گز بلداجی ظرفیتی مطلوب برای رونق گردشگری در چهارمحال و بختیاری است
با توجه به کیفیت بسیار بالای گز بلداجی و ثبت این شیرینی بهعنوان میراثفرهنگی ناملموس، زمینه توسعه گردشگری گز در این استان فراهم است.
علی اصغر کشانی(نویسنده)
1403/09/09 | 17:09
رئیس کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: گز بلداجی شهرستان بروجن یکی از بهترین ظرفیتها برای رونق گردشگری در این استان بهشمار میرود.
به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛، سید سعید فیاضی شامگاه چهارشنبه هفتم آذرماه ۱۴۰۳ در حاشیه انتخابات مجمع مؤسسان انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گز چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به کیفیت بسیار بالای گز بلداجی و ثبت این شیرینی بهعنوان میراثفرهنگی ناملموس، زمینه توسعه گردشگری گز در این استان فراهم است.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود:
با تشکیل و فعال شدن انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گز استان زیرمجموعه کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد میتوان اقدامات هدفمندی برای معرفی بیشتر، برندسازی، بازاریابی و تبلیغات ویژه گز بلداجی انجام داد.
فیاضی تصریح کرد: در این راستا کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اقدامات حمایتی از انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گز استان را انجام میدهد.
در این نشست داریوش صفیان، مهران ترکیان، صادق مردانی، سیفالله مقیمی و مهدی مردانی بهعنوان اعضای اصلی هیأترئیسه و مسعود مردانی و مهدی حاتمی بهعنوان اعضای علیالبدل هیأترئیسه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گز چهارمحال و بختیاری انتخاب شدند.
همچنین هادی طهماسبی بهعنوان بازرس اصلی و میلاد طهماسبی بهعنوان بازرس علیالبدل این انجمن انتخاب شد.
گز لقمهای: عمدهترین و قدیمیترین نوع گز است که به صورت بستههای کوچک و لقمهای تهیه میشود.
گز آردی: گز آردی را میتوان محبوبترین نوع این شیرینی دانست. گز آردی را به دلیل برخورداری از گزانگبین، بهعنوان اصیلترین و مرغوبترین نوع گز میشناسند.
گز برشی: گزهای برشی را میتوان با مغزهای برش خورده در کنارههای آن شناخت. این نوع گز با دستگاه برش میخورد و معمولاً به شکل مربع یا مستطیل است.
گز سکهای: گز سکهای به دلیل شکل ظاهری متفاوت خود بهصورت جدا دستهبندی میشود. این نوع گز، شکل گرد و شبیه به سکه دارد.
گز شکندار: یکی از روشهایی که برای افزایش ماندگاری گزها به کار میبرند، کاهش رطوبت آن است. گز شکندار نوعی شیرینی با کمتر از ۶ درصد رطوبت است. این نوع گز به دلیل رطوبت بسیار پایین، با کوچکترین ضربه شکسته میشود.
گز روکش شکلات: یکی دیگر از خلاقیتهای بهکار رفته در تهیه گز، استفاده از روکش شکلات برای حفظ رطوبت و بالابردن ماندگاری آن است. این نوع گز دیرتر خشک میشود.
سوهان گزی: از ترکیب سوغات محبوب شهرهای اصفهان و قم است، و فقط در این شهر تهیه میشود. سوهان گزی نامی است که برای این نوع شیرینی با مغز سوهان استفاده میشود.
گز نرم: گز نرم به دلیل برخورداری از ۸ الی ۱۲ درصد رطوبت، بافتی سفتتر از انواع دیگر دارد. معمولاً ماندگاری گز نرم از سایر گزها بیشتر است. با اینحال، بافت گز کش طوری است که نرم میآید و نیاز به جویدن دارد.
و دیگر انواع موجود آن.
گز کمکالری
گز خرمایی
گز بدون قند
گز انگبینی
میراث آریا
چهارمحال و بختیاری
گردشگری
گز بلداجی
کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی
سید سعید فیاضی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده