کلاهی که به نام طلای ترک بر سر مردم می رود

کلاهی که به نام طلای ترک بر سر مردم می رود

مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالاوارز ستاد مبارزه با قاچاق با استناد به عیارسنجیِ محصولات ساخته شده در ترکیه، طلای این کشور را ارزان تر از انواعِ ایرانی دانست و در این زمینه به مردم هشدار داد.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1400/06/22 | 00:06

نظری ثبت نشده

کلاهی که به نام طلای ترک بر سر مردم می رود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "گلدنیوز"؛ امیر محمد پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالاوارز ستاد مبارزه با قاچاق درباره چگونگی پیشگیری از روند قاچاق شمش و مصنوعات طلا به کشور اظهار کرد: ممنوعیت واردات مصنوعات به کشور از یک قاعده قدیمی پیروی می کند که به قبل از انقلاب مربوط است؛ چراکه ظرفیت تولید در داخل بسیار بالا بود.

از دیگر سو خرید کالای خارجی از گذشته تا امروز نوعی فخر فروشی محسوب می شد که ریشه در باورهای فرهنگی عوام دارد. در این میان بازاریان و فروشندگان طلا هم به منظور اقناعِ مشتری، اجناس خود را ساخت ترکیه یا ایتالیا معرفی می کند تا پول بیشتری بابتِ فروش خود دریافت کنند.

به گفته پرهام فر برخی فروشندگان 30 تا 40درصد مبلغ کل طلا را به بهانه‌ی خارجی بودنِ یک مصنوع از مشتری دریافت می کنند که بسیار بیشتر از هزینه‌ی صرف شده برای اجرت ساخت است و در چنین شرایطی فروش طلای خارجی، محلِ سوء استفاده است.

قاچاق طلا به کشور پُرریسک و هزینه‌بَر

پرهام فر در عین حال ارزشمند بودنِ فلز طلا را موجب سنگین شدنِ هزینه واردات یا قاچاقِ آن به کشور  دانست و تصریح کرد: ریسک بعدی در مرحله کشفیات گمرک اتفاق می افتد؛ چراکه رصد و یافتنِ طلای قاچاق از طریق ایکس-ری به راحتی میسر است.

کشورهایی نظیر ایتالیا هزینه برندینگِ بالایی در مصنوعات طلا دارند و لذا هزینه قاچاق این اجناس را به کشورمان دو چندان خواهد کرد. در چنین شرایطی، قاچاق ورودی مصنوعات به کشور بیشتر به یک ادعا می ماند.

طلای ترک و کلاهی که سَر مردم می‌رود

مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالاوارز ستاد مبارزه با قاچاق تاکید کرد: ترکیه زیورآلاتی با عیارِ پایین تر از آنچه در ایران ساخته می شود، تولید می کند؛ بنابراین قاچاقِ ورودی از ترکیه به ایران و خرید و فروش طلای ترک در جامعه ما، از نظر قیمتی باید از مصنوعات ایرانی ارزان تر باشد ولی مشتری نسبت به عیارسنجیِ فلزات گرانبها هیچ آشنایی ندارد. این کار تخصصی است و مردم عموما به فروشندگان اطمینان دارند.

پرهام فر با بیان اینکه مشتریان در هنگام فروشِ طلا در می یابند که جنس ترکیه از عیاری نازل تر از محصولاتِ ایرانی برخوردار است، ادامه داد: در این صورت عملا هزینه ای هنگفت از جیب مردم پرداخت شده است.

وضعیت قابل قبولِ تولید و صادرات

وی با این ادعا که صادرات مصنوعات طلای ایرانی در کنار رونقِ تولید آن در کشور از وضعیت قابل قبولی برخوردار است، اضافه کرد: طلای ما در نمایشگاه های بین المللی بسیار پر طرفدار است. همچنین آنچه به عنوان طلای ترک خریداری می کنیم، به ضررِ مصرف کننده تمام می شود.

پرهام فر خطاب به مردم تاکید کرد که در زمان خرید حتما باید بر ایرانی بودن و عیار 18 تاکید شود؛ چراکه تولید کنندگان داخلی ملزم به رعایتِ عیار 18 هستند.

وی همچنین از برخورد با قاچاق ورودی و خروجی خبر داد و تاکید کرد که وقتی مردم آگاه باشند که حتما باید طلا با عیار 18 را خریداری کنند، قاچاقِ ورودی خود به خود از بین خواهد رفت.

ترکیه صادرکننده مصنوعات طلاست و زیورآلات را با هر نوع سفارشی تولید می کند و کسی هم که دست به قاچاق می زند، خواستارِ کمترین هزینه است و عموما ترکیه هم کمترین هزینه را برای یک مصنوعِ صادراتی صرف می کند چون می خواهد ذخیره‌ی طلای کشورش حفظ شود.

عیار ناچیز مصنوعات ترک

پرهام فر به خبرنگار "گلدنیوز" گفت: پدیده قاچاق طلا کاملا اقتصادی است و ترکیه به دلیل زنجیره تولید و صادرات، از همه جای دنیا هر نوع سفارشی را قبول می کند و در این پروسه، کمترین عیار را در نظر می گیرد.

عیار برای ترکیه اهمیت ندارد ولی در ایران اگر یک جنس با عیار کمتر فروخته شود، به نوعی کلاهبرداری اتفاق می افتد؛ چراکه مردم برای عیار 18 هزینه می کنند و اگر جنس دریافتی پایین تر از استاندارد باشد، به جای طلا برای مس هزینه کرده اند.

پرهام فر در ادامه به حرف و حدیث ها درباره قاچاق معکوس شمش اینگونه پاسخ داد: پیش تر محدودیت هایی در زمینه واردات شمش وجود داشت که با پیگیری هایی که توسط مجلس و جلساتِ هماهنگی سران قوا اتفاق افتاد، محدودیت ها برداشته شد.

رفع موانع واردات شمش

مدیرکل پیشگیری از قاچاق کالاوارز ستاد مبارزه با قاچاق با بیان این مطلب افزود: خروج شمش و طلای آب شده از کشور ممنوع است و هرگونه صادراتی در این زمینه، غیر قانونی و قاچاق است. میزان این نوع قاچاق قابل توجه نیست؛ چراکه این صنعت بدون مشکل در تامین مواد اولیه در کشور به حیات خود ادامه می دهد ولی اگر صادرات مصنوعات تقویت شود، انگیزه‌ی صدور –قاچاق- طلای آب شده کاهش پیدا می کند.

پرهام فر در خاتمه رقم قاچاق خروجیِ طلای آب شده یا شمش را قابل توجه ندانست و گفت: ما با رفع موانع، انگیزه اقتصادی را برای ورود طلای آب شده و شمش افزایش داده ایم و لذا امکان واردات آن میسر است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

قاچاق طلا

امیر محمد پرهام فر

قاچاق

قاچاق شمش

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت