اجرت ساخت آن است؛ مثلا کالایی که هزینه تمام شده آن حدود 4 درصد است را با 2 درصد اجرت تولید کنند، با این استدلال که اگر کالا را با 2 درصد تولید کند، هفته ای 5 کیلو میتواند سفارش داشته باشد. اما تولید کننده چگونه میتواند به یکباره اجرت ساخت طلا را به نصف کاهش دهد؟

به نظر میرسد که در این شرایط ، بنکدار به واسطه درخواست ارزان فروشی که دارد، تولید کنندگان را وادار به تولید مصنوعات کم عیار میکند.

نابودی تولید کنندگانی که کم فروشی نکردند

در این خصوص یکی از تولید کنندگان قدیمی بازار تهران به گلدنیوز گفت:

"در شرایط این چنینی بازار، تولید کنندگانی که قبول می کنند طلای کم اجرت تولید کنند و در عیار طلا دستکاری کنند، در رقابت با تولید کنندگان دیگر برنده می شوند و دربازار می مانند و کارگاه ها و تولید کنندگانی که حاضر به کم فروشی نشده اند له می شوند."

ایشان ادامه داد :  "بنابراین در این بازار به دلایل ذکر شده برخی از معدود کارگاها به فکر جذب نیرو هستند و برخی از کارگاه ها هم  در حال تعدیل نیروهای خود هستند و متاسفانه کارگاه های تولیدی که صادقانه عمل میکنند ، بیکار نشسته اند و ریزکارگاه هایی که کم فروشی می کنند، در حال فعالیت هستند."

سازندگان طلا از چه روش هایی، اجرت خود را به شکل غیر معمولی کاهش می دهد؟

به نظر میرسد که برخی از کارگاه ها از دو روش برای کاهش غیر معقول اجرت ساخت طلا استفاده میشود:

1- کاهش عیار طلا از 750 به پایین تر که البته این کاهش عیار نیز شیوه های خاصی دارد. برخی از تولید کنندگان برای کاهش ریسک تشخیص در محک و عیار سنجی سازمان استاندارد، شگردهایی داشته و به طور مثال گاهی از مجموع 10 کیلو مصنوع تولیدی یک کیلو را با عیار کمتر از 750 تولید می کنند تا راه فرار داشته باشند. یا در ساخت مصنوعات ترکیبی ، مثلا زنجیر را با طلای عیار پایین می سازند و یا از گوی های عیار پایین در کار استفاده می کنند و یا در اسید کاری ، عیار را کم می کنند.

2-دومین روش کم فروشی از طریق ملحقات طلا صورت می گیرد؛ به طور مثال: فنرهایی که در قفل ها استفاده می شود، فنرهای آهنی هستند که در هنگام عرضه از وزن طلا کسر نمی شوند.

از بازار کم فروشی ضرری به جیب بنکدار نمی رسد

در پایان باید به اینکه اشاره کرد که دود این کم فروشی ها که امروزه در بازار طلا اتفاق می افتد به چشم ویترین دار می رود ؛ چراکه در نهایت طلای کار کرده را از مشتری خریداری می کند و بنکدار از این کم فروشی ها ضرری نمی کند.

برچسب:

عیار طلا

تولید طلا و جواهر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت