گره تولید به دست دولت باز میشود
یک تولید کننده ماشین آلات طلا و نقره میگوید :تا 10 سال گذشته اغلب این دستگاه ها وارداتی بود ولی امروزه حتی دستگاه های تولید طلا که تکنولوژی های-تک را طلب می کند، توسط تولیدکنندگان ایرانی به بازار داخل عرضه می شود.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/05/16 | 00:05
به گزارش گلد نیوز علیرضا حری هم جز تولیدکننده هایی است که موانع را یکی یکی پشت گذاشته و میگذارد ، دغدغه ایی جز تولید ندارد و معتقد است گره تولید به دست دولت باز میشود وی می گوید : به تولید ماشینآلات ساختِ مصنوعاتِ طلاونقره افتخار می کند؛ دستگاه هایی که تا چندی پیش اکثرا از خارج خریداری می شدند و امروز به همت آقای حری، واردات آن به کمتر از 10درصد رسیده است.
حوزه خلیج فارس، افغانستان، عراق، ترکیه و رومانی را جز کشورهای مقصد صادراتیِ کارخانه خود معرفی می کند و می گوید: در دو سال اخیر به سبب کرونا و سختی های پیش روی حمل و نقل، صادرات ضعیف شده است ولی پیش از آن، صادرات دوسه سال رونق داشت.
از طرفی سفت شدن گره تحریم و پیچیدگی های گمرکی و نیز کرونا که اقتصاد منطقه و جهان را تحت الشعاع قرار داده، صادرات را با افت رو به رو ساخته است.
حری بازگشت ارز صادراتی را موجب سختی هایی در مسیر صادراتِ ماشین آلات می داند و معتقد است نمی توان تجهیزات اولیه را با ارز آزاد تهیه و به محصول تبدیل کرد و ارز دولتی را به کشور باز گرداند. این روند صادراتی غیر قابل انجام است چون گپِ ارز آزاد و دولتی عدد بزرگی است.
او به معرفی دستگاه های تولید شده در کارخانه اش می پردازد و می گوید: این تجهیزات شامل کوره ذوب القایی، چندین مدل دستگاه ریخته گری، تجهیزاتِ آماده سازی قالب برای ریخته گری، دستگاهِ میکسِ مواد با گچِ مخصوصِ ریخته گری، چیلرهای خنک سازی، پمپ های وکیوم و...می باشد.
تا 10 سال گذشته اغلب این دستگاه ها وارداتی بود ولی امروزه حتی دستگاه های تولید طلا که تکنولوژی های-تک را طلب می کند، توسط تولیدکنندگان ایرانی به بازار داخل عرضه می شود.
این تولید کننده موفق ایرانی با افتخار آمارِ واردات برخی دستگاه های ریخته گریِ خارجی را نزدیک به صفر می داند و می گوید: سازندگان طلا تا چند سال پیش دستگاه های تولیدی ساخت داخل را تایید نمی کردند ولی امروز به دلیل قیمتِ چند برابریِ نوع خارجی و نیز سخت شدن حمل و نقل در دوران تحریم، مجاب به استفاده از تجهیزات ما شده اند.
حری همچون دیگر هم صنف هایش به خدمات پس از فروشِ نامناسب اجناس خارجی اشاره می کند و در عین حال ارائه خدماتِ شرکت خود به هموطنان را ظرف چند ساعت یا نهایتا چند روز تخمین می زند و می گوید: محصولات تولیدی ما جز اصلی ترین محصولاتِ یک کارگاه طلاسازی است که اگر متوقف شود، ضرر سنگینی برای کارگاه های طلاسازی خواهد داشت.
به گفته حری محصولاتِ ایتالیایی و آلمانی از 5 سال گذشته در ایران رواج داشته و شرکت او با الگو قرار دادنِ این تجهیزات، محصولاتی تماما ایرانی تولید کرده است. در این راستا سیاست ِ جاری این کارخانه کپی کاری نیست ولی معتقد است وقتی بر بستر علمی حرکت می کنید، باید روندی که قبلی ها طی کرده اند را مدنظر قرار دهید.
او همچنین برای آینده شغلی خود برنامه های بسیاری دارد. محصولاتِ تولیدی این کارخانه همگی های-تک هستند و لذا به طور مداوم نیازمند، اصلاحات، بهینه سازی و پیشرفت می باشند. مثلا دستگاه ریخته گریِ 10 سال گذشته، امروز کارایی 30درصدی برای پاسخگویی به نیاز بازار دارد. در گذشته مصنوعاتِ طلا با اوزان بالاتری ساخته می شد ولی امروز با توجه به هزینه بالای طلا و دسترسی کمِ مردم به خرید طلا، مشتری انتظار خریدِ محصولاتی با وزن های سبک تر را دارد. این مصنوعات در عین حال باید از زیبایی و ظرافت برخوردار باشند و به همین جهت، در مرحله ریخته گری کار سخت تر شده است.
در گذشته ضخامت حداقلی 50 میکرون به کار می رفت ولی امروز این ضخامت به 15 میکرون رسیده است و شرکت ها باید به طور مدام در حال تولید محصولاتِ جدید، متناسب با نیاز بازار باشند. حری از چند خط ریخته گری خبر می دهد که در شرفِ اجراست و منتظر طرح های توجیحی می باشد.
ازجمله گره تولید این است که بسیاری مشکلات را نمی توان به شکل ساختاری حل و فصل کرد. انتظاراتی از ساختار دولتی می رود ، قطع برق به واقع کارخانه های تولیدی را آزار می دهد. این قطعی ها بدون برنامه و ساعت مشخص و حتی با جداول ساعتی تنظیمی شده، متفاوت است.
"ما در شهرک صنعتی با چند هزار واحد روبه رو هستیم که تماما با این قطعی دچار مشکل شده اند."
این را حری می گوید و تاکید دارد: قطعی برق برخی تجهیزات، هنگام کار آسیب زننده است و ما هم با چنین مشکلی مواجهیم. حتی ساعت وصل مجدد برق مشخص نیست و با قطع برق نمی دانیم پرسنل را باید نگه داریم یا آن ها را تعطیل کنیم. حتی در تامین سرمایش داخل مجموعه دچار مشکل هستیم. دمای سوله های صنعتی به دلیل کارکرد مداوم تجهیزات، بسیار گرم است ولی بر اساس بررسی های انجام شده، باید تا یکماه آتی صبر کنیم تا پیک گرما بگذرد و شرایط بهبود یابد.
حری گره تولید دیگر را بی ثباتی قیمت ارز می داند که موجب نوسان در قیمت تجهیزات پایه نظیر فلزات و وسایل برقی می شود و کارخانه دار هم نخواهد توانست قیمت دستگاه های تولیدی خود را ثابت نگه دارد. مشتری انتظار دارد محصولات را به صورت چکی خریداری کند ولی تامین آن برای تولید کننده سخت است.
او قیمت شناور تجهیزات را مانعی اصلی بر سر راه تولید می داند و می گوید: دستگاه های تولیدی جز تجهیزات های-تک محسوب می شود که اغلب آن ها اعم از لوازم برقی و الکترونیکی وارداتی هستند که قیمت ثابت نداشته و واردات آن بسیار سخت است. مسئله دیگر اینست که ساختار پست و ارسال که همه کشورها از آن بهره مند هستند، به ایران خدمات نمی دهدکه خرید قطعات کوچک الکترونیکی را برای ما با مشکل مواجه می سازد. تهیه این محصولات که باید 10 روز زمان ببرد، به بازه دو تا سه ماهه میرسد که هزینه بیشتری را به تولید تحمیل می کند.
حری انتظار دارد این گره تولید حل و فصل شود؛ خاصه آن دسته از موانعی که با ساختار رایزنی دولتمردان قابل رفع ست. تولید کننده داخلی از شرکت در نمایشگاه های خارجی محروم است. چراکه به واسطه تحریم ها هیچ حمایتی از تولیدکنندگان داخلی برای شرکت در نمایشگاه های بین المالی صورت نمی گیرد. خاصه برای شرکتی مثل ما که محصولات مان کمک شایانی به ارز آوری برای کشور می کند ولی بدون حمایت مانده ایم. این موانع به قدری بزرگ است که حل آن از دست یک شرکت طراح یا تولیدی خارج است و به رایزنی های بین المللی از سوی ساختار دولتی نیاز دارد.
او مدعی است که اقداماتِ حمایتی از سوی وزارت خارجه یا اتاق های بازرگانی برای تولیدگرانِ سایر کشورها صورت می گیرد ولی ایران از حداقل حمایت ها نیز محروم است. تولیدکننده داخلی باید از نمایشگاه های خارجی بازدید داشته و با کسبِ تجربیاتِ صنفی و ارتقای کاری، موارد مهم را روی محصول خود اعمال کند تا از عرصه جهانی عقب نماند. هرچند تحریم و ممنوعیت ها همچنان پابرجاست ولی انشاالله به زودی برطرف می شود.
حری معتقد است تولیدکننده باید از آمادگی لازم برای ارتقای محصول خود در داخل کشور برخوردار باشد و در صورت رفعِ موانع صادرات، محصول قابل رقابت در بازارهای جهانی تولید کند. بنابراین اتاق بازرگانی و بخش هایی از دولت موظف به امکان سنجی برای حضور در نمایشگاه های به روزِ خارجی هستند.
او که محصولات داخلی را همردهی شرکت های ایتالیایی و ترکیه ای می داند، ادامه می دهد: اگر دولت موانع صادرات و گره تولید را در بخش های مختلف برای شرکت های طلاسازی رفع کند، محصولِ طلای ما توانِ صادرات به حوزه خلیج فارس را پیدا می کند. تمام محصولِ مصرفی این کشورها وارداتی است که هم اینک از طریق ترکیه و ایتالیا تامین می شود. ایران به واقع توانِ صادرات طلا را دارد که اگر موانع برطرف شود، شرکت های تولیدی باعث ارتقای صنف طلاسازی در کشور خواهند شد.
علیرضا حری صنف طلاسازی ایران را کارآفرینی رو به رشد میداندو میگوید :با بررسی حجم و تعداد افراد فعال در این صنف، شاهد اشتغالزایی بالا در صنف طلا خواهیم بود و درمی یابیم اعضای حاضر در این حوزه ایجاد کنندگان گردش مالی و اشتغال هستند.
انتهای پیام/
طلا
ماشین آلات
نقره
ماشین آلات طلا و نقره
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده