نماینده بانک مرکزی ایران

امکان واردات طلای آب شده برای تولیدکنندگان طلا

نماینده بانک مرکزی در کارگروه ملی صنعت طلا عنوان کرد: مطابق آیین نامه ، شمش طلای وارداتی به کشور باید استاندارد باشد اما در تبصره این آیین نامه تصریح شده است که فعالان در مسیر تولید طلاوجواهر می توانند با مجوز وزارت صمت ، طلای آب شده یا فلزات گرانبهای آب شده هم برای رفع تعهد خود وارد کشور کنند.

امیر کشانی(سردبیر)

1403/02/18 | 10:02

نظری ثبت نشده

امکان واردات طلای آب شده برای تولیدکنندگان طلا

 به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ مهدی جابری، معاون اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی در جلسه کارگروه ملی صنعت طلا، نقره و جواهر ایران بیان داشت: در خصوص ورود شمش طلا مطابق آیین نامه ، شمش وارداتی به کشور باید استاندارد باشد اما در تبصره این آیین نامه تصریح شده است که فعالان در مسیر تولید طلا و جواهر می توانند با مجوز وزارت صنعت و معدن و تجارت طلای آب شده یا فلزات گرانبهای آب شده هم برای رفع تعهد خود وارد کشور کنند. در واقع در این مورد دست تولید باز گذاشته شده  و تولید کنندگان می توانند علاوه بر شمش به همان نسبت و میزان و عیاری که تعهد ایجاد شده واردات فلزات گرانبها داشته باشد.

جابری در مورد عملکرد مرکز مبادله نیز بیان داشت: مرکز مبادله طلا و ارز ایران هم یک نهاد مستقل است که مستقیما از بانک مرکزی مجوز های لازمه را گرفته و اساسا ارتباط مستقیمی با حوزه ما که مجوزهای صادرات و واردات است ندارد و شاید در برخی مباحث و روند کاریشان  اشکال دیده شود، که امید می رود اصلاح شود.

هیچ محدودیتی برای صادرات نقره وجود ندارد

جابری همچنین عنوان کرد: در مورد صادرات نقره احساس می شود که محدودیتی وجود دارد ولی ملاک و معیار بانک مرکزی آیین نامه ورود و صدور فلزات گرانبها مصوبه شورای پول و اعتبار است که در مصوبه هیچ محدودیتی برای صادرات اعمال نشده است.

در این مصوبه محدودیتی در میزان صادرات نقره ذکر نشده و می توانند به صورت تناژ صادرات انجام دهند.

 وی افزود: ضوابط خروج نقره همراه مسافر حداکثر تا میزان سه کیلو گرم برای زوار خارجی که به ایران می آیند ایجاد شده و می توانند از این پتانسیل استفاده و زیور آلات نقرا را از کشور خارج کنند.

لزوم دقت درج اعداد در برنامه راهبردی صنعت طلا

وی با بیان اینکه در مورد برنامه های راهبردی به تفصیل در مکاتبات مباحث مربوط به آن ذکر شده است بیان داشت: اعداد و ارقام ذکر شده در برنامه  معانی و مفهوم خاص خود را دارد و 8 سال پیش ذکر 300 تن طلای مورد نیاز کشور در تدوین قانون مالیات بر ارزش افزوده ملاک و معیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته بود و هر کجا در کمیسیون  های مجلس صحبت می شد بحث 300 تن طلای مصرفی کشور مطرح می شد و روی این 300 تن مانور داده می شد. عدد 300 تن یک عدد نجومی است و با توانایی کشور تناسب ندارد و در 8 سال پیش هم این عدد به 30 تن اصلاح شد.

جابری خواستار این مهم شد که در برنامه های راهبردی اگر عدد و رقمی اظهار و اعلام می شود دقت لازم داشته باشند که این اعداد بلای جای صنف نشود.

اخبار منتشر شده در سایت طلا گلدنیوز در خصوص جلسه کارگروه ملی صنعت طلا را اینجا بخوانید:

سامانه جامع تجارت در صنعت طلا لازم الاجرا است

دلیل اصرار دولت بر ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت چیست

ابهامات سامانه جامع تجارت عامل آسیب به کارگاه های تولید طلای اصفهان

درخواست حذف مجوز فروش طلای دست دوم

افزایش سقف صادرات نقره بی نتیجه مانده است

غفلت از صنعت طلا و فلزات گرانبها در برنامه هفتم توسعه کشور

جوسازی علیه صنف طلا برخلاف شعار سال است

برچسب:

بانک مرکزی

نقره

صادرات طلا

حراج شمش طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت