در پنجمین میز کشوری توسعه صنعت طلا عنوان شد
معاون صنایع عمومی وزارت صمت : حوزه مصنوعات طلا گره محکمی به دلار خورده و دلاریزه شده است و نرم افزارهای این صنف با توجه به دلار نرخ طلا را می زند که باید به سمت دلار زدایی از این حوزه حرکت کرد.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1402/11/12 | 09:11
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ محمد مهدی برادران، معاون امور صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت در کارگروه ملی و میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره، جواهر با محوریت استان تهران بیان داشت: متاسفانه برای صادرات طلا از نظر فرهنگی در کشور مشکل وجود دارد و ایجاد محدودیت برای صادرات طلا به دلیل همین فرهنگ است که بایستی اصلاح شود.
وی افزود: در سال گذشته کشور نزدیک به 30 تن واردات طلا داشته که بایستی به همین میزان هم صادرات طلا داشته باشد و نباید هیچ محدودیتی در ذهن ها برای صادرات طلا ایجاد شود.
برادران تصریح کرد: در حالی که در یک سال گذشته با همت بانک مرکزی بیش از 2 میلیارد دلار واردات طلا به کشور صورت گرفته، نباید محدودیتی برای صادرات همین میزان طلا در کشور باشد ولی متاسفانه آمار صادرات طلای ما در سال گذشته حتی کمتر از یک تن بوده است.
وی با تاکید بر اینکه هدف از برگزاری «کارگروه ملی صنعت طلا» و جلسات «میزکشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا و جواهر» که در استانهای مشخد، اصفهان، شیراز و تبریز برگزار شد و امروز در تهران برگزار شده، افزایش تولید مصنوعات طلا و جواهر و توسعه صادرات است بیان داشت: بایستی این اعتماد و هم افزایی ایجاد شده بین صنف طلا و مسئولین به هدف اصلی که افزایش تولید و صادرات است گره بخورد.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: به منظور تحقق این اهداف نگاه ما و فعالان صنف طلا و جواهر نگاه کوتاه مدت نیست و در راستای این اهداف اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی بزرگترین مانع نبود هم اندیشی مشترک و فرهنگ واحد در این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه جامعه صنعتی نسبت به برخی نرخ های اعلامی در حوزه بازار بی اعتنا است بیان داشت: حوزه مصنوعات طلا گره محکمی به دلار خورده و دلاریزه شده است و نرم افزارهای این صنف با توجه به دلار نرخ طلا را می زند که باید به سمت دلار زدایی از این حوزه حرکت کرد.
برادران اذعان داشت: در همه دنیا وقتی قیمت دلار بالا می رود متناسب با آن قیمت طلا هم پایین می آید و زمانی که ارزش طلا افزایش می یابد ارزش طلا نسبت به دلار افزایش یافته است و این امر در جامعه بین المللی عرف است ولی متاسفانه در کشور ما قیمت هر کدام از این دو بالا می رود، جامعه دچار احساس تورم می شود و پول کشور را بی ارزش شده می داند که باید در این مورد فکری شود.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این تغییر نوسانات با توجه به حجم بازار، تورم نیست بلکه پرش های هیجانی است و واقعیت این است که اقتصاد و صنایع کشور قوی است و باید در مقابله با پرش های اقتصادی که مشکلاتی که برای مردم ایجاد می کند کمک کند تا مشکلات به حداقل برسد.
وی با اشاره به برگزاری نشست مقام معظم رهبری با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و برگزاری نمایشگاه توانمندی های تولید ایرانی بیان داشت: با توجه به اینکه تدوین برنامه راهبردی صنعت جز تاکیدات رهبری در سال قبل بود که هر صنعتی با بخش خصوصی و متصدیان دولتی برنامه راهبردی و کارگروه ملی داشته باشند، در این نشست با توجه به اینکه 18 حوزه صنعت مربوط به این معاونت است وصنعت طلا و جواهر یکی از این 18 حوزه است گزارشی از برنامه راهبری صنعت محضر ایشان ارائه شد و مورد رضایت رهبری قرار گرفت.
برادران خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در این نشست، تلاش و پیشرفت بخش خصوصی را با توجه به موانعی چون کم کاری دولت قبل، تحریم ها و همه موانع دیگر ، امیدوار کننده دانسته و تبیین کردند این موفقیت های بخش خصوصی این امید را ایجاد می کند که ایران می تواند به رشد مطلوب برنامه 5 ساله هفتم توسعه یعنی هدفگذاری رشد 8 درصد اقتصادی برسد.
وی تصریح کرد: شاه کلید مباحث مطرح شده مقام معظم رهبری در جمع فعالان اقتصادی اعتماد به بخش خصوصی توانمند بود و ما به عنوان مسئولین دولتی وظیفه داریم در این راستا اعتماد به بخش خصوصی توانمند را جدی بگیریم .
برادران با تاکید بر اینکه تعبیر رسیدن ایران به اوج، عملی است و برگزاری این جلسات در همین راستا می باشد بیان داشت: خوشبختانه جلسات میز کشوری تا کنون مصوبات زیادی برای توسعه صنعت طلا داشته و همکاری دستگاه های دولت هم در این راستا شاهد بوده ایم.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد مسدود سازی حساب های فعالان صنف طلا و جواهر با بیان اینکه این موضوع با وزارت صنعت و معدن نیست ولی در حمایت از تولید آمادگی هر نوع مکاتبه و اقناع سازی را دارد و پیشنهاد می شود که با هماهنگی مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران و ترکیبی از وزارت صمت، نماینده بانک مرکزی، تولید کنندگان،کارگروه رسمی و مخصوص پیگیری حساب های مسدودی ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه جامعه صنعتی دنبال پولشویی نیست بیان داشت: جامعه سوداگر به دنبال سوداگری بوده و در حوزه دلار دنبال درآمد است و آن را تبدیل سازی با مصنوعات طلا و جواهر می کند که باید در این موضوع تدبیری اندیشیده شود.
برادران توصیه کرد با توجه به ظرفیت صادرات مصنوعات طلا به کشور قطر و جلساتی که وزارت صمت با مجموعه قطر داشته می تواند این کشور نقش مهمی به عنوان کشور مقصد صادرات مصنوعات طلا ایفا کند و با توجه به رقابتی که با امارات دارند امکان هر نوع سرمایه گذاری و همکاری مشترک در بحث صادرات مصنوعات طلا می تواند مد نظر قرار گیرد.
وی بر ضرورت رفع مشکل واحدهای تولیدی طلا و جواهر که در واحدهای مسکونی فعالیت دارند،تشکیل کارگروهی با موضوع صادرات، رفع محدودیت صادرات طلا، قرار گرفتن بدلیجات در قالب فصل مستقل صنعت طلا و جواهر و نقره و بدلیجات، خروج سنگ های گران قیمت از گروه 4 کالایی و تسریع در راه اندازی آزمایشگاه های استاندارد تاکید کرد.
گزارش های تفصیلی میز کشوری طلا را از سایت طلا گلدنیوز میتوانید دنبال کنید
میز طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده