روند متفاوت دلار و طلا در 10روز گذشته/ تحلیل گلدنیوز
دلار از ابتدای سال تاکنون بازدهی به میزان 11درصدی و در هفته اخیر (منتهی به دوشنبه) بازده منفی 0.54 درصدی داشته است.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1400/10/28 | 00:10
به گزارش گروه تحلیل بازار گلدنیوز ، دلار در هفته گذشته از 28 هزار و 400 تومان در روز شنبه (18 دی ماه) به میزان 27 هزار و 900 تومان در روز پنجشنبه (22 دی ماه) رسید. درحالی که روز شنبه برای دلار سطح 27 هزار و 500 تومان ثبت شد و این انتظار میرفت که در روزهای آتی سطوح پایینتری برای این متغیر ثبت شود؛ در روز یکشنبه سطح 27 هزار و 700 تومان برای دلار گزارش شد. اسکناس آمریکایی در روز دوشنبه با کاهش 150 تومانی به میزان 27 هزار و 550 تومان رسید. روند کاهشی دلار از روزهای ابتدایی زمستان شروع شده به نحوی که در 27 روز نخست دی ماه ریزشی در حدود 5/9 درصد داشته است.
افزون بر این با وجود این روند کاهشی بسیاری از معامله گران و فعالان بازار ارز تهران در جهت جلوگیری از ضرر، سرمایه های دلاری خود را به ریال تبدیل کرده اند.
تحلیل آمارهای رسمی نشان میدهد که دلار از ابتدای سال تاکنون بازدهی به میزان 11درصدی و در هفته اخیر (منتهی به دوشنبه) بازده منفی 0.54 درصدی داشته است.
بیشترین متغیری که بر روی روند نزولی اسکناس آمریکایی اثر داشت؛ اخبار مثبت مخابره شده از ژنو موسوم به احیای برجام بود. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در هفته های اخیر قیمت دلار در بازه 27 هزار و 750 تومان و 28 هزار و 300 تومان در نوسان بوده است. با این وجود سطح حمایتی که از آن به عنوان مرز روانی یاد میشود، سطح 27 هزار و 500 تومان است. در نهایت اینکه به کانالی که شکستن آن زمانبر باشد و نیاز به برتری بالای خریداران یا فروشندگان داشته باشد؛ هسته سخت گفته میشود.
در روزهای اخیر کانال 28 هزار تومانی به راحتی شکسته شد، اما در مورد کانال 27 هزار تومانی داستان کمی متفاوت است و به نظر میرسد، شکست این کانال براحتی امکان پذیر نباشد. به نظر میرسد بازار ارز شاهد تشکیل کف در سطح27 هزار تومان است؛ به طوری که فعالان بازار همواره پس از نزدیک شدن به این سطوح، واکنش نشان میدهند و با افزایش تعداد خریداران، دلار نیز در مسیر صعودی قرارمیگیرد.
باید دید اسکناس آمریکایی چه واکنشی به آغاز مذاکرات در هفته جاری نشان خواهد داد. در روزهای اخیر افرادی که از خرید دلار در سطوح بالا متضرر شده اند، در نقش خریدار ظاهر شده اند و مانع از ریزش بیشتر قیمت دلار شدند. به نظر میرسد که ضرر گروهی از معامله گران بیش از 10 درصد بوده و تمایل به پایین رفتن بیشتر آن ندارند. بنابراین در سطح فعلی، فروشندگان دست به عصا حرکت میکنند.
انس طلا در هفته گذشته از سطح 1798 دلار و 80 سنت به سطح 1818 دلار و ده سنت رسیده بود. در روز دوشنبه بهای این فلز گرانبها به میزان 1817 دلار و 15 سنت گزارش شد. بر خلاف دلار، انس طلا روندی صعودی را در هفته اخیر تجربه کرده است. رشد هفتگی فلز زرد در حالی رقم خورد که در روز جمعه، افزایش سود اوراق 10 ساله خزانه داری آمریکا و تقویت احتمال افزایش نرخ بهره در این کشور موجب رشد 0/4 ارزش دلار ارزهای دیگر و از سوی دیگر افت قیمت طلای جهانی شود؛ زیرا این موضوع سبب گران شدن طلا برای خریدارانی میشود که با ارزهای غیردلاری خرید میکنند. انس طلا از ابتدای سال بازدهی در حد منفی 0.7 درصدی از ابتدای سال و در هفته اخیر (منتهی به دوشنبه) منفی 0.50 درصدی را ثبت کرده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که برخی داده های اقتصادی مانند افزایش تورم، مصرف ضعیفتر و افزایش ریسکهای ژئوپلیتیکی باعث افزایش حمایت از این فلز گرانبها میشوند. به طور کلی افزایش نرخ بهره اوراق و تورم آمریکا دو عامل مهم برای حرکت طلا در روزهای آتی است. نرخ بهره در جهت افزایش ارزش دلار و تورم در جهت کاهش آن حرکت میکنند. طبیعتا در شرایط تورمی فعالین بازار به سمت خرید داراییهای امن برای پوشش ریسک تورمی خود میکنند.
سکه بهار آزادی در هفته گذشته از سطح 12 میلیون و 750 هزار تومان به سطح 12 میلیون و 400 هزار تومان رسید. بهای سکه در روزهای شنبه و یکشنبه به ترتیب به میزان 12 میلیون و 250 هزار تومان و 12 میلیون و 300 هزار تومان معامله شد. در نهایت اینکه در روز دوشنبه با 100 هزار تومان کاهش در سطح 12 میلیون و 200 هزار تومان معامله شد. سکه از ابتدای سال تاکنون بازدهی به میزان 10.51 درصدی و در هفته اخیر (منتهی به دوشنبه) بازده منفی 2.40 درصدی را ثبت کرده است که 0.49 واحد درصد از بازده دلار در بازه زمانی مشابه پایینتر بوده است.
تحلیلگران بازار معتقدند که حباب سکه بیش از 400 هزار تومان است و ارزش ذاتی آن همچنان در زیر سطح 12 میلیون تومان است. بنابراین تا زمانی که سکه امامی در زیر محدوده ۱۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد، خریداران بزرگی وارد بازار نخواهند شد. تغییرات قیمت سکه متاثر از تغییرات قیمت دلار و انس جهانی است. در هفته گذشته این دو عامل در خلاف جهت هم حرکت کرده ولی قیمت آن بیشتر از تغییرات دلار تاثیر میگیرد.
به عبارت دیگر میتوان گفت مهمترین عامل کاهش قیمت سکه، کاهش ریسکهای انتظاری اقتصاد کلان کشور در سایه مذاکرات احیای برجام است.
ترند
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
قیمت دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده