سلسله گزارش های میز طلای مشهد؛
نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: در زمینه اجرا دوستان می توانند نظریه اصلاحی خود را اعلام کنند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمادگی دارد به بهترین وجه اصلاحات را انجام دهد.
امیر کشانی(سردبیر)
1402/09/11 | 12:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ سبزمحمدی، نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهرات، در مشهد بیان داشت: در جلسات فقط گلایه گذاری از اجرای سامانه جامع تجارت وجود دارد ولی هیچ وقت ایرادات سامانه جامع تجارت در حوزه تبصره 4 ماده 18 در مورد فلزات گران بها بیان نشده است و تنها ایرادی که بارها توسط صنف طلا بیان شده، عدم تمایل به اعلام موجودی کالا است که معتقدند طلا کالای خاص و سرمایه است و نمی شود موجودی این کالا را در سامانه اعلام کرد.
سامانه جامع تجارت مالیات ستانی را شفاف می کند و زمانی که جریان انتقال طلا و ثبت موجودی جریان شفافی داشته باشد می تواند به حوزه مبارزه با قاچاق کالا کمک کند.
وی ادامه داد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال های گذشته بیشترین حمایت را از حوزه تولید داشته و بیشترین اصلاحیه ها و دستورالعمل ها توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته و حتی در کمیسیون اصل نود در حمایت از تولیدکنندگان موانع آنها را مطرح کرده است.
سبز محمدی با بیان اینکه در حوزه قوانین و مقررات مشکل و کمبودی وجود ندارد و فقط بایستی قوانین موجود اجرا شود بیان داشت: در کارگروه توسعه صادرات در حوزه رفع قوانین مانع توسعه صادرات قوانین خوبی مصوب شده ولی در مقام اجرا اقدامی صورت نگرفته است.
وی در ادامه با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در سال 94 بیان داشت: در بند (ج) ماده 38 این قانون آمده «دستگاه های صادرکننده مجوز در امر صادرات و واردات و عبور، موظفند ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون نمایندگان تام الاختیار خود را در گمرکات کشور مستقر و نسبت به صدور مجوزهای مربوطه از طریق الکترونیکی اقدام نمایند».
نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: با توجه به گذشت 8 سال از ابلاغ این قانون ولی متاسفانه این قانون اجرایی نشده است که تنها با اجرای این قانون بسیاری از مشکلات و موانع صادراتی حل خواهد شد و دیگر شاهد قاچاق نخواهیم بود.
نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز : رویکرد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمایت از تولید رقابت پذیر و صادرات محور است.اولویت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پیشگیری از قاچاق کالا، سپس مبارزه موثر و هدفمند با این موضوع است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز نیازمند ایجاد شفافیت و نظارت سیستماتیک و حذف هر گونه مزاحمت ها به صورت فیزیکی در حوزه مبارزه هستیم تصریح کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا در قالب این نظارت ها باید قوانین مربوطه اعم از جاری و گذشته را در نظر داشته باشد.
سبز محمدی تصریح کرد: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 و اصلاحیه آن در سال 1400، در قالب مواد 5 و 6 ، 13 و 18 تکالیفی را برای بخش های دولتی و خصوصی در نظر گرفته است تا بتوانند در حوزه پیشگیرانه قاچاق کالا و ارز فعالیت کنند. نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به اینکه قاچاق کالا و ارز معلول یک سری قوانین و اقدامات است اگر جریان تجارت به درستی زمینه سازی شود دیگر نیاز به مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود نخواهد داشت.
وی افزود: اثرگذاری مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به هزینه ای که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخت می شود بسیار پایین بوده و بر اساس آمار مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بهترین حالت مبارزه فقط 5 تا 10 درصد موفق بوده است، ولی در حوزه پیشگیری بالغ بر 50 درصد با تغییر و اصلاح قوانین و زمینه سازی سالم تجارت موفقیت حاصل شده است.
سبز محمدی اظهار داشت: ایجاد ساختار ها و زمینه های مناسب در بحث پیشگیری از قاچاق کالا و ارز بیشتر مد نظر ستاد قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با یک تناقض مواجه هستیم و بنا به فرمان مقام معظم رهبری نیز بایستی مقابله با این موضوع در همه سطوح اعم از پیش از مبادی عرضه تا سطح عرضه انجام شود گفت: وقتی برای مقابله با قاچاق کالا و ارز، در سطح عرضه ورود می شود، می گویند از پیش مبادی ورود کنید، از پیش مبادی ورود می شود، می گویند مسیرها و انبار ها را کنترل کنید، از انبارها ورود می شود، می گویند به بحث سامانه ها ورود کنید و از سامانه ها مبارزه را آغاز کنید، می گویند تا سطح عرضه کنترل نشود مبارزه با قاچاق فایده ندارد.
سبز محمدی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک پکیج است بیان داشت: در قاچاق کالا و ارز با یک پدیده چند وجهی و پیچیده که در آن واحد تغییر رویه می دهد مواجه هستیم؛ لذا حمایت از تولید باید بتواند زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به اجرایی شدن دستورالعمل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: این قانون در مورد 7 گروه کالایی اعم از فلزات گران بها ساری و جاری است که تا پیش از این در مورد 6 قلم کالا اجرا شده و هیچ مشکلی ایجاد نشده است و اکنون با توجه به اینکه قوانینی که در کشور سازی و جاری می شود ملزم است و همه باید تابع اجرای آن باشند، اجرای این قانون در مورد فلزات گرانبها نیز لازم الاجرا است.
نماینده دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: در زمینه اجرا دوستان می توانند نظریه اصلاحی خود را اعلام کنند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمادگی دارد به بهترین وجه اصلاحات را انجام دهد.
اخبار طلا و جواهر را از سایت بازار طلا دنبال کنید
وی با تاکید بر اینکه موانع و قوانین دست پا گیر باعث ایجاد قاچاق می شود بیان داشت: در حال حاضر به دلیل بسیاری از این قوانین دست و پا گیر تولید کنندگان مصنوعات طلا دلیلی برای صادرات ندارند و با توجه به اختلاف و حباب 1400 دلاری قیمت شمش طلا در ایران نسبت به ترکیه از قاچاق سود می کنند.
سبز محمدی در ادامه با اشاره به تصویب قوانینی درحوزه خروج مسافری طلا و نقره نیز بیان داشت: چرا باید قوانینی تصویب شود که زمینه ای ایجاد شود که ارز از کشور خارج شود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه وزارت صمت واردات همه نوع سنگ ها ممنوع شده و بدین شکل جلوی جریان سیال تجارت گرفته شده و واردات سنگ ها به صورت قاچاق انجام می شود که اگر واردات سنگ ها به صورت راف، و یا تراش نخورده آزاد شود می تواند علاوه بر اشتغالزایی از قاچاق کالا هم جلوگیری کند.
انتهای پیام/
ترند
میز طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده