مرور تاریخ همراه با گلدنیوز

معماری زیباترین فرودگاه ایران

چشم‌اندازی از فرودگاه مهرآباد تهران - افتتاح سال 1337

علی اصغر کشانی(نویسنده)

1403/07/19 | 17:07

نظری ثبت نشده

معماری زیباترین فرودگاه ایران

چشم‌اندازی از فرودگاه مهرآباد تهران - افتتاح سال 1337

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛  نام اصلی این منطقه یا نام اصلی روستای مهرآباد "حسین آباد"بود . تا اینکه جزو مهریه عصمت الدوله درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاشتند . اما بعدها به مناسبت خرج های بی رویه مهرآباد به گرو رفت و از تملک خانواده او خارج شد و دادخواهی او نزد رضاخان هم بی فایده بود و به خاطر بی مهری خویشاوندان ، چنان آزرده شد که دست از مهرآباد کشید . چندی بعد ، دریکی از روزهای سال 1296 شمسی و در اواخر جنگ جهانی اول ، مردم تهران برای اولین بار شاهد پرواز هواپیما در فراز آسمان بودند . این هواپیما به صورت قطعات مجزا ، از روسیه و از طریق بندر انزلی به وسیله اتومبیل به تهران حمل شد و پس از سوار کردن قطعات ، توسط خلبان روسی بر فراز تهران بی برج و باروی آن ایام و در ارتفاع پائین پرواز کرد و چون در آن زمان محلی به عنوان فرودگاه در تهران وجود نداشت ، خلبان در محل امور خارجه تهران ( میدان مشق ) به زمین نشست .

سالها بعد و به دنبال پیشرفت سریع صنعت هواپیمائی ، حق انحصاری هواپیمائی در ایران به موجب قانون ، در بهمن 1304 به شرکت هواپیمائی آلمانی یونکرس (Junkers) واگذار شد و 22 سال بعد و پس ازتأسیس باشگاه خلبانی با 20 فروند هواپیما در سال 1317، عملاً فرودگاه مهرآباد تأسیس و متولد شد.

در سال 1325 اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند و پس از آن نیروی هوایی در سال 1328 با هواپیمای T.86 و F.33 در مهرآباد شروع به کاركرده و عملیات پروازی را آغاز نمودند .

رشد تکنولوژی صنعت هواپیمائی و عضویت ایران در سازمان ایکائو منجر به رشد روز افزون صنعت حمل و نقل هوایی مسافری و باری در فرودگاه مرکز ایران (مهرآباد) گردید.

در سال ۱۳۳۷ خورشیدی اسکناس‌های بیست تومانی با نمایی از فرودگاه مهرآباد چاپ و نشر شد.

نقش آمریکایی ها

از کسانی که در ساخت و توسعهٔ پایانه‌های بین الملی این فرودگاه نقش اساسی ایفا کردند می‌توان ویلیام پریرای آمریکایی را نام برد که به همراه چند شرکت دیگر در سال ۱۹۷۲ به فرودگاه چهره‌ای جدید بخشیدند. مرکز آموزشی بالگردهای بل نیروی هوایی در تهران را نیز همین گروه طراحی نمود.

معمار فرودگاه

ویلیام پریرا (زاده ۱۹۰۹ در شیکاگو، ایلینوی) معمار اهل ایالات متحده آمریکا بود. بسیاری مشهورترین اثر از میان آثار فراوان او را ساختمان هرمی شکل ترانس آمریکا در سانفرانسیسکو نامیده‌اند. او مدتی در دانشگاه جنوب کالیفرنیا تدریس نمود، جایی که فرانک گری نزد او شاگردی نمود.

آثار مشهور معماری او در جهان کتابخانه گایزل و ترانزامریکا پیرامید است.

آثار او در ایران

در زمان پهلوی، پریرا ۳ اثر مهم را در ایران طراحی کرد و ساخت: 

ترمینال فرودگاه بین‌المللی مهرآباد

مرکز آموزشی هلیکوپترهای بل در تهران

دانشگاه علوم پزشکی ایران (مرکز پزشکی شاهنشاهی سابق که نیمه‌کاره ماند.

سایت فرودگاه مهرآباد و هفت صبح

برچسب:

فرودگاه مهرآباد تهران

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت