نقاشی‌های مسعود کیمیایی از روز جمعه ۹ آذر ماه در گالری ثالث به نمایش گذاشته می‌شود

دیدار با مسعود کیمیایی کارگردان قیصر در گالری ثالث

کیمیایی حدود سه دهه قبل کتاب رمان خود را با نام «جسدهای شیشه‌ای» را منتشر کرده بود.

علی اصغر کشانی(نویسنده)

1403/09/05 | 20:09

نظری ثبت نشده

دیدار با مسعود کیمیایی کارگردان قیصر در گالری ثالث

نقاشی‌های مسعود کیمیایی از روز جمعه ۹ آذر ماه در گالری ثالث به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛ نمایشگاه نقاشی مسعود کیمیایی با عنوان «جسدهای جاندار» به کیوریتوری علی خالق عصر جمعه (۹ آذر ۱۴۰۳) در گالری ثالث افتتاح می‌شود.

«جسدهای جاندار» ۲۰ آذر ادامه خواهد یافت.

کیمیایی حدود سه دهه قبل کتاب رمان خود را با نام «جسدهای شیشه‌ای» را منتشر کرده بود.

درباره کیمیایی

مسعود کیمیایی یکی از فیلم‌سازان برجستهٔ ایران و از سینماگرانِ موج نوی سینمای ایران به‌شمار می‌رود. او را کارگردانی مؤلف و تأثیرگذار دانسته‌اند که در شکل‌گیری اقتصاد سینما در ایران نقشی مهم داشته است. کیمیایی همچنین معروف به استاد قهرمان‌سازی در سینمای ایران است. او با ساخت فیلم قیصر (۱۳۴۸) دو قطب هنری و تجاری سینما را پیوند داد و، همراه چند فیلم‌ساز دیگر، آغازگر دوره‌ای بود که موج نو در سینمای ایران شناخته شد. اغلب آثار کیمیایی در ژانر اجتماعی-سیاسی است. او علاوه بر فعالیت‌های سینمایی، نوشتن رمان و شعر را نیز تجربه کرده است.

مسعود کیمیایی فعالیت سینمایی را در سال ۱۳۴۵ با دستیاری ساموئل خاچیکیان در فیلم خداحافظ تهران آغاز کرد.تِم اغلب فیلم‌های کیمیایی با باورها و ارزش‌های انسانی در جایگاه یک فیلمساز جامعه‌گرا ساخته شده‌اند.

بارزترین توانایی کیمیایی در فیلمنامه‌هایش دیالوگ‌ها و مونولوگ‌های خاص اوست. کیمیایی زبان عامیانه (کوچه و بازار) را به خوبی می‌شناسد و در ایجاد ضرباهنگ مناسب برای ادای آن‌ها مهارت زیادی دارد. به‌همراه علی حاتمی، کیمیایی را نیز باید خالق بخش عمده‌ای از مشهورترین دیالوگ‌های تاریخ سینمای ایران دانست. از آن جمله گفتار می‌توان از گفتار ملک مطیعی، مفید و وثوقی در فیلم قیصر و قریبیان و وثوقی در فیلم گوزن‌ها نام برد. می‌توان گفت پیام قهرمانان فیلم‌های کیمیایی در چند دیالوگ مهم و منحصر به فرد در لابلای فیلم آشکار می‌شود. پیامی که آرمان‌های ناب ایرانی را به تصویر می‌کشد.

کیمیایی همواره جزو روشنفکران دهه‌های چهل و پنجاه شمسی بوده‌است.

فیلمها تا سال 1355

بیگانه بیا(1347)، قیصر (1348)، رضا موتوری (1349)، داش آکل (1350)، بلوچ (1351)، خاک (1352)،گوزن ها(1354)، پسر شرقی (کوتاه، 1354)، غزل (1355)، اسب (کوتاه، 1355)

بخشی از جوایز

نمایش آثار

  • گالری گلستان: نمایشگاه عکس‌های عزیز ساعتی با عنوان با کیمیایی در تهران در اوایل اردیبهشت ۱۳۹۲ در گالری گلستان برگزار شد. در این نمایشگاه حدوداً با سی عکس، گوشه‌ای از دنیای سینمایی کیمیایی به نمایش گذاشته شده بود.

  • موزه هنرهای معاصر: هفته فیلم مسعود کیمیایی با عنوان پنج دهه با مسعود کیمیایی به مدت یک هفته در مرداد ۱۳۹۲ در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

  • هتل لاله تهران: در ۹ بهمن ۱۳۹۲ در مراسم تجلیل از سینماداران، از مجموعه آثار رسول ملاقلی‌پور، مسعود کیمیایی و کیومرث پوراحمد رونمایی شد.

بخش از برنامه های بزرگداشت او

ایسنا و دانشنامه ویکی پدیا

برچسب:

مسعود کیمیایی

نمایشگاه نقاشی

علی خالق

گالری ثالث

جسدهای جاندار

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت