برای استخراج طلا بردهای PCB را در کور‌ه‌های آجرپزی می‌سوزانند

پسماند الکترونیکی در مشت مافیا

بیشترین حجم زباله‌های الکتریکی و الکترونیکی را دستگاه‌ها تولید می‌کنند که در انبارهایشان می‌ماند و باید تکلیف آن معلوم شود. درصد کمی هم از خانه‌ها به مراکزِ جمع‌آوری می‌رود که رقم آن اصلاً در سیستم آمار نمی‌آید.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/03/07 | 18:03

نظری ثبت نشده

پسماند الکترونیکی در مشت مافیا

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ،معلوم نیست هر ایرانی هر سال چقدر زباله‌ی الکترونیکی و الکتریکی تولید می‌کند اما منابع رسمی و غیررسمی می‌گویند بازیافت همین میزان نامعلوم هم مبهم است.

این نوع پسماند که با داشتن آلاینده‌های فلزی در گروه زباله‌های خطرناک جای می‌گیرد، یا در سازمان‌ها و اداره‌ها و انبارهای کوچک خانگی تلنبار شده یا همراه سایر زباله‌های شهری دور ریخته می‌شود و از مراکز دفن پسماند سر در می‌آورد.

عدم کنترل بازار پسماند غیر مجاز:

آنچه به مرحله بازیافت می‌رسد هم نامعلوم است؛ دولت نه می‌داند چه مقدار از ضایعات الکترونیکی به‌صورت قانونی در حال خرید و فروش است و نه توانسته بر کنترل بازیافت غیرمجاز نظارت کند و جلوی پسماندسوزی در کوره‌پزخانه‌ها را بگیرد.

موج بحران آلودگی‌های الکترونیکی که تا پیش از این بیشتر متوجه کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا بود، اکنون به کشورهای درحال‌توسعه رسیده است. این سریع‌ترین جریان پسماند است و دیر یا زود نشانه‌های آن در ایران هم دیده خواهد شد.

ابوعلی گلزاری، کارشناس محیط زیست و مدیریت پسماند:

در کشور هیچ واحدی نداریم که طلا و نقره را از این نوع زباله استخراج کند. فقط گروه‌هایی هستند که در آجرپزی‌های قدیمی این کار را انجام می‌دهند. آنها تمام پسماندها را در کوره می‌ریزند و بعد از سوزاندن آن، طلای باقی‌مانده را برمی‌دارند. این خطرناک‌ترین روش ممکن برای استحصال است. در بیشتر آجرپزی‌های منطقه ۲۱ و اطراف تهران و کرج شب‌ها شروع می‌کنند به سوزاندن بردها و ذوب کردن طلا و فلزات ارزشمند باقی‌مانده.

مهدی خادم ثامنی، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست:

درباره میزان پسماند تولیدی e-waste هیچ آمار دقیقی نداریم. رقم تولیدی این پسماند که طبق قانون، جزء پسماندهای ویژه به حساب می‌آید، در شهرها و روستاهای مختلف متفاوت است و هر سال که می‌گذرد حجم ضایعات بیشتر می‌شود. بیشترین حجم زباله‌های الکتریکی و الکترونیکی را دستگاه‌ها تولید می‌کنند که در انبارهایشان می‌ماند و باید تکلیف آن معلوم شود. درصد کمی هم از خانه‌ها به مراکزِ جمع‌آوری می‌رود که رقم آن اصلاً در سیستم آمار نمی‌آید.

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت