یادی از استاد ابراهیم شریف زاده از اساتید نامدار موسیقی مقامی خراسان رضوی در شب درگذشتش در 22 آبانماه 1395

روزی که موسیقی شریف‌زاده گریه اخوان‌ثالث را درآورد

مرتضی کاخی، شریف زاده را به مهدی اخوان ثالث معرفی کرد، او در حضور اخوان موسیقی اجرا کرد و اخوان تا ساعت‌ها گریه کرد. 

علی اصغر کشانی(نویسنده)

1403/08/21 | 23:08

نظری ثبت نشده

روزی که موسیقی شریف‌زاده گریه اخوان‌ثالث را درآورد

به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛ استاد شریف زاده خواننده و آهنگساز موسیقی مقامی و خالق آهنگ‌های معروفی چون سرو خرامان، دلبر رعنا و دختر عموجان بود.

محمد ابراهیم شریف زاده متولد شهر باخرز از توابع استان خراسان رضوی بود ، این خواننده موسیقی مقامی را از نوجوانی آغاز کرده بود و با غلامحسین سمندری همکاری نزدیکی داشت، همکاری وی با غلامحسین سمندری از دوتار نوازان شهیر باخرزی ۶۰ سال طول کشید، آلبوم موسیقی خون‌پاش و نغمه‌ریز حاصل این همکاری است. 

اذان خاص استاد

اذان معروف وی که به شیوه‌ای منحصر بفرد خوانده می‌شود، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده‌است.  اذان معروف او که به شیوه‌ای منحصر بفرد خوانده می‌شود، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده‌است. تفاوت خواندنِ شریف زاده با سایر استادان موسیقی محلی خراسان در این بود که او علاوه بر اجرای حزن‌انگیز موسیقی این خطه، نغمه‌هایی را به صورت حماسی اجرا کرده‌ که پژوهشگران معتقدند در تاریخ موسیقی خراسان هیچ کس به این صورت نمی‌خوانده ‌است.

تفاوت استاد در حماسه و حزن

تفاوت خواندن شریف زاده با سایر استادان موسیقی محلی خراسان در این بود که وی علاوه بر اجرای حزن انگیز موسیقی این خطه، نغمه‌هایی را به صورت حماسی اجرا کرده‌ که پژوهشگران معتقدند در تاریخ موسیقی خراسان هیچ کس به این صورت نمی‌خوانده ‌است.

از خود بی خودی

محمد حقگو موسیقیدان و استاد دانشگاه موسیقی در رابطه با صدای استاد شریف زاده بیان داشته:صدای استاد شریف زاده فرصت لذت بردن از انسان را می‌گیرد و انسان را وارد یک فضایی می‌کند که در آن لحظه نمی‌تواند لذت ببرد و بعدا باید از آن لذت برد و دراصطلاح صدای شریف زاده انسان را مسخ می‌کند.

محمد ابراهیم شریف زاده متولد شهر باخرز از توابع استان خراسان است. او موسیقی را از نوجوانی آغاز نمود و بیش از ۶۰ سال با استاد  معروف دوتار، مرحوم غلامحسین سمندری، همکاری داشت. نمونه کوچکی از این دوستی را می‌توان در آلبوم خون پاش و نغمه ریز منتشر شده از سوی استودیو ماه ریز شنید. علاوه بر آلبوم ذکر شده، آلبوم سرو خرامان نیز که مجموعه‌ای از آثار موسیقی خراسان است را می‌توان در مجموعه آثار هنری محمد ابراهیم شریف زاده جای داد.

 این خواننده نزدیک ۸۰ سال داشت و مهم‌ترین و معروف‌ترین کار او خون‌پاش و نغمه‌ریز است که با همکاری غلامحسین سمندری اجرا شده است.

آشنایی مهدی اخوان ثالث با استاد شریف زاده

مرتضی کاخی، شریف زاده را به مهدی اخوان ثالث معرفی کرد، او در حضور اخوان موسیقی اجرا کرد و اخوان تا ساعت‌ها گریه کرد. اخوان ثالث شعری نیز در این باره سرود که بعدها استاد حسین سمندری و ابراهیم شریف زاده در آلبوم خون‌پاش و نغمه‌ریز این شعر را اجرا کردند.

  «…آقا شریف‌زاده که همراه ساز بود              بودش صدا مناسب و اشعار هم نکو…»

آثار ارزشمند قطعات یار وفادار، یا غیاث المستغیثین، سرو خرامان و مناجات خوانی از جمله آثار زیبای استاد شریف زاده در صدا و سیمای خراسان است.

استاد ابراهیم شریف زاده ۱۹ خرداد امسال به همراه فرزند زنده یاد سمندری در مراسم اختتامیه فستیوال موسیقی آئینه دار به دبیری محمدرضا درویشی در تالار وحدت به اجرای برنامه پرداخت و مورد تجلیل قرار گرفت.

استاد شریف زاده در ۲۲ آبان ۱۳۹۵ دارفانی را وداع گفت.

دانش نامه مشهد و ایسنا

null
برچسب:

محمد ابراهیم شریف زاده

خواننده موسیقی مقامی خراسان

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت