طراحی جواهر/هنر مهارت تجربه

طراحی جواهر-هنر مهارت تجربه

یک استاد دانشگاه بالاترین سطح رشته طلاسازی را بر اساس طبقه بندی مشاغل،طراحی جواهر عنوان میکند

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/05/12 | 00:05

نظری ثبت نشده

طراحی جواهر-هنر مهارت تجربه

"هنر، مهارت، تجارت" سه رکن طراحی‌ جواهر

آزیتا قماشی در مصاحبه با خبرنگار گلدنیوز بالاترین سطح رشته طلاسازی را بر اساس طبقه بندی مشاغل،طراحی جواهر عنوان کرد و گفت: پایین ترین سطح نیز به کارگر ماهر طلا و جواهر اطلاق می شود که به ساختِ طلاوجواهر مربوط می شود.

وی افزود: بر اساس تحقیقاتِ میدانی و اسناد بالادستی در دنیا، دریافتیم که کارگر ماهر طلاوجواهر،باید ساخت زیورآلاتِ دستی و ماشینی طلا را بداند و در پله دوم باید با ساخت دستی و ماشینی جواهر آشنا باشد.

جواهر

قماشی به گلدنیوز گفت :در این میان هر گوهری در کنار فلزات قیمتی قرار گیرد، در ایران به عنوان جواهر اطلاق می شود ولی اگر سنگ یا گوهر قیمتی نباشدجواهر بدلی خواهد بود.

قماشی فرم پردازی و طراحی جواهر را از دیگر سطوحِ مشاغل مربوط به طلا و جواهر دانست و تصریح کرد: در طراحی، باید به صورت خلاقانه، هدفمند و برای پاسخ به نیاز فرایند دیزاین را انجام دهیم که هیچ معادلی در فارسی برای آن وجود ندارد.

این واژه ممکن است از عبارتی ایتالیایی مشتق شده باشد یعنی طرحی زده تا شکلی ساخته شود. عده ای معتقدند این واژه از زبان فرانسه و به معنای طراحی کردن آمده است و برخی نیز آن را واژه ای لاتین به مفهومِ بازنگریِ نشانه ها می دانند.

به گفته قماشی بهترین معنی برای دیزاین تدبیر کردن و معادلِ فکر کردن است. دیزاین فرایندی ذهنی، هدفمند و خلاقانه است و دیزاینر ذهنیت را به عینیت تبدیل می کند. در این میان ترسیم و ماکت سازی ، نمودهای دیزاین است.

طراحی جواهر
طراحی جواهر

فرآیند طراحی جواهرات

قماشی این رویه را در طراحیِ جواهر اینگونه برای خبرنگار گلدنیوز تشریح کرد: مرحله‌ی بعد از دیزاین و ترسیم طرح، مدل سازی است که وارد پروسه ساخت می شویم. در این میان خروجیِ نرم افزارهای مدل ساز به پرینترهای سه بعدی متصل می گردد و مدلِ اولیه‌ی یک جواهر ساخته می شود.

این مدرس طلا و جواهر، دیزاین را فصل مشترک، تجارت، هنر و مهندسی قلمداد کرد و گفت: یک دیزاینز جواهرات باید دست به آفرینش زیبایی بزند و از بعد زیبایی باید مواد و مواد را بشناسد و جزئیات را طراحی کند.

چنین فردی باید از لحاظ فنی بتواند طرحی را ترسیم کند و از دیگر سو نسبت به تجارت و فروش و نیز بازاریابی و کارآفرینی اطلاع داشته باشد.

هنر و صنعت

این آموزگار در رشته طلا و جواهر به دو گرایش "هنر" و "صنعت" اشاره کرد و گفت: کسی که در بخش صنعتی وارد کار می شود، باید از سه حوزه فوق اطلاع داشته باشد و امروز تکنولوژی به قدری در رشته طلاوجواهر رشد کرده که فرد باید از علم روز آگاهی داشته باشد.

به گفته قماشی تولید انبوه فقط مسئله‌‌ی مورد نظر نیست بلکه در موجِ سوم تولید، مسئله سفارشی سازی متنوع مدنظر است؛ یعنی فرد با استفاده از امکانات، بتواند سفارشِ یک فرد خاص را به صورت متنوع مهیا سازد و پیش روی او قرار دهد.

قماشی ایده پردازی و ترسیمِ یک مصنوع طلا را کافی ندانست. چون معتقد است دیزاینر باید روی کل نهایی یک جواهر، نوع مخراجکاری و زیر بندی اثر را دریابد. بنابراین ما "اصول فنی ساخت و تولید" را به دانشجو انتقال می دهیم؛ یعنی طرحی که زیبا و کاربردی باشد.

طراحی گلد نیوز

وی به سوال اول خبرنگار گلدنیوز درباره طراحی دستی بازگشت و گفت:

این رشته در دانشگاه تدریس می شود که سه سطح را دربر می گیرد. در این میان نحوه‌ی ترسیمات برای دانشجو تدریس می شود و شخصا حتی الامکان ایده پردازی ها را نیز وارد آموزش می کنم و تکنیک ها را به دانشجویان انتقال می دهم.

وی همچنین تسلط دانشجویانِ طراحی را به "پرسپکتیو" از اهمیت بالایی برشمرد و افزود: بنده معتقدم بهتر است به جای "طراحی دستی" از عبارت "دیزاین جواهر" استفاده کنیم چراکه "طراحی دستی" به ایده پردازی اشاره ندارد.

علاقه مندان رشته طراحی جواهر

قماشی همچنین به علاقمندان پیشنهاد داد: در حال حاضر سه مرکز آموزش جواهر سازی در ایران فعال است؛ یکی مرکز علمی کاربردی اتحادیه طلا و جواهر است که در مقطع فوق دیپلم دانشجو می پذیرد و رشته های آن شامل ساخت زیور آلات دستی، مخراج کاری، تراش سنگ، ریخته گری و... است.

هر کسی که فوق دیپلم داشته باشد، می تواند با شرکت در رشته طراحی طلاوجواهر، کارشناسی خود را از این دانشگاه اخذ کند. مرکز "پارس" هم جز واحدهای علمی کاربردی و به پروفسور گلابچی مربوط است که لیسانس طراحی و ساخت طلاوجواهر را به دانشجویان اعطا می کند. همچنین دانشگاه فنی و حرفه ای کیان شهر فقط در مقطع فوق دیپلم، دانشجوی زن می پذیرد و هزینه ای از دانشجویان نمی گیرد و دارای خوابگاه دانشجویی است.

وی بنابر دلایلِ شخصی، شرکت در دانشگاه علمی کاربردیِ اتحادیه طلاوجواهر تهران را پیشنهاد می دهد و معتقد است مدیر این مجموعه فردی خوش فکر است و کارهای فرهنگی و بنیادی در این واحد صورت می گیرد.

قماشی اساتید جذب شده به این مرکز را از خبرگانِ بازار حرفه ای می داند و می گوید: بسیاری دانشجویان ما از اعضای صنف هستند و یا پدران آن ها در این حوزه مشغول به کارند.

استفاده از سایر ظریفت ها

قماشی علاوه بر این واحدِ علم کاربردی، رشته ای مشابه را در آموزش و پرورش، مقطع دبیرستان تدریس می کند و معتقد است: افراد در این حوزه می توانند یک صفحه فعال برای خود داشته باشند و تولیدات خود را به مخاطب ارائه دهد. از طرفی می تواند نمایشگاه های مفهومی برپا کند و نمونه های آن نیز بسیار زیاد است.

او همچنین گفت: فارغ التحصیلان و دانش آموختگان این رشته همچنین می توانند جذب کارگاه های کوچک و کارخانه های بزرگ شوند که در این صورت، فرد حتما باید مدرک دانشگاهی را اخذ کرده یا اینکه به سه حوزه هنر، علم و تجارت مجهز باشد.

وی همچنین کاریابیِ این رشته در خارج کشور را در دو شاخه بلاگر و طراحی مد تعریف کرد و گفت: در سایر کشورها شاخه فشن دیزاین با زیر شاخه طراحی لوازم جانبی مد می باشد که زیر مجموعه‌ی آن دیزاین جواهر می باشد؛ بدین صورت افراد در خارج کشور در حوزه طلاوجواهر تحصیل می کنند که با ارتقای سطح این رشته در تربیت بندی های مشاغل، از آن به عنوان یک رشته مستقل شغلی یاد خواهند کرد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

طراحی دستی

مدرس طلا و جواهر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت