شورای جهانی طلا : خرید بانک مرکزی در سه ماهه دوم کند شد اما قاطعانه مثبت باقی ماند. این امر، همراه با سرمایه گذاری سالم و تقاضای انعطاف پذیر جواهرات، یک محیط حمایتی برای قیمت طلا ایجاد کرد.
به
گزارش گلدنیوز به نقل از شورای جهانی طلا ، تقاضای طلا در سه ماهه دوم (به استثنای فرابورس) با کاهش 2 درصدی در سال به 921 تن کاهش یافت که ناشی از کاهش قابل توجه خرید خالص بانک مرکزی در مقایسه با خریدهای بالاتر از میانگین در سه ماهه دوم 22 بود. با احتساب جریان های فرابورس و سهام، تقاضای کل با 7 درصد افزایش در سال به 1255 تن رسید.
ترکیه در پاسخ به شرایط خاص بازار محلی خود با خرید خالص 103 تن طلا در سه ماهه دوم 2023 ، روندی مثبت در میان بانک های مرکزی جهان دارد.
افزایش مصرف جواهرات و سرمایه گزاری شمش و سکه
مصرف جواهرات علیرغم فضای بالای قیمت طلا، بهبود اندکی را تجربه کرد و با رشد 3 درصد در سال به 476 تن افزایش یافت. با ساخت 491 تن جواهرات ، موجودی انبارها در سه ماهه دوم حدود 15 تن افزایش یافت، این موضوع تا حدی به دلیل این بود که مصرف جواهرات چینی نتوانست انتظارات خوشبینانه تجارت را برآورده کند.
سرمایه گذاری شمش و سکه با 6 درصد افزایش در سال به 277 تن در سه ماهه دوم رسید که ترکیه محرک اصلی این رشد بود.
سرمایه گذاری فرابورس در سه ماهه دوم جهش کرد و به 335 تن رسید. اگرچه غیرشفاف بود، اما تقاضا از این بخش از بازار آشکار بود زیرا قیمت طلا حتی در مواجهه با خروجی ETF و کاهش سود خالص COMEX حمایت محکمی پیدا کرد.
تقاضا برای طلای مورد استفاده در فناوری به لطف تداوم ضعف در لوازم الکترونیکی مصرفی بسیار ملایم باقی ماند. برای دومین کوارتر متوالی تنها 70 تن بود.
عرضه کل طلا با 7 درصد افزایش در سال به 1255 تن رسید که با رشد در همه بخش ها افزایش یافت. تخمین زده می شود که تولید معدن به رکورد 1781 تن برای H1 رسیده باشد.
افزایش استثنایی تقاضای طلا در ترکیه
شرایط بازار محلی باعث افزایش تقاضای استثنایی طلا در ترکیه در سه ماهه اخیر شده است. تقاضای ترکیبی جواهرات، شمش و سکه H1 به 118 تن رسید که بالاترین میزان در نیمه اول سال 2007 است، زمانی که قیمت طلای لیر ترکیه کسری از سطح رکورد فعلی خود بود. انتخابات ریاستجمهوری، تورم سرگیجهآور و ضعف ارز، همگی به افزایش تقاضا کمک کردند.
منبع: World Gold Council (شورای جهانی طلا)
نظری ثبت نشده