در طي حفاري باستانشناسي در يبنه، فلسطين، دو نوجوان که بهصورت داوطلبانه در خدمت پيش از سربازي حضور داشتند، يک کوزه قديمي شکسته با چهارصد و بيستوپنج سکه طلاي خالص با وزن تقريباً دو پوند متعلق به حدود هزار و صدسال پيش را پيدا کردند.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1403/05/07 | 19:05
به گزارش گلد نیوز، اداره آثار باستاني اين يافته را در تاريخ 24 اوت فاش کرد اما از ترس غارتگران در رابطه با مکان واقعي آن چيزي گفته نشد. اوز کوهن، يکي از نوجوانان که گنجينه پنهان را کشف کرد اظهار داشت: «اين شگفتآور بود.»
«داشتم زمين را ميکندم که ناگهان اشيايي مانند برگ و بسيار نازک به چشمم خورد. خوب که نگاه کردم، ديدم سکه طلاست. پيدا کردن گنجينهاي خاص و قديمي بسيار هيجانانگيز است.»
ليات نداف زيو, مسئول کاوشهاي باستاني منطقه و دکتر ايلي حداد از اداره آثار باستاني اسرائيل معتقدند که اين گنجينه بهطور موقت دفن شده و مالک احتمالاً قصد بازگشت براي بازيابي گنج را داشته است. اين يافته همچنين ميتواند نشاندهنده معاملات بينالمللي از مناطق دورافتاده خاورميانه باشد.
ارزش اين سکهها در زمان خودش هم بسيار زياد بوده و مثلاً يک فرد با اين مقدار پول ميتوانسته يک خانه بسيار مجلل در فسطاط مصر، شهر پولدارهاي آن زمان براي خودش بخرد. نه تنها بيستوچهار سکه طلاي خالص وجود داشت، بلکه برخي از سکهها بريده شده بودند تا واحدهاي کوچکتري ساخته شود. به دليل خلوص طلا، آنها در شرايط طبيعي هستند و نيازي به بازسازي ندارد.
شهار کريسپين، باستانشناس، سکههاي طلا را که اخيراً در يک سايت باستانشناسي در مرکز فلسطين کشفشده تميز ميکند. مجموعه 425 سکه طلا کامل، که بيشتر آنها مربوط به دوره عباسي حدود 1100 سال پيش است که کشفي "بسيار نادر" تلقي ميشود.
يک عتيقهشناس به نام رابرت کول گفته است که يکي از سکههاي کوچک بريده شده، قطعهاي از سکه سوليدوس از تئوفيلوس امپراتور بيزانس (829 - 842 ميلادي) است، که در پايتخت امپراتوري قسطنطنيه ضرب شده و قبلاً هرگز در اين منطقه يافت نشده بوده است و بهعنوان شواهدي از تجارت احتمالي ميان امپراتوريهاي رقيب بيزانس محسوب ميشود.
در ژانويه سال 2020، استاو مير سيزدهساله اهل قيساريه پس از باران طوفاني براي چيدن قارچ بيرون رفت. او يک لوح سنگي با نوشته يوناني پيدا کرد و بهعنوان يک باستانشناس تازهکار، فهميد که اين يک شي بسيار مهم است.
هنگاميکه وي با اداره آثار باستاني تماس گرفت، پيتر گندلمان، محقق قيساريه، به وي اطلاع داد که اين سنگقبر بيزانسي است. وي گفت: «اين يک کتيبه دفن است - يکتختهسنگ مرمر با کتيبهاي که به زبان يوناني حک شده و با صليب شروعشده است.»
اين تخته سنگ، ظاهراً محل قبر را در گورستان و هويت متوفي را نشان ميداد. اين لوح در منطقه قيساريه يافت شد، شهري ثروتمند در ساحل درياي مديترانه که حدود 20 سال قبل از ميلاد مسيح توسط هرود بزرگ بازسازي شد و آن را به نام سزار آگوستوس امپراطور روم نامگذاري کرد.
با يک تقديرنامه از استاو تقدير شد و يکي از اعضاي سازمان آثار باستاني قصد دارد از مدرسهاش ديدن کند تا با دانش آموزان در رابطه بااهميت اين کشف صحبت کند.
در ماه مه سال 2020 نيز، ايمري الياي شش ساله از منطقه اي در نزديکي نوار غزه در حال قدم زدن با پدر و مادرش در سايت باستاني تل جمعه بود و يک لوح کوچک را کشف کرد که حدوداً نيم اينچ مربع است و با دو شکل تزئين شده است.
اين خانواده آن را به اداره آثار باستاني تحويل دادند و سپس فهميدند که کشف اين نوع لوح در اين منطقه منحصربهفرد است. اين لوح تصويري از مردي را نشان ميدهد که مردي ديگر را ميکشد که دستانش را پشت سرش گرهزده است. درحاليکه زنداني لاغر و نحيف است، زندانبان کامل و سالم به نظر ميرسد. اعتقاد بر اين است که اين لوح در اواخر عصر برنز در حدود قرن 12 تا 15 قبل از ميلاد زماني که مصريان بر کنعان حکومت ميکردند، به وجود آمده است.
طبق بيانيهاي از باستانشناسان سار گنور، ايتامار وايسبين و اورن شموئلي، اين کشف پنجرهاي بصري براي درک مبارزه براي سلطه در جنوب کشور در دوره کنعانيان را باز ميکند.
سکه طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده