قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده طلا چگونه اجرا خواهد شد؟ زیرساخت لازم برای اجرا چیست؟
گفتگوی اختصاصی گلدنیوز با معاون حقوقی وفنی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص روند اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنف طلا
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/05/17 | 00:05
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلد نیوز محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی ، مالیات بر ارزش افزوده را نوعی از مالیات تعریف کرد که باید به مصرف کننده نهایی منتقل شود. در این راستا قانون جدید که در آینده نزدیک برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده اجرایی خواهد شد، بر پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بنا شده است.
علیزاده این قانون را درپیِ ایجاد شفافیت در فعالیت های اقتصادی و مالی دانست و تاکید کرد قانونِ پایانه های فروشگاهی ، به ایجاد این شفافیت کمک خواهد کرد.
به گفته این مقام مسئول در سازمانِ امور مالیاتی، قانون مذکور، زیر بنای اجرای مالیات بر ارزش افزوده بوده است تا به ایجاد داده و اطلاعاتِ دقیق و صحیح بیانجامد.
علیزاده تصریح کرد: بر اساس این قانون، همه فعالین اقتصادی، مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد و لذا باید بر مبنای استانداردها و قواعدِ تدوین شده، صورت حساب هایی از طریق پایانه های فروشگاهی صادر شود.
وی این صورت حساب های الکترونیکی را دارای شناسه یکتای پایانه فروشگاهی و نیز حافظه مالیاتی دانست و ادامه داد: با اجرای این قانون فعالین اقتصادی ملزم به تسلیمِ اظهار نامه ارزش افزوده نخواهند بود و بر مبنای خرید و فروشِ پایانه های فروشگاهی، نحوه و میزان اخذ مالیات بر ارزش افزوده انجام می شود.
علیزاده همچنین تاکید کرد آن دسته از مودیانی که خرید و فروش را از طریق صدور صورت حساب های الکترونیک انجام می دهند، از این پس ملزم به ارائه فهرست موضوعِ ماده 169 نخواهند بود، گفت: پس از تکمیل این چرخه، ملاک فهرست 169 نخواهد بود و ملاک ما فایل الکترونیکی خواهد بود که به عنوان میز کارِ هر مودی تلقی می شود.
به گزارش گلد نیوز معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: بدون استثنا، اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده تا اول دیماه، همه صنوف از جمله طلاوجواهر را پوشش خواهد داد.
علیزاده خاطرنشان کرد: صنف طلا، جواهر و سکه صورت حساب هایی را که هم اینک صادر می کند، در زمان اجرای قانون، از طریق پایانه های فروشگاهی که به حافظه مالیاتی متصل است، صادر خواهند کرد.
کلیه فعالان اقتصادی در صنف طلا از تولید کننده و بنکدار گرفته تا فروشندگان، مکلف به ثبت نام و صدور صورت حساب های الکترونیکی جهت ساماندهی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان خواهند بود؛ اگر چنین اتفاقی میسر نشود، قانون ضمانت اجرایی را در قالب جرایم سنگین پیش بینی کرده است که متوجهِ فروشنده یا خریدارانی خارج از چارچوبِ تعریف شده خواهد بود.
علیزاده با بیان این توضیحات، ادامه داد: ما کد فعالیت های اقتصادی مختلف را در اختیار داریم و بر مبنای این کدینگ ها، نوعِ صورت حساب و فعالیتِ هر مودی مشخص شده است.
وی همچنین روند پیش رو را حرکت از نظام سنتیِ مالیات ستانی به سوی یک آوردگاه نوین خواند و افزود: از این پس رویدادهای اقتصادی و پرداخت ها میانِ اشخاص حقیقی و یا فعالانِ غیر تجاری در یک سیستم مشخص مورد رصد قرار می گیرد و لذا عاملِ انسانی را در فرایند انجامِ کار دخیل نمی دانیم.
علیزاده اصلی ترین وظیفه را بر عهده تحلیلِ داده های سیستمی عنوان کرد که به شناساییِ میزانِ درآمدِ مودیان اقدام می کند و به گفته معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی، چنین رویه ای صد در صد به نفع مودیان بوده که باعث می شود هیچ اقدام زیر زمینی و پنهانی وارد عرصه رقابت نشود.
وی به خبرنگار گلد نیوز گفت: برای کسانی که قانون پایانه های فروش را در بنگاه های اقتصادی خود به خوبی پیاده سازی کنند، مشوق هایی در نظر گرفته شده است که ناظر بر جبران بخشی از هزینهی اجرای پایانه های فروش می باشد.
علیزاده همچنین در خصوص تعیین تکلیف محصولات جواهر در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده گفت: هر کالایی که دارای ارزش باشد و معافیتِ آن در ماده 9 قانون مالیات بر ارزشِ افزوده ابلاغی آمده باشد، مشمول معافیت های مقرر خواهد بود و قانون در این راستا صراحت دارد.
وی در تکمیل سخنان خود گفت: اگر در ماده 9، بحث جواهرات به صورت جداگانه دیده شده باشد و خرید و فروش آن به غیر از فلزِ طلا باشد، شرایطی متفاوت خواهد داشت.
انتهای پیام/
ترند
مالیات طلا
مالیات برارزش افزوده طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده