تغییر یا تنوع عیار ؛ پیشنهادی که همچنان خاک می خورد

تغییر یا تنوع عیار ؛ پیشنهادی که همچنان خاک می خورد

با افزایش هزینه ها و کاهش قدرت خرید مردم، شاید تغییر در عیار طلا بتواند قشر متوسط جامعه را همچنان مشتری بازار طلا نگه دارد.

امیر کشانی(سردبیر)

1400/05/23 | 00:05

نظری ثبت نشده

تغییر یا تنوع عیار ؛ پیشنهادی که همچنان خاک می خورد

احمد حبیبی در مصاحبه با گلد نیوز با اشاره به مشکلات پیش روی فضای کسب و کار خاصه در حوزه تولید طلا، یادآور شد: شخصا از 8 سال پیش به دوستان و مسئولان وقت هشدار دادم و تاکید کردم این صنف در حال زوال است مصادیق زیادی را مطرح کردم از جمله تغییر یا تنوع عیار و پیشنهاد های دیگری که همچنان خاک میخورند.

رييس سابق انجمن صنفي كارگران صنعت طلا با بیان این مطلب افزود:  یکی از رخدادهای خارق العاده ای که در این صنف به وقوع پیوست، مسئله مالیات بر ارزش افزوده  است که ستمی بزرگ به صف ما بود.

همواره خانواده های ایرانی طلا را به عنوان یک کالای سرمایه ای می خریدند و برای روز مبادا از آن استفاده می کردند. ولی بر این سرمایه مردمی، مالیات بر ارزش افزوده بستند که ابتدا 7 درصد بود و سپس آن را به 9درصد افزایش دادند. اجرت کار و سود طلافروش هم لحاظ شد. ما بارها این مشکل را عنوان کردیم ولی پیگیری نشد. اتحادیه بر امکان پذیر نبودن مالیات ستانی از اصل طلا، پافشاری نکرد. شاید هم سود عده ای در این میان مطرح بود.

حبیبی با اشاره به اینکه قوانین ایرادی ندارد اما به درستی اجرا نمی شود، خاطرنشان کرد: چرا قانونی که تصویب شده، یکسال طول می کشد تا اجرایی شود؟ چه کسانی باید آن را اجرایی کنند؟ 

تغییر یا تنوع عیار

کارگر و تولید ناموس ماست

وی به طرحی اشاره کرد که از 10 سال پیش که ریاست انجمن صنفی کارگران طلا را بر عهده داشت، در دستور کار قرار داده بود. تغییر عیار و سپس تنوع عیار. این رویه ای است که در تمام دنیا در حال اجراست. 

حبیبی درباره طرح تنوع عیار گفت: امروز که درآمد و هزینه ها هیچ توازنی ندارد، یک کارمند قادر به خرید یک گرم طلا نیست و این طرح کمک می کند تا همه اقشار توان خرید طلا را داشته باشند.

این مسئول اسبق در صنف طلا و جواهر با انتقاد از خروج ارزی که صرفِ واردات بدلیجات می شود گفت: ثابت شده آبکاریِ روی این اجناس برروی پوست صورت یا بدن آسیب زاست و گاها تا یک میلیون تومان باید برای خرید یک سرویس هزینه کرد. در حالی که اگر تنوع عیاری وجود داشته باشد همه مردم می توانستند طلا را با قیمت های پایین تر خریداری کنند.

حبیبی ادامه داد: آقایان مقاله چاپ کردند که عیار طلا، ناموس ماست. بنده بارها گفته ام ناموس شما، کارگر شماست. ناموس شما تولید است که آن را به فنا دادید.

کارگر و تولید ناموس ماست

بیمه و سهام عدالت

زمانی که می توانستیم کارگران را با اعداد کم بیمه کنیم، فقط باید 10 تا 20 هزار تومان می پرداختیم. خاطرم هست در تکیه دولت که خودم هم کارگاه تولیدی داشتم، وقتی مامور بیمه می آمد، گویی یک اجنبی آمده است. همه کارگران را از کارگاه ها بیرون می کرند. این شد که صنف ما هیچ جایگاهی در وزارت کار ندارد؛ چون هیچ آماری در این نهاد نداریم.

وی چنین وضعیتی را موجب از دست رفتن سهامِ عدالتِ کارگران صنف طلا دانست و تاکید کرد: اگر آن زمان بیمه اجرا می شد، امروز در بحث کرونا بسیار کمک کننده بود و از طرفی صنفِ ما از دولت، مطالبه گر می شد.

حبیبی تاکید کرد اشتباهاتِ مسئولان  موجب از بین رفتن بسیاری  ازکارگاه های تکیه دولت شده است و بیشتر آن ها هم به دفاتر و یا مشاغلی تبدیل شده اند که هیچ ارتباطی با صنف طلا ندارد.

بنده با افتخار اعلام می کنم که پدرم کارگر بود و کارگرزاده هستم ولی با کمال تاسف، این صنف هیچ برنامه ای برای بیمه کارگران ندارد.

انجمن ها فرزند ناخلف یا بازوی اجرایی؟

حبیبی با انتقاد شدید نسبت به سخت گیری هایی که پیش روی اصناف در بازار طلا وجواهر و تولید آن وجود دارد، خاطرنشان کرد: انجمن صنفی کارگری در اواسط دهه 80در وزارت کار ثبت شد. بنده بسیاری از کارهای اجرایی را شخصا انجام می دادم ولی متاسفانه اتحادیه معتقد بود انجمن فرزندِ ناخلفِ صنف طلاست ؛ در حالیکه ما می توانستیم بازوان اجرایی باشیم و از دولت مطالبه گری کنیم.

این دوستان با افتخار می گویند که ما کارگر هستیم ولی در واقع آنچه را قبول ندارند، کارگران این صنف است. شما همگی تاجر هستید و ضربات بسیاری وارد می کنید.

حبیبی ضربات مدیریتی را ناظر بر حوزه بیمه، استاندارد و... دانست و افزود: امروز که عصر تکنولوژی است، بسیاری کارها در بازار طلافروشان به صورت سنتی انجام می شود. شخصا سه ماه درپیِ دریافت یک مباشرت هستم در حالیکه این کاردر سه روز قابل اجراست. ما هیچ نیازی به این بروکراسی ها نداریم.

وی ادامه داد: چرا امروز باید تا این حد دلسرد باشیم؟ حتی وزارت کار برای تمدید انجمن تماس گرفت ولی هیچ رغبتی به این کار نبود. انجمن کارگری ثبت شده است و می توانند مجددا انتخابات برگزار کنند و هیئت مدیره تشکیل دهند. ولی اگر هزاران انجمن دیگر به وجود آید، تا زمانی که خواستار تغییر خود و افکارمان نباشیم، اتفاقی نمی افتد.

تغییر یا تنوع عیار

نگاه ابزاری به کارگران

حبیبی با گلایه از نگاه ابزاری به کارگران در صنف طلاوجواهر خاطرنشان کرد: این افراد باید در زندگی خود تامین باشند ولی این مهم را در نظر نمی گیریم که این کارگران فردا به استادکار تبدیل می شوند. امروز باید آمار بالایی از کارگرانِ بیمه شده و عضوِ انجمن داشته باشیم و از دولت مطالبه گری کنیم. در این صورت حتی ضرر و زیانِ کارفرمایان قابل مطالبه از دولت بود.

رئیس سابق انجمن صنفی کارگران صنعت طلاوجواهر یادآوری کرد: زمانی طلای از مد افتاده ایران در کشورهای عربی و ترکیه به فروش می رفت. ولی امروز وضع ترکیه را ببینید! چه اتفاقی در آن کشور افتاد! متولیانِ صنف طلا در ترکیه به خود آمدند و حمایت را از یک کارگر شروع کردند تا شرکت هایی بزرگ! ولی ما برعکس هستم و چنین حمایتی ازتولید نداشیم.

حبیبی افزود: امروز به واقع تولید در صنف ما وجود ندارد و هنوز هم با سخت گیری های بسیار، کالای خارجی در کف بازار یافت می شود که ناشی از سوء مدیریت است.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

طلا

برتر

انجمن کارگری طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت