همسویی رفتار بازارهای دارایی/ تحلیل گلدنیوز

همسویی رفتار بازارهای دارایی- تحلیل گلدنیوز

برخی از کارشناسان بازار طلای جهانی بر این باور هستند که اگرچه اونس طلا شروع مثبتی برای سال 2022 داشته است، اما می‏تواند در ادامه ،مسیر سختی را در پیش ‏رو داشته باشد.

مژده تهرانی(خبر نگار)

1400/11/02 | 00:11

نظری ثبت نشده

همسویی رفتار بازارهای دارایی- تحلیل گلدنیوز

تغییر مسیر دلار

دلار در هفته گذشته کار خود را با قیمت 27 هزار و 500 تومان شروع کرد. از روز دوشنبه که قیمت اسکناس آمریکایی در سطح 27 هزار و 550 تومان معامله شد تا روز پنجشنبه این روند صعودی ماند به نحوی که در روز پنجشنبه در سطح 28 هزار تومان معامله شد.

بنابراین می‏توان گفت که تغییرات قیمتی دلار در هفته گذشته به میزان 0.36 درصد بوده است که از تاریخ 4 دی ماه بوده بی سابقه بوده است. به عبارت دیگر می‏توان گفت در بازه زمانی مذکور مسیر حرکت دلار همواره به سمت کاهش قیمت بوده که در روز پایانی هفته گذشته این مسیر تغییر یافته است.

نمودار

2 نیمه متفاوت دلار در هفته گذشته

رفتار بازار ارز در هفته گذشته شاهد دو نیمه متفاوت بود. تا روز دوشنبه این بازار تحت تاثیر اخبار مثبت از فضای مذاکرات احیای برجام و برخی شنیده های مرتبط در مسیر نزولی قرار گرفت اما در روزهای پایانی هفته گذشته با انتشار برخی صحبت‏های رئیس پیشین بانک مرکزی در رابطه با افزایش پایه پولی، نگرانی‏هایی را در بین معامله‏ گران ایجاد کرد، به نحوی که سرمایه‏ گذاران ارزی با اشاره به این صحبت‏ها و برجسته کردن نگرانی‏های تورمی خود تا حدی جو خرید را در روزهای پایان هفته در بازار شکل دادند.

از سوی دیگر تحلیل‏گران بازار بر این باورند که با وجود اینکه امکان حصول توافق در مذاکرات وجود دارد اما برای رسیدن به این مهم همچنان اختلاف‏هایی به چشم می‏خورد که باید حل و فصل شوند. این موضوع بر زمان رسیدن به توافق تاثیر می‏گذارد.

عملکرد دلار در حالی در هفته گذشته به میزان 0.36 درصد به ثبت رسید که در ماه اخیر بازدهی منفی 7.13 درصدی را تجربه کرده بود. تحلیل‏گران بازار بر این باورند که در صورت توافق احتمالی در مذاکرات هسته ‏ای، این انتظار می‏رود که قیمت دلار در بازار آزاد در یک روند نزولی قرار بگیرد و به سمت سطوح قیمتی پایین‏ تری حرکت کند.

رشد 16 دلاری طلا

انس طلا که در روز دوشنبه کار خود را در سطح قیمتی 1819 دلار و 5 سنت شروع کرده بود؛ در روز سه‏ شنبه با کاهشی در حدود 7 دلاری مواجه شد. اما در روز چهارشنبه رشد قابل توجه 30.8 دلاری را تجربه کرد.

در ادامه و در دو روز پایانی هفته گذشته انس طلا در روندی نزولی قرار گرفت به نحوی که در روز جمعه به سطح 1835 دلار رسید. در نهایت می‏توان گفت انس طلا در هفته گذشته به میزان 16 دلار رشد پیدا کرده است.

چرایی جهش قیمتی طلا

اونس طلا در معاملات بازار جهانی در پی انتشار آمارهای اشتغال ایالات متحده آمریکا و برخی گزارش‏های فدرال رزرو جهش چشمگیری را به همراه داشت، تا جاییکه تا سطح 1843دلاری اوج گرفت، ولی در ادامه با فروکش فضای هیجانی حاصل از این اخبار تا قیمت 1835 دلاری در روز جمعه عقب‏ نشینی کرد.

به گفته تحلیل‏گران بازار این قیمت‏ها با تضعیف اندک شاخص دلار حمایت شدند. بدین ترتیب این فلز ارزشمند توانسته در مسیر حرکت برای دومین افزایش هفتگی متوالی در سه ماه گذشته قرار بگیرد. برخی از کارشناسان بازار طلای جهانی بر این باور هستند که اگرچه اونس طلا شروع مثبتی برای سال 2022 داشته است، اما می‏تواند در ادامه مسیر سختی را در پیش ‏رو داشته باشد.

از سوی دیگر بیشتر کارشناسان بر این باورند که عامل تقویت کننده رشد قیمت طلا، میزان تورم بالای آمریکا است. بنا بر آمارهای رسمی تورم سال 2021 آمریکا در حدود 7 درصد ثبت شد که از ژوئن 1982 بی سابقه بوده است. تحلیلگران اقتصادی معتقدند که علت رشد بی‏ سابقه این تورم به دلیل کمک‏های معیشتی ترامپ و بایدن در دوران پاندمی کرونا بوده است.

در سال 2021 نظر مسئولین فدرال رزرو مبنی بر این بود که تورم حاصل شده، پدیده‌ای گذرا خواهد بود و معامله‌گران نیز انتظار داشتند که همین‌گونه باشد. اما گذشت زمان ثابت کرد که تورم آن‌طور که انتظار داشتند گذرا نبوده است.

برخلاف رفتار بیت‏ کوین در روزهای گذشته، بازار طلا در روزهای گذشته با جهش مثبت بزرگی همراه بوده است. به نظر می‏رسد سرمایه‏ گذاران طلا قصد دارند ریسک دارایی خود را با این کار پوشش دهند. از سوی دیگر شنیده‏ ها حاکی از این است که فدرال رزرو آمریکا قصد دارد طی چهار یا پنج مرحله نرخ بهره اسمی را افزایش دهد؛ با این وجود آنچه که برای سرمایه ‏گذاران اهمیت دارد، نرخ بهره واقعی است.

در صورتی که دولت آمریکا نتواند نرخ بهره اوراق را به نرخ تورم برساند، نرخ بهره واقعی منفی خواهد بود و معامله‌گران برای سودسازی در سال جاری، باید علاوه بر اوراق در دارایی‌های دیگر نیز سرمایه‌گذاری کنند. به عبارت دیگر از آنجا که قیمت طلا و نرخ بهره واقعی با یکدیگر رابطه عکس دارند؛ با کاهش نرخ بهره حقیقی، قیمت طلا افزایش خواهد داشت.

بنابراین می‏توان گفت در سال جاری معامله‌گران به‌شدت گزارش‌های دولتی را زیرنظر خواهند داشت و هر حرکت تورم‌زایی می‌تواند فشار خرید خوبی در بازار طلا ایجاد کند.

روند سکه در هفته جاری

قیمت سکه بهار آزادی در هفته جاری از سطح 12 میلیون و 250 هزار تومان کار خود را شروع کرد و در پایان روز دوشنبه در سطح 12 میلیون و 200 تومان معامله شد.

اما در سه روز پایانی هفته گذشته سکه در مسیر صعودی قرار گرفت به نحوی که در روز پنجشنبه با افزایشی 100 هزار تومانی نسبت به چهارشنبه در سطح 12 میلیون و 400 هزار تومان معامله شد.

3 عامل رشد قیمت سکه

تحلیل‏گران بازار معتقدند که تغییرات قیمت سکه متاثر از تغییرات قیمت دلار و انس جهانی است به نحوی که میزان اثرپذیری از رفتار دلار بیشتر است. در هفته گذشته بازار طلا با توجه روند نوسانی نرخ دلار، تغییرات اندکی را به همراه داشت.

تحلیل آمارهای رسمی نشان می‏دهد که عملکرد سکه در دی ماه سال جاری منفی بود به نحوی که هر سکه امامی بازدهی منفی 7 درصدی را عاید سرمایه‏ گذاران خود کرد.

تحلیل‏گران بازار رشد قیمت سکه در روزهای آخر هفته را به دلایلی نظیر تحرکات تکنیکالی، رشد قیمت طلای جهانی و پیشروی نرخ دلار به سمت کانال ۲۸ هزار تومان مرتبط می‏دانند.

در نهایت اینکه این دسته از کارشناسان بر این باورند که تا زمانی که ارزش ذاتی سکه زیر مرز ۱۲ میلیون تومان است؛ برای خرید در این بازار باید با احتیاط عمل کرد. به نظر این کارشناسان حباب این سکه به اندازه‏ ای بالا است که انتظار افزایش معنادار همزمان با رشد نرخ دلار و اونس طلا درصورت عدم حصول توافقات دور از انتظار نیست.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

برتر

قیمت سکه

قیمت طلا

فدرال رزرو

قیمت دلار

بانک مرکزی

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت