چرا جاسوسان به ساعت رولکس علاقه خاصی دارند؟
حساب کاربری اینستاگرام و وب سایت Watches Of Espionage با فاش کردن پیوندهای شگفت انگیز بین ساعتهای لوکس و جاسوسی به محبوبیتی چشمگیر دست یافته است. با این وجود، یکی از جزئیات مهم آن کماکان طبقه بندی شده است. هویت افسر سابق سیا که آن صفحه اینترنتی و وب سایت را اداره میکند.
امیر کشانی(سردبیر)
1402/08/15 | 12:08
به گزارش گلدنیوز به نقل از فرارو ، "ویل چسنی" نگهدارنده سگ در تیم عملیات ویژه نیروی دریایی موسوم به "سیل ۶" (Seal Team Six) برای حضور در عملیات "نیزه نپتون" در سال ۲۰۱۱ میلادی انتخاب شد. احتمال آن که در مسیر توسط پدافند هوایی پاکستان و یا بر اثر انفجار در محوطهای که بن لادن مخفی شده بود کشته میشد وجود داشت. چسنی با خود فکر کرد و به این نتیجه رسید که قطعا مرگ برای او و "کایرو" سگ اش که وظیفه یافتن بمبهای دست ساز در محیط محل اختفای بن لادن را برعهده داشتند بالا بود. بنابراین، او ساعت مچی دیجیتالی که در روزهای کاری از آن استفاده میکرد را کنار گذاشت و به جای آن از ساعت مچی رولکس ساب مارینر ارزشمندش استفاده کرد.
این یک ساعت ویژه با شماره ۱۴۰۶۰ بود. استفاده از ساعتهای برند "رولکس" و "تودور" توسط تیمهای عملیات ویژه از زمان جنگ ویتنام متداول شد. چسنی زمانی که آزمون دشوار برای پیوستن به تیم عملیات ویژه را پشت سر گذاشت آن ساعت رولکس را خریده بود. او میگوید: "فکر میکردم استفاده از این ساعت ارزشمند در آن عملیات مناسب باشد، زیرا این هدیهای به خودم بود. با خودم فکر میکردم شاید دیگر بازنگردم و جان سالم به در نبردم. در نتیجه، آن ساعت را انتخاب کردم".
با این وجود، چسنی و کایرو هردو جان سالم به در بردند. او و سگ اش بعدا به اوباما رئیس جمهور وقت امریکا معرفی شدند. هم چنین، کایرو به چسنی کمک کرد تا پس از جراحت شدید در جریان مواجهه با یک حمله بر اثر انفجار نارنجک در افغانستان در سال ۲۰۱۳ روند درمان را طی کند و حال اش بهتر شود. کایرو در نهایت در سال ۲۰۱۵ میلادی بر اثر ابتلا به سرطان جان اش را از دست داد.
صفحه اینستاگرام Watches Of Espionage که توسط یکی از ماموران سابق سیا راه اندازی شد حدود ۱۳۰۰۰۰ دنبال کننده جذب کرد. مخاطبان کنجکاو هستند بدانند اعضای گروه عملیاتی نیروهای ویژه شماره یک دلتا یا دلتا فورس متشکل از نیروهای زبده عملیات ویژه نیروی زمینی ایالات متحده آمریکا چگونه ساعتهای "برایتلینگ" سفارشی خود را دریافت میکنند.
درآن صفحه اشاره میشود که خلبانان امریکایی عاشق ساعت مچی مردانه "آی دبلیو سی" هستند یا آن که نیروهای ویژه امریکا به طور فزاینده از برندهای باسابقهای مانند "رسکو" استفاده میکنند و یا آن که میتوانید متوجه شوید که افسران سیا به پیچیدگی و وزن بی صدای رولکس علاقه دارند.
هم چنین در آن صفحه میتوان متوجه شد که برای مثال، "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهور اوکراین ساعت مچی مردانه "تگ هویر" را بر دست دارد و آن ساعت به عنوان یک کرونوگراف عمل میکند یک ساعت ابزاری با ویژگیهای خوب و بی تکلف است. از سوی دیگر، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه ساعت "بلنک پین" با قیمت ۸۵۰۰ پوندی بر دست دارد ساعتی نسبتا متوسط برای مردی چون او محسوب میشود. غافلگیری واقعی در مورد ساعت "دیمیتری پسکوف" سخنگوی مطبوعاتی کرملین است که ساعت مچی مردانه برند "ریچارد میل" به ارزش تقریبی ۴۸۵ هزار پوند بر روی دست اش خودنمایی میکند.
کاربری که پشت آن حساب کاربری در اینستاگرام قرار دارد و خود را "آقای WoE" معرفی میکند میگوید حقیقت پشت افسانه علاقه جاسوسان به ساعت رولکس آن است که از آن به عنوان یک ابزار مبادله سریع و کارآمد برای مواقعی که باید با یک جنگ سالار محلی غیر همکار مذاکره و معامله نمایند استفاده میکنند. در دنیایی که دستگاههای مجهز به GPS میتوانند شما را قابل ردیابی و در نتیجه آسیب پذیر سازند یک ساعت مکانیکی دقیق از نوع رولکس ارزش ویژهای پیدا میکند. WoE یک عبارت تکراری را بیان میکند:"از ابزارهای خود استفاده کنید".
با این وجود، ساعتها به مثابه ابزار نیز رمز و معانی خاص خود را دارند. در مورد هویت آقای WoE اشتباه است که بگوییم هیچ کس او را نمیشناسد، زیرا گستره جغرافیایی و ارتباطات مشخص شده در پستهای او نشان میدهد بسیاری از افراد دقیقا میدانند او کیست. او در شبکههای اجتماعی خود را "افسر سابق سیا و ساعت شناس آماتور" معرفی میکند.
او در عکسی در صفحه کاربری اش در اینستاگرام در دره بقاع در لبنان دیده میشود. عکسی که در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی گرفته و در آن با شلوار خاکی و پیراهن یقه باز دیده میشود و البته صورت اش به عمد مبهم است. او خاطرنشان میسازد که دیوار آجری در حال فروپاشی پشت سرش یکی از مکانهای مشهوری است که "ویلیام باکلی" رئیس ایستگاه سیا در بیروت پس از ربوده شدن توسط اعضای حزب الله در مارس ۱۹۸۴ میلادی در آنجا نگهداری میشد. باکلی در ژوئن ۱۹۸۵ در اسارت جانش را از دست داد. در آن زمان آقای WoE مشغول یادگیری زبان عربی در دانشگاه آمریکایی بیروت بود. در آن عکس او مردی تنومند، محکم، و بی نظیر با لباسهایی که جلب توجه نمیکند به نظر میرسد با این تفاوت ساده که ساعت تیتانیومی برایتلینگ روی دست او هدیهای از سوی ملک عبدالله پادشاه اردن به او بوده است.
آقای WoE اشاره میکند در یکی از سالهای پس از رخداد ۱۱ سپتامبر به عنوان دانشجو به امان سفر کرد تا در محیط عربی آنجا شناخت عمیق تری را کسب کند. او پیشتر ملک عبدالله را در واشنگتن ملاقات کرده بود. البته درباره چرایی و چگونگی آن دیدار چیزی نمیگوید و درک آن را به حدس و گمان خواننده واگذار میکند. در لابی هتل محل اقامت افرادی از سرویس امنیتی اردن به او نزدیک شدند تا اطلاع دهند که پادشاه اردن خواستار حضور فوری او در یک مانور آموزشی نظامی شده است. او مینویسد: "هنگامی که پادشاه درخواست میکند شما باید رعایت کنید". بنابراین، در بعدازظهری عجیب او و پادشاه اردن درباره مسائل عراق و تروریسم با یکدیگر بحث کردند. آن پایگاه نظامی در اردن جایی بود که مانورها و شبیه سازیهای تاکتیکی در آنجا انجام میشد. در خودرویی که آقای WoE با آن باز میگشت دو هدیه برای او از طرف پادشاه قرار داده شده بود: یک چاقوی رزمی اردنی و یک ساعت مچی برایتلینگ (Breitling Aerospace) که روی آن نماد تاج سلطنتی طلایی اردن و نام پادشاه حک شده بود.
"چارلی دان" کارشناس ارشد ساعت و مدیر در عرصه تولید محتوا میگوید: "در طول پاندمی کووید شما شاهد ظهور صداهای جدید زیادی در رسانههای آنلاین بودید حسابهای زیادی که حرفهای متفاوتی برای گفتن داشتند و Watches of Espionage یکی از بهترینها در این میان بود. عکسهایی که آقای WoE از ساعتها منتشر میکند زمینه رازآلودی را ایجاد مینماید. برای مثال، او عکس یک ساعت رولکس را در کنار یک چاقوی افغانی و یک عکس از اسامه بن لادن تحت تعقیب به همراه یک تفنگ جنگی قدیمی لی انفیلد منتشر میکند که نشان دهنده داستان پشت آن است. در عکس دیگری او یک ساعت برایتلینگ با اعداد عربی در کنار یک قبضه کلاشنیکف رومانیایی در کنار انبوهی از گلولهها را منتشر کرده است.
یکی از برندهایی که عکسهایش به طور منظم توسط WoE منتشر میشود ساعتهای تولید کننده "برمونت" برند نسبتا تازه وارد بازار شده بریتانیایی است که در سال ۲۰۰۲ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. این امری غیر معمول برای یک برندهای بریتانیایی بوده که ساعتهای آن مورد علاقه نیروهای امریکایی واقع شود به ویژه برای ساعتهای سفارشی "واحد" که مدت هاست بخشی از سنت نظامی بریتانیا بوده و اکنون در امریکا نیز در حال محبوب شدن است. برمونت بر اساس مدلهای تجاری خود تعدادی ساعت ویژه برای اعضای سابق و یا در حین خدمت نیروهای مسلح ساخته است. خرید این ساعتها به افرادی محدود میشود که برای مثال در جنگنده مورد نظر پرواز کرده اند، در یگانهای نظامی که مراسم بزرگداشت در آن برگزار میشود حضور داشته اند یا در یک کشتی جنگی خاص خدمت کردهاند.
"نیک اینگلیش" بنیانگذار برند برمونت همراه با گیلز برادرش برای ادای احترام به پدرشان که یک خلبان بود و در سانحه نمایش هوایی در سال ۱۹۹۵ جانباخت مبتکر ساخت این نوع از ساعتها بودند. او که از خوانندگان پروپاقرص صفحه اینستاگرام و سایت Watches of Espionage است میگوید: "این یک سایت باورنکردنی است. در هر عکسی اصالت وجود دارد. هیچ کدام از آنها صحنه سازی نمیشوند. صاحب سایت سلیقه بسیار خوبی در زمینه ساعت دارد". او میگوید: "یکی از کارهای مهم در آن سایت و صفحه اینترنتی روشی است که جزئیات یک عکس بررسی شده و معنای واقعی آن ساعت بیان میشود. نوع ساعتهایی که روی مچ جنگ سالاران، صاحبان قدرت یا نیروهای عملیات ویژه در صفحه WoE به نمایش گذاشته میشوند ویژگیهای خاصی دارند که برای بیننده عادی آشکار نخواهد بود. برای مثال، آن ساعت ویژه روی مچ دست کسی که یک مامور سرویس مخفی چیست؟ من یا شما از دور نمیتوانیم مدل یا برند آن را تشخیص دهیم. ما همیشه تاریخچه یک ساعت قدیمی را نمیدانیم. با این وجود، در Watches of Espionage داستان کاربرد ساعتها تایید شده و با جزئیات همراه شده اند".
در حال حاضر ساخت ساعتهای خاص سفارشی شده نیروهای اطلاعاتی و نظامی حدود ۲۰ درصد از تجارت برمونت را تشکیل میدهد. اینگلیش میگوید:" تایید این که واقعا عضو یکی از چنین سازمانهایی هستید واقعا مهم است. برای به دست آوردن یکی از این ساعتهای واحد باید تایید کنید که برای مثال یک خلبان جنگنده اف -۳۵ هستید. این ساعتها نسخههایی نیستند که مردم بتوانند بگویند: "هی، ۵۰ تا از این ساعتها را برای من بفرست". این نکتهای است که ساعتهای سفارشی ما را خاص میسازند. اگر با اف – ۳۵ پرواز نکرده اید یا در کنار نیروهای ویژه نجنگیده باشید نمیتوانید ساعتهای سفارشی ما را داشته باشید".
ساعت رولکس
ساعت جاسوسی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده