دو پاسخ به معمای افت طلا؛تحلیل گلدنیوز
طلا برای ماه ژانویه بازده منفی داشته و سبب شد تا این فلز گران بها 1/73درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1400/11/13 | 00:11
به گزارش گلدنیوز : به گفته کارشناسان دو پاسخ برای افت طلا وجود دارد،بررسی آمارهای رشد GDP آمریکا نشان میدهد که این کشور در سال گذشته توانسته رشد چشمگیری از خود نشان دهد و دولت بایدن توانسته رکورد ۳۷ ساله رشد GDP آمریکا را بشکند. تولید ناخالص ملی آمریکا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵/ ۵ درصد رشد کرده که از سال ۱۹۸۴ تاکنون بیسابقه بوده است. اما رشد اقتصادی آمریکا چگونه میتواند بر قیمت طلا اثر سوء داشته باشد؟
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که به طور کلی قیمت طلا تحت تاثیر دو عامل اثر درآمد-مصرف و دارایی امن قرار دارد.
بحث اثر درآمد-مصرف، استدلال این است که با افزایش درآمدها مصرف نیز افزایش پیدا میکند.
یعنی هرچه تولید ناخالص داخلی کشورها (درآمد کشورها) افزایش یابد، میبایست تقاضا نیز برای طلا افزایش یابد و قیمت آن رشد داشته باشد.
اما موضوعی که در این قسمت باید مورد توجه قرار گیرد این است که طلا یک کالای مصرفی نیست و بیشتر نقش یک عامل مناسب برای سرمایهگذاری را بازی میکند. در نتیجه تقاضا برای آن یک تقاضای سرمایهگذاری بوده و یک تقاضای مصرفی نیست.
در بحث تقاضای سرمایهگذاری عامل تعیینکننده برای خریداران قیمت نبوده و این فروشندگان هستند که تاثیر بسزایی بر قیمت دارند؛ در نتیجه هرچه قیمت کاهش یابد، تقاضا برای طلا افزایش خواهد یافت، چون افراد ترجیح میدهند تا داراییهای سرمایهای را در قیمتهای پایینتر خریداری کنند.
در خصوص عامل دوم یعنی دارایی امن، زمانی که اقتصاد در حال حرکت به سمت بحران باشد، تقاضا برای طلا به عنوان یک دارایی امن جهت حفظ ارزش افزایش خواهد یافت. در طرف دیگر نیز زمانی که بحرانهای اقتصادی کاهش یافته و چشمانداز روشنتری پیش روی اقتصاد باشد، تقاضا برای این فلز ارزشمند کاهش خواهد یافت.
حالا با کنار یکدیگر قرار دادن این دو عامل موثر بر قیمت طلا و بحث افزایش نرخ بهره، میتوان به علت ریزش اخیر قیمت طلا در رزوهای اخیر پی برد.
رشد تولید ناخالص داخلی(GDP) در آمریکا از طرفی نشانگر افزایش سلامتی اقتصاد است و نگرانیهای افراد در خصوص آینده اقتصادی نامناسب را برطرف میکند. از سوی دیگر نیز چشمانداز اقتصادی مناسب افراد را از داراییهای امن با ریسک کم مانند طلا دور میکند. بنابراین این افراد ترجیح میدهند در این شرایط از اوراق قرضه دولتی بهجای دیگر داراییها استفاده کنند،
چراکه ریسک آنها نزدیک به صفر است. افزایش نرخ بهره نیز میتواند بازده داراییهایی همچون اوراق را افزایش دهد که این افزایش بازده به جذابیت آنها میافزاید.
در نتیجه کنار هم قرارگیری این عوامل مشخص میشود که چرا معاملهگران در روزهای اخیر ترجیح دادند تا از بازار طلا خارج شده و به سمت داراییهای دیگر مانند اوراق قرضه حرکت کنند.
ماه ژانویه نیز برای طلا ماه پرفراز و نشیبی بود. طلا در این ماه کف قیمتی ۱۷۹۰ هزار دلار به ازای هر اونس را لمس و تا ۱۸۴۸ دلار نیز رشد کرد.
اما در نهایت تصمیم فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره و در پیش گرفتن سیاستهای ضد تورمی و همچنین عملکرد چشمگیر اقتصاد آمریکا در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ موجب ضعف قیمت این فلز ارزشمند شد و معاملات ماهانه آن در نهایت با قیمت ۱۷۹۷ دلار بسته شد. در نتیجه این اتفاق ، طلا برای ماه ژانویه بازده منفی داشته و سبب شد تا این فلز گران بها 1/73درصد از ارزش خود را از دست داد.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت طلا
فدرال رزرو امریکا
افت طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده