چهره ماهی عجیب و غریبی که دست و پا دارد

«اکسولوتل» یک سمندر نئوتنیک است و یکی از غیر معمول‌ترین و منحصر به فرد‌ترین گونه‌های سمندر در جهان به حساب می‌آید. این دوزیست عجیب و غریب می‌تواند اندام‌هایش را تا پنج بار از نو بازسازی کند.

مژده تهرانی(خبر نگار)

1403/06/25 | 19:06

نظری ثبت نشده

چهره ماهی عجیب و غریبی که دست و پا دارد

به گزارش گلد نیوز، «اکسولوتل» یک سمندر نئوتنیک است و یکی از غیر معمول‌ترین و منحصر به فرد‌ترین گونه‌های سمندر در جهان به حساب می‌آید. این حیوان به نام «ماهی راه‌رونده مکزیکی» نیز خوانده می‌شود، اما در واقع یک ماهی نیست بلکه یک دوزیست است.

سمندر مکزیکی را می‌توان در مکزیک در دریاچه‌ها و حوضچه‌های آب شیرین یافت.

به گزارش راز بقا، چیزی که این دوزیست غیرعادی را تبدیل می‌کند، نحوه رسیدن آن به سن بلوغ است. این سمندر فرآیند دگردیسی (فرآیندی که طی آن ریه‌ها و پا‌ها رشد می‌کنند و به خشکی می‌روند) را که معمولاً در دوزیستان رخ می‌دهد، طی نمی‌کند. «اکسولوتل ویژگی‌هایی را که در مرحله لاروی ایجاد می‌کند و همچنین آبشش‌های خود را حفظ می‌کند و زندگی آبزی را نیز به ارث می‌برد.

«اکسولوتل» یا «سمندر مکزیکی»؛ حیوان عجیبی که خودش را بازسازی می‌کند و قبل از جفت‌گیری «والس» می‌رقصد

طول سمندر مکزیکی در مرحله بزرگسالی بین ۱۵ تا ۴۵ سانتی متر است. وزن آن‌ها حدود ۶۰ تا ۱۰۰ گرم است، اما در اسارت می‌توانند به نیم کیلوگرم برسند. آن‌ها به طور کلی از گونه‌های کوچکتر آبزی تغذیه می‌کنند که عمدتاً بر روی ماهی‌های ریز، نرم تنان و بندپایان تمرکز دارند. رژیم غذایی آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد و شامل موجودات آب شیرین اضافی مانند کرم‌های زمینی، تخم ماهی آزاد و زئوپلانکتون باشد.

سمندر مکزیکی به عنوان یک گونه به شدت در معرض خطر طبقه بندی شده است. در واقع به دلیل ورود گونه‌های مهاجم به زیستگاهش و همچنین از دست دادن زیستگاه تقریباً منقرض شده است.

«اکسولوتل» یا «سمندر مکزیکی»؛ حیوان عجیبی که خودش را بازسازی می‌کند و قبل از جفت‌گیری «والس» می‌رقصد

ماهی

اکسولوتل یا سمندر مکزیکی توانایی شگفت انگیزی در بازسازی اندام‌های بدن و اندام‌های از دست رفته دارد. این حیوان به شکلی باورنکردنی می‌تواند اندام‌های از دست رفته را تنها در چند هفته رشد دهد. حتی می‌تواند ریه‌ها، قلب، نخاع و بخش‌هایی از مغزش را بازسازی کند، اگر به سرش آسیب وارد شود بدون باقی ماندن هیچ اثری از جای زخم بهبود می‌یابد. مطالعه‌ای توسط دانشگاه مینه سوتا نشان داد که پروتئینی به نام c-Fos برای فرآیند بازسازی این حیوان بسیار مهم است.

اکسولوتل می‌تواند یک اندام را تا ۵ بار رشد دهد و سپس متوقف می‌شود. با این حال، تحقیقات دانشگاه هاوارد با این ادعا در تناقض است و نشان می‌دهد که اکسولوتل برای رشد مجدد یک اندام محدودیت دارد. دانشمندان کشف کردند که تا پنجمین بار، اندام‌های کمی می‌توانند به پتانسیل قبلی خود رشد کنند و در عوض، بافت اسکار شروع به تشکیل شدن کرد.

برچسب:

ماهی

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت