طلا /درس­ های 50 سال فعالیت بازار

طلا -درس­ های 50 سال فعالیت بازار

احتمال سودآورتر بودن سرمایه گذاری در طلا طی دهه آینده

حسین راشدی(مترجم)

1400/06/01 | 00:06

نظری ثبت نشده

طلا -درس­ های 50 سال فعالیت بازار

گروه بین الملل گلدنیوز:  پنجاه سال از زمانی که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا در کنار اصلاحات اقتصادی دیگر برای کنترل تورم اعلام کرد دیگر برای چاپ دلار نیازی به پشتوانه طلا در بانک مرکزی وجود ندارد و تبدیل پذیری آنها را لغو کرد می گذرد.

حالا به نظر وقت مناسبی برای بررسی بازار این فلز گرانبهاست است. در بخش نخست این مقاله نحت عنوان بازار فلز زرد نیم قرن پس از شوک نیکسون به دلایل عدم واکنش مناسب طلا به تورم بالا و همینطور تحلیل این بازار در دهه گذشته پرداختیم. در بخش دوم و نهایی این مقاله که در وبگاه perthmintbullion منتشر شده است، درس های نقش طلا در سبد سهام طی 50 سال اخیر و همینطور چرایی احتمال سودآورتر بودن سرمایه گذاری در طلا طی دهه آینده را بررسی می کنیم که در ادامه می آید.

50 سال فعالیت بازار در مورد طلا چه به ما می آموزد؟

علیرغم یک دهه از دست رفته، طلا همچنان می تواند نقش ارزشمندی در سبد سرمایه گذاری ایفا کند، زیرا مطالعات داده های بازار در کل 50 سال گذشته نشان می دهد که این فلز گرانبها می تواند موارد زیر را تأمین کند:

رشد بلند مدت

همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، طلا طی 50 سال تقریباً 8 درصد سود سالانه داشته است. با این حال، این امر یک جریان درآمدی پیوسته ایجاد نمی کند.

علیرغم فقدان بازدهی، کل بازده این فلز گرانبها از میزان سود پول نقد موجود در بانک، بیشتر دارایی های درآمد ثابت و همینطور بازده سرمایه سهام بیشتر بوده است.

یک پوشش ریسک موثر بازار سهام

همانطور که در گزارشهای پژوهشی قبلی نشان داده شده، طلا می تواند برای سبد سهام امنیت و رشد فراهم کند، زیرا در هنگام سقوط سهام با آنها همبستگی معکوس دارد، اما در هنگام افزایش همبستگی مثبت دارد.

این امر برای سرمایه گذاران استرالیایی شاید به بهترین شکل از طریق جدول زیر نشان داده شود که به 50 سال بازار سهام استرالیا و داده های بازگشت قیمت این فلز زرد نگاهی می اندازد. این جدول میانگین بازده سهام و طلا را در سالهایی که ارزش سهام بالا می رود و همینطور در سالهای نزولی نشان می دهد.

شرایط بازارمتوسط حرکت بازار سهام (درصد)متوسط حرکت بازار طلا (درصد)
سهام صعودی22 درصد10.5 درصد
سهام نزولیمنفی 14.7 درصد15.7 درصد

منبع: The Perth Mint، Reuters

اگر تاریخ راهنمای ما باشد و فرض کنیم نرخ های نقدی پایین همچنان ویژگی سرمایه گذاری در آینده باشد، طلا احتمالاً در مقایسه با پول نقد در آینده دارایی دفاعی بسیار موثرتری خواهد بود.

دارایی که می تواند در شرایط تورم بالا یا تورم کم رونق داشته باشد

در حالی که طلا در دوره های پایدار تورم بالا بهترین عملکرد را دارد و در سالهایی که شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) افزایش 3 درصدی یا بیشتر داشته، متوسط ​​بازدهی بالای 15 درصد ثبت کرده است، از نظر تاریخی نیز بازدهی مثبتی در محیط های کم تورم رقم زده است. در سالهایی که CPI 3 درصد یا کمتر افزایش یافته، طلا همچنان به طور متوسط ​​بیش از 5 درصد سودآور بوده است.

در مجموع، داده های 50 ساله نشان می دهد این فلز زرد بدون توجه به اینکه آیا تلاطم پولی خود را در دوره های پایدار تورم بیشتر نشان می دهد یا از طریق یکسری شوک های تورم زا، مانعی در برابر این تلاطم ها است.

بهره وری طلا با توجه به اینکه این بازار بزرگ، نقدشونده و کم هزینه است

طلا گردش نقدینگی بیش از 150 میلیارد دلار را در روز در اختیار دارد ​​و از بیشتر بازارهای سهام (چه برسد به سهام جداگانه) و بیشتر بازارهای اوراق قرضه نقدینگی بیشتری دارد. بازار طلا با بیش از 11 تریلیون دلار ارزش بازار، بزرگتر از اکثر بازارهای سهام و درآمد ثابت است.

به همین دلیل این فلز زرد می تواند یکی از سرمایه گذاری های کم هزینه ای باشد که یک سرمایه گذار می تواند اختصاص دهد. این امر از طریق این واقعیت مشهود است که اختلاف معاملات و هزینه مدیریت ETF های طلا، جزو کمترین سرمایه هایی است که یک سرمایه گذار می تواند بخرد.

نهایت ثبات با توجه به وضعیت مداوم طلا به عنوان دارایی ذخیره

طلا همچنین به عنوان دارایی ذخیره مهم بانکهای مرکزی باقی می ماند که مجموعاً به بیش از 35 هزار تن فلز گرانبها به ارزش تقریبا 2 تریلیون دلار می رسد.

اهمیت طلا در این زمینه صرفا در حال افزایش است، به ویژه برای بازارهای نوظهور؛ به طوری که بانک های مرکزی به طور کلی دارایی های خود را تقریباً 20 درصد (5 هزار تن) از زمان بحران بزرگ مالی در بیش از یک دهه پیش افزایش داده اند.

راه پیش رو

در حالی که هیچ ضمانتی وجود ندارد، می توان یک دلیل محکم ارائه داد که دهه آینده برای طلا بسیار مطلوب تر خواهد بود و این فلز گرانبها به عنوان دارایی بسیار مفیدی برای قرار دادن در سبد سهام باقی خواهد ماند.

عواملی که این نتیجه گیری را حمایت می کنند شامل موارد زیر هستند:

هیجانات نسبت به طلا تغییر کرده است

در شرایط کاملا عکس زمانی که طلا در سال 2011 به سمت 1900 دلار آمریکا در هر اونس پیش رفت، اکنون سرمایه گذاران تا حد زیادی از طلا استقبال نمی کنند، زیرا آنها بسیار متقاعد شده اند که سهام و املاک و مستغلات سرمایه گذاری بلند مدت مطمئن تری هستند.

در واقع، به طور نسبی، این فلز زرد مثل همیشه نسبت به املاک و مستغلات مورد علاقه نبوده است، همانطور که حالا هنوز بسیار کمتر از سهام محبوبیت دارد.

چنین داده هایی به خودی خود هیچ چیزی را اثبات نمی کند، اما اینها سیگنال هایی هستند که انتظار می رود زمانی که بازار به کف خود نزدیک می شود، مشاهده کرد. به عنوان مرجع، طلا امروزه اساساً به همان میزان محبوبیت سهام در سال 2011 مشهور است. اس اند پی 500 از آن زمان تا کنون بیش از 230 درصد افزایش یافته است.

عملکرد فوق العاده بازار سهام

عملکرد نسبی سهام در برابر طلا امروز کاملاً برعکس سه ماهه سوم سال 2011، زمانی که دهه از دست رفته طلا آغاز شد، است. در آن زمان، طلا بیش از 500 درصد از اس اند پی 500 در بازه 10 ساله بهتر بود.

در پایان ماه گذشته میلادی، طلا بیش از 225 درصد ضعیفتر عمل کرده بود.

گفته می شود اتفاقات خوب برای دارایی های ارزان اتفاق می افتد. طلا تقریبا در ارزانترین حالت ممکن در یک بازه 10 ساله قرار دارد.

بعید به نظر می رسد دهه آینده به سرمایه گذاران دارای سبد سهام و دارایی های با درآمد ثابت نزدیک شود. این چیزی است که مدیران دارایی های نهادی آشکارا به آن اذعان کرده اند.

انتهای پیام /

منبع: perthmintbullion.com

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

شوک نیکسون

بهره وری طلا

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت