تولیدکننده ایرانی
گفتگوی اختصاصی گلد نیوز با تولید کننده ای که 15 ساله در صنعت طلا فعالیت می کنند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/05/12 | 00:05
آقای شایان بهزادی یکی از همین تولیدکننده هاست که سابقه ای 15 ساله در حوزه تولید طلا دارد. او از رکود فعلی بازار می گوید و رونقِ و چرخِ مالی این صنف را زمانی در گردش می داند که مردم کشورمان خوشحال و ارزاق روزانهشان تامین باشد. تولیداتِ کارگاهِ او عمدتا مصنوعاتی ظریف هستند که قیمت خرید آن به جیبِ مردم نزدیک تر است. کارهایی شکیل و ظریف که بهترین انتخاب برای هدیه دادن است و کمترینِ آن حدود یک میلیون تومان ارزش دارد.
او می گوید: امروز بسیاری مردم برای تامین مایحتاج خود با مشکل رو به رو هستند و لذا آن دست از مردم که دستشان به دهانشان می رسد و تورم موجب افزایش ارزش داراییشان شده، همچنان مشتریانِ پروپاقرص طلا هستند. ولی از شمارِ جامعه که پیشتر قدرتِ خرید طلا داشتند، کاسته شده و این جای ناراحتی و نگرانی دارد.
این تولید کننده طلا برخی اقدامات اتحادیه طلاوجواهر مبنی بر کسرِ مالیات بر ارزش افزوده از اجرت ساخت را تا حدودی موجب رونق بازار می داند و به خبرنگار گلدنیوز میگوید :
این مسئله برای تولیدکننده یک حسن بزرگ دارد چون می توانیم رویکردی به سمت صادرات داشته باشیم چون عدد 9درصد مالیات بر ارزش افزوده به قدری زیاد بود که توجیحِ اقتصادی برای بازارهای جهانی نداشت.
ایران از لحاظ تولید محتوا، طراحی و برندینگ حتی از ترکیه جلوتر است. شخصا شرکت ها را زیر نظر دارم و می دانم آن ها از لحاظ تولید، از ما جلوتر هستند ولی ایران در زمینه برندینگ قدرت بالاتری دارد.
این را بهزادی می گوید و ادامه می دهد: بر اساس آخرین مصاحبه آقای محمدولی، اجرای مالیات بر ارزش افزوده در بهمن ماه پیش بینی شده است. اداره مالیات قرار است سامانه ای در نظر گیرد که از لحظه شروع تولید تا رسیدنِ محصول به دست مشتری، همه مراحل را ثبت و ضبط می کند و این زنجیره را ضابطهمند خواهد کرد.
او معتقد است دریافت 9درصد از اصل طلا، اجحاف در حق مشتریان است؛ چون نگاه سرمایه گذارانه مردم به طلا موجبِ رونقِ این صنف خواهد بود. طلا فلزی با قیمتِ جهانی است که وقتی در قیمت واحدِ دلار ضرب شود، رقم قیمتی آن به دست می آید.
در این راستا نوسانات شدید قیمت طلا ناشی از وانفسای بازار دلار در ایران است که گاه و بیگاه بروز و ظهور می یابد و ضربات سنگینی به صنف وارد کرده است.
بهزادی از اتفاقی جالب در بازار طلای کشور سخن می گوید و تاکید دارد وقتی بازار طلا رو به صعود می گذارد، مردم بیشتر به سمت خرید ترغیب می شوند و چنین روندی در نهایت بر بازار تاثیر منفی خواهد داشت.
او بازار را همراه با قیمتی ثابت و نوسانات مختصر می پسندد ولی نوسان لحظه ای را ناراحت کننده می داند. البته هرچه سکه در بازار کمتر عرضه شود، قیمت آن فزونی می گیرد و [ممکن است با کاهش انس جهانی، سکه در کشورمان دچار افزایش قیمت شود.
بهزادی در پاسخ به سوال خبرنگار گلدنیوز که درباره پیشبینی او از آینده بازار طلا پرسید، به تاثیر مسائل سیاسی اشاره می کند و می گوید امیدواریم بازار ایران شاهد ثبات باشد البته در این بین "برجام" بسیار تاثیر می گذارد.
او به تاثیر مثبت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام در گسترش تبلیغاتِ صنف خود اشاره می کند و امیدوار است این امکانِ تبلیغی و شغلی با فیلترینگ مواجه نشده و این تلاش ها یک شبه هدر نرود.
آقای بهزادی که 300 نفر را در کارگاه طلاسازی خود تحت پوشش دارد، از نابودیِ اصنافِ فعال بر بستر فضای مجازی و اینترنت خارجی ابراز نگرانی می کند و می گوید: اگر ارتباط ما بر بستر فضای مجازی با بازارهای جهانی قطع شود، نباید امیدی به صادرات داشته باشیم؛ حال آنکه تاکید همه مسئولان همواره بر لزوم پویایی اقتصاد و ورود ارز به کشور بوده است.
صنعت طلاوجواهر ترکیه پیشرفت کرده است؛ حال آنکه تقاضای بازار داخلی این کشور در قد و قوارهی فروش داخلی در کشورمان نیست. این کشور پیشرفتی هزار برابری نسبت به ایران دارد چون مصنوعات تولیدیاش به اروپا، کانادا و امریکا صادر می شود و بازار جهانی را در دست گرفته است.
بهزادی با اذعان به این نکات، به حمایت تولید کنندگان ترک از سوی دولت این کشور" تاکید می کند و ادامه می دهد: دولت ترکیه طلا را به عنوان سرمایه ملی در اختیار تولید کنندگان این کشور قرار می دهد که اگر قرار باشد در بانک مرکزی بخوابد، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
یکی از دلایلِ پیشرفت نکردنِ صنعت طلای کشور در بعد جهانی،این تولیدکننده طلا نبود حمایت های دولتی در کنار سنگ اندازی های بسیار زیاد پیش پای دریافتِ یک مجوز ساده است.
این تولیدکننده طلا از قطع بودنِ درگاه پرداختِ آنلاین سایتِ شرکت خود انتقاد دارد و می گوید: ما از روز ابتدا شروع به اقداماتی کردیم که مجوز کسب و کارهای فضای مجازی را از اتحادیه دریافت کنیم ولی این پروسه تا امروز یکماه زمان برده است در حالیکه در شرایط کرونا، اخذ این مجوز برای مجموعه ما پویایی درپی داشت.
بهزادی همچنین در پاسخ به گلدنیوز مبنی بر اینکه آیا او و همکارانش در نمایشگاه شیراز شرکت خواهند کرد یا نه، با صراحت می گوید:
مجموعه تولیدی ما فقط یکبار در نمایشگاهی در داخل شرکت کرده است؛ متاسفانه افرادی پا به نمایشگاه های داخلی می گذارند که قصد خرید یک گردنبند را دارند؛ حال آنکه چنین نمایشگاهی برای فعالان اقتصادیِ صنف طلاوجواهر برپا می شود. نمایشگاه نباید خرده فروشی کند؛ در حالی که نمایشگاه های خارج از کشور فقط نمونه هایی از هر کار را در غرفه در معرض دید عموم قرار می دهند و سفارش های عمدهی بالای دو کیلوگرم می گیرند. بنابراین بزرگان این صنف در نمایشگاه ما شرکت نمی کنند.
بهزادی مثالی از نمایشگاه های طلاوجواهر خارجی می زند و می گوید: به عنوان مثال همه برندهای تولید طلا در ترکیه در نمایشگاه این کشور شرکت کرده و حتی غرفهی خود را تا 20 سال آینده جانمایی می کنند. اما این روند در ایران توسط شرکت های خصوصی اتفاق می افتد و اصلاح روندِ فعلی بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام/
ترند
طلا
پیشنهاد ویژه
تولید کننده
طلاساز
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده