در هیج کجای دنیا طلا را حراج نمی کنند
رئیس کمیسیون تخصصی سازندگان طلا، جواهر و نقره مشهد عنوان کرد: حراج شمش طلا توسط بانک مرکزی حراج سرمایه مملکت و فراهم کردن بستر برای قاچاق طلا است. حراج شمش طلا زیر قیمت بازار جهانی باعث میشود طلای کشور به طور مستقیم با لنج به قطر و امارات برود.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/01/30 | 09:01
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ مهدی لوحی، رئیس کمیسیون تخصصی سازندگان اتحادیه طلا ، جواهر و نقره مشهد بیان داشت: با توجه به اینکه قیمت هر کیلو شمش طلا حراج شده در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با بازار استانبول چندصد دلار تفاوت قیمت دارد این امر باعث می شود قاچاقچیان، طلا را کمتر از 48 ساعت به صورت چمدانی از کشور قاچاق کنند.
وی با تاکید بر اینکه حراج شمش طلا نوازش قاچاقچی و بستر را برای قاچاق طلا فراهم می کند بیان داشت: اگر عرضه و حراج شمش توسط بانک انجام نگیرد و شمش طلا در کشور به قیمت نرخ جهانی باشد دیگر توجیهی برای قاچاق طلا از کشور وجود ندارد.
لوحی تصریح کرد: حراج شمش طلا زیر قیمت بازار جهانی باعث میشود طلای کشور به طور مستقیم با لنج به قطر و امارات برود.
وی اظهار داشت: بنا به قوانین کشور صادرکنندگان باید به ازای ورود ارزی که خارج از کشور دارند ارز نیمایی یا طلا به کشور بدهند که آوردن طلا برای صادرکنندگان توجیه دارد لذا به دلیل زیاد بودن و انبوه شمش در کشور حباب طلا در ایران منفی است و قاچاق یک کیلو طلا به کشور هایی چون امارات ، ترکیه، عراق، قطر بین 800 تا هزار دلار معادل 60 تا 70 میلیون تومان برای قاچاقچی منافع دارد.
رئیس کمیسیون تخصصی سازندگان اتحادیه طلا ، جواهر و نقره مشهد اذعان داشت: حراج شمش طلا که بانک مرکزی برگزار می کند برای حمایت از تولید کنندگان نیست و فقط بدنامی آن برای تولید کننده است چرا که تولید کننده توان خرید شمش طلا را ندارد.
وی با بیان اینکه از شمش هایی که به حراج گذاشته شده هیچ خریدی توسط تولید کنندگان نشده و اغلب خریدها توسط تاجرین و یا حواشی بازار بوده است اذعان داشت: این حراج ها در تهران برگزار و در مراکز استان ها و شهرستانها برگزار نشده و هیچ تولید کننده ای از این حراج ها بهره ای نبرده است.
وی اظهار داشت: در کشور های صاحب طلا ، دولت اصلا در بازار طلا دخالت نمی کند و در کشوری مثل امارات شعب بانکی وجود دارند که طلا می فروشد و تلفنی می توان برای نوسان گیری طلا خرید.
رئیس کمیسیون تخصصی سازندگان اتحادیه مشهد با بیان اینکه در هیج جای دنیا طلا چیزی نیست که حراج شود ولی متاسفانه در کشور ماست که سرمایه و شمش طلا را اینگونه به باد میدهند به سایت بازار طلا گلدنیوز گفت: اگر دولت دست به بازار نزند بازار خودش قیمت طلا را متعادل می کند.
وی افزود: زمانی که بانک مرکزی در بازار طلا دخالت نداشت قیمت طلا در ایران با بازار جهانی در مجموعه نیم درصد تفاوت داشت ولی اکنون با دخالت ها و حراج شمش طلا سود قاچاقچی تامین می شود.
لوحی اضافه کرد: مسئولین برای جلوگیری از اشتباهات این چنینی بهتر است از تجربه فعالان صنف طلا و جواهر که سابقه زیادی در این بازار دارند استفاده و مشورت بگیرند.
لوحی ادامه داد: اگر برنامه ریزی بانک مرکزی مبنی بر جمع کردن پول و طلای دست مردم است چرا باید حراج شمش برگزار کند و شمش را به زیر قیمت طلای استانبول و امارات بفروشد؛ دولت بهتر است برای جمع کردن پول مردم سکه بفروشد که حباب سکه هم از بین برود.
ایشان توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: در حال حاضر قیمت نیم سکه سال 86 بانکی 27 میلیون تومان، قیمت ربع سکه 16 میلیون 500 هزار تومان، در صورتی که قیمت نیم سکه غیر بانکی 16 میلیون 540 هزار تومان است و 10 میلیون و 500 هزار تومان تفاوت (حباب) دارد و قیمت ربع سکه غیر بانکی نیز 9 میلیون و 270 هزار تومان است که با سکه بانکی 7 میلیون تفاوت قیمت دارد.
وی تصریح کرد: تا مادامی که بانک بنا به نیاز بازار ، ضرب سکه نمی کند خلا در بازار ایجاد و افراد متخلف اقدام به ضرب سکه های تقلبی خواهند کرد و بدینگونه سیستم قضایی و اتحادیه های طلا و جواهر را درگیر می کند و علاوه بر این موارد، بی اعتمادی در صنف و مردم ایجاد می کند.
رئیس کمیسیون تخصصی سازندگان اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد در پایان گفت: اگر بانک مرکزی توان ضرب سکه مورد نیاز بازار را ندارد اتحادیه و تولید کنندگان طلا در تهران و شهرستان آماده تولید سکه هستند.
شمش طلا
قاچاق طلا
حراج شمش طلا
اتحادیه طلا مشهد
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده