گنج پنهان ایران / 2هزارتن طلا در انتظار اکتشاف
رئیس اکتشافات فلزی سازمان زمین شناسی ، ذخیره قطعی طلای کشور اعم از معادن بزرگ و کوچک را 270 تن تخمین زد و گفت: شخصا ذخیره طلا در کشور را بیش از 2هزار تن طلا می دانم که هنوز اکتشاف نشده است.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/04/21 | 00:04
به گزارش گلدنیوز ، بهزاد محمدی ، ایران را بخشی از کمربند بزرگ معدنیِ "آلپ-هیمالیا" معرفی کرد که عمدتا دارای معادن مس و طلاست. اکتشاف در ایران قدمتی دیرین دارد و از دهه 70 به بعد دوره تحولی در این حوزه شکل گرفت. اعتبارات و بودجه در کنار نیروی انسانی جوان و متخصص، از تحولات شگرف آن زمان بود.
این کارشناس در رشته تخصصی زمین شناسی، دانستن سرگذشت زمین را بن مایه این علم دانست و دسترسی سهل و ساده متخصصان این حوزه در زمینه اکتشاف را اینگونه تشریح کرد: آن روزها شرکت های خارجی بسیاری وارد ایران شدند و امکان دریافت تجربه همراه با دانش برای ما مهیا شد؛ علم روز را به سرعت فرا گرفتیم و تجربه کار را کسب کردیم.
به گزارش گلدنیوز بهزاد محمدی با اشاره به اینکه از دهه 70 به بعد، بیش از ده ها معدن طلا در کشور کشف شد و در آذربایجان بیش از 15 معدن جدید معرفی شده است، ابعاد و اندازه این معادن را متفاوت دانست و گفت: آن هایی که ابعادی وسیع دارند، نسبت به سایرین، نام آشنا هستند؛ در این میان ارقام 500 کیلوگرم تا 5 تن طلا از این معادن به دست می آید.
طرح تحول اکتشاف کانی های غیر فلزی
بسیاری از معادن طلای کشور به دلیل عدم تخصیص بودجه کافی و به موقع، در مسیر مزایده، به بخش خصوصی سپرده شدند و قسمی از معادن بزرگ تر با مشارکت ایمیدرو، راه اندازی شد. دولت ظرفیت هایی محدود دارد که اگر وارد فاز بهره برداری از معادن شود، از وظایف حاکمیتی باز می ماند. لذا دولت در حوزه معادن به اکتشاف می پردازد و بستر را برای بخش خصوصی مهیا می سازد.
محمدی در رابطه با طرح تحول اکتشاف کانی های غیر فلزی گفت: زمانی که بخش خصوصی به تنهایی توان ورود به این حوزه را پیدا کرد، دولت عقب نشینی کرد و کار را به دست بخش خصوصی سپرد. در این میان اکتشافاتی با ریسک بالا از جمله شناسایی عناصر نادر خاکی هستند که بخش خصوصی قادر به ورود به آن ها نیست.
وی وظیفه اصلی سازمان متبوع اش را اکتشاف و نه بهره برداری دانست و افزود: زمان اکتشاف یک کانسار و تبدیل به معدن بسیار طولانی است و همین امر بسیاری معدن داران را فرسوده می کند. همچنین موانع قانونی زیست محیطی و طبیعی و منابع محلی، زمان اکتشافات را طولانی تر می کند.
محمدی تکنولوژی و ماشین آلات را اصلی ترین کار در فاز بهره برداری عنوان کرد و گفت: یک معدن بزرگ در استرالیا در شش ولی همان معدن در ایران طی بازه ای 20 ساله استخراج می شود. در این میان نبود سرمایه و تکنولوژی و موانع قانونی سدی بر سر راه اکتشاف است.
خام فروشی
رییس اکتشافات فلزی سازمان زمین شناسی در پاسخ به این پرسش که آیا خام فروشی در محصولات معدنی به صلاح کشور است یا نه گفت: این کار برای پاره ای از مواد معدنی شدنی است ،گروهی از معادن که با وجود تلاش های فراوان، ارزش افزوده چندانی درپی نخواهند داشت..
محمدی مثال بارز دوری کامل از خام فروشی را متعلق به سنگ قیمتی "فیروزه" عنوان کرد و گفت: امروز در بسیاری کارگاه ها در تهران سنگ معدنی فیروزه را برش داده و مورد استفاده می کنند و دستیابی به ارزش افزوده در خصوص این ماده، گسترش یافته است.
وی از واردات سنگ های قیمتی از کشور افغانستان سخن گفت که در ایران فراوری شده و به فروش می رسد؛ به گفته محمدی این سنگ ها ارزش بالایی هم دارند.
امروزه استخراج و فراوری سنگ های قیمتی به شغلی خانوادگی تبدیل شده؛ به گونه ای که یک خانوار روستایی پس از گذراندن مراحل ثبت، اقدامات استخراجی و فراوری را خود انجام داده و به سود می رسد.
محمدی با بیان این مطلب افزود: ایران دارای مهم ترین مواد معدنی است که طلا، نقره، مس و روی اصلی ترین آن هاست.
وی ذخیره قطعی طلای کشور اعم از معادن بزرگ و کوچک را 270 تن تخمین زد و گفت: شخصا ذخیره طلا در کشور را بیش از 2هزار تن طلا می دانم که هنوز اکتشاف نشده است.
به گفته محمدی زمین شناسی، نخستین قدم در اکتشاف است و تمام مراحل اکتشاف به نقشه هایی منوط می شود که در دسترس همگان بوده و نقش راهنما را ایفا می کنند. اکتشاف اما نیازمند مطالعات ژئوشیمی و فیزیک هوایی است.
اتهای پیام
ترند
اکتشاف طلا
زمین شناسی
معدن
معدن طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده