رکوردشکنی طلا تا کجا ادامه دارد؟ / تحلیل گلدنیوز
پیشبینیها حاکی از آن است که طلا دوباره افزایش چشمگیری خواهد داشت و همین موضوع قیمت این فلز را حتی فراتر از قله تاریخی خود خواهد برد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1400/12/21 | 00:12
گروه تحلیل بازار گلدنیوز : بررسی آمارهای رسمی مربوط به معاملات انس طلا نشان میدهد که طلا که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح 1967 دلار معامله میشد، در اولین روز معاملاتی هفته جاری (روز دوشنبه) با رشدی در حدود 30 دلار مواجه شد و در سطح 1996 دلار به ازای هر انس مورد دادوستد قرار گرفت. رشد قیمتی انس طلا به همین جا محدود نشد به نحوی که در روز سه شنبه با رشد 47 دلاری مواجه شد و وارد کانال 2000 دلاری شد. بنا بر آمارهای رسمی قیمت انس طلا در روز سه شنبه به سطح 2043 دلار ثبت شد. در نهایت اینکه در روز چهارشنبه از تب افزایش قیمتی طلا کاسته شد به نحوی که با کاهش 55 دلاری روبرو شد و در سطح 1988 دلاری به ازای هر انس معامله شد.
بحران انرژی پیش آمده در پی جنگ روسیه با اوکراین، درحال حاضر در سطح جهان به یکی از مهمترین مسائل کشورها تبدیل شده است. مدت زمان زیادی از بحران اقتصادی ناشی از کرونا نمیگذرد و اقتصادهای جهانی همچنان درحال درگیری با عواقب آن هستند. مهمترین مشکلی که از سیاستهای اقتصادی دوران کرونا باقی مانده، مساله تورم است. تورمی که ناشی از کمکهای مالی دولتها طی شیوع این ویروس بود.
حال بحران انرژی درکنار افزایش بیرویه نقدینگی میتواند به شعلههای آتش تورم بیفزاید. قیمت حاملهای انرژی مستقیما بر تولیدات تمامی محصولات اثرگذار است و باعث میشود که قیمت نهایی کالاهای تولیدی افزایش یابد.
کشورهای اروپایی به علت عدم بهرهمندی از منابع طبیعی نفت و گاز و وابستگی شدید به روسیه در خط مقدم آسیبپذیری قرار دارند. کارشناسان اقتصادی بر این باورند اگر در ماههای آینده راههای تامین انرژی جدیدی نیابند، اقتصاد آنها با آسیب شدیدی مواجه شود و تورم در این کشورها بهشکل افسارگسیختهای افزایش یابد.
بحران تورم در اروپا به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولیدکننده کالاهای صنعتی به خصوص در کشورهایی مانند آلمان میتواند بر کشورهای دیگر از مصرفکنندگان کالاهای این ناحیه، تاثیر بسزایی داشته باشد.
به موجب همین امر سرمایهگذاران به این پناهگاه امن روی آوردند و باعث افزایش تقاضا و در نهایت رشد قویتر قیمتها شدند. به طوری که طلای جهانی روز دوشنبه جهش بزرگی داشت و برای اولین بار به بالاترین میزان خود در یک سال و نیم گذشته صعود و از مرز 2000 دلار نیز عبور کرد و قیمت 2007 دلار و 30 سنت را دید. اما با آرام شدن نسبی هیجانات بازار، قیمتها به زیر مرز یاد شده کاهش یافت.
به عبارت دقیق تر میتوان گفت روند معکوس انس طلا در روز چهارشنبه به دلیل افزایش بازدهی اوراق خزانهداری ایالات متحده بوده است. همین امر باعث شد طلا به سطوح پایینتر افت کند و به زیر 2هزار دلار رسیده بود. به عقیده برخی از کارشناسان این حوزه انتظار میرود فدرال رزرو پس از صدور تصمیم سیاستگذاری پولی خود در هفته آینده، نرخ بهره را بیشتر افزایش دهد. همین عامل میتواند شتاب رشد طلا را کاهش دهد.
در نهایت اینکه با شرایط کنونی، احتمال عقبنشینی قوی قیمتها در بازار طلا به دلیل بالا بودن تقاضا برای این کالا کم است.
گلدمن ساکس، بانک سرمایهگذاری آمریکا در گزارشی پیشبینی خود را از افزایش قیمت طلا را با توجه به رویدادهای سیاسی اخیر ارتقا داده است. بر اساس گزارش این بانک، تحلیلگران افق 3 ماهه خود را از 1950 دلار به 2300 دلار در هر اونس تغییر دادند. نگاه محتاطانه آنها به افق شش ماهه هم از 2050 دلار به 2500 دلار به ازای هر اونس رسیده است.
در نهایت، تحلیلگران این بانک انتظار دارند که طلا با قیمت 2500 دلار به تعادل رسیده و تا پایان سال در همین محدوده باقی بماند.
به گفته برخی از کارشناسان جنگ اوکراین همچنان به عنوان محرک اصلی احساسات ریسکگریز شناخته میشود. بنابراین به نظر میرسد تقاضا برای داراییهای امن وجود دارد.
همچنین سرمایهگذاران در انتظار تصمیمات بانک مرکزی اروپا در اواخر هفته هستند. انتظار میرود چنین شرایطی تا پایان هفته باقی بماند و طلا نیز به روند صعودی ولی آرامتر ادامه دهد.
با توجه به شرایط تورمی، اقتصاد کشورها متزلزلتر شده و همین موضوع از جذابیت اوراق بدهی آنها میکاهد، به همین منظور پیشبینیها حاکی از آن است که جذابیت پناهگاه قدیمی داراییها یعنی طلا دوباره افزایش چشمگیری خواهد داشت و همین موضوع قیمت این فلز را حتی فراتر از قله تاریخی خود خواهد برد.
دلار که در روزهای ابتدایی هفته اخیر به کانال 25 هزار تومانی وارد شده بود؛ در بیشتر روزهای این هفته در همین کانال نوسان محدودی را پشت سرگذارند و تنها در روز سه شنبه به طور موقت وارد کانال 26 هزار تومان شد و در سطح 26 هزار و 350 تومان مورد معامله قرار گرفت.
بنا بر آمارهای رسمی اسکناس آمریکایی که در روز شنبه در سطح 25 هزار و 850 تومان مورد دادوستد قرار گرفت، در روز چهارشنبه نیز با افت 50 تومانی نسبت به اول هفته در سطح 25 هزار و 800 تومان کار خود را به پایان رسانید.
کارشناسان اقتصادی افزایش میزان تقاضا برای اسکناس آمریکایی را به عوامل متعددی مربوط میدانند که مهمترین آنها دو فاکتور «عدم حصول توافق هستهای احتمالی بین ایران و قدرتهای جهانی در هفته جاری» و «نمایان شدن تقاضای آخر سال ارز در بازار» است.
از سوی دیگر به نظر میرسد که معاملهگرانی که در جریان روندهای کاهشی هفتههای اخیر شاخص بازار ارز دچار زیانهای قابل توجهی شده بودند حال با مناسب دیدن شرایط و با عدم عرضه دارایی خود درصدد بالا بردن قیمت این ارز در کانال ۲۶ هزار تومانی کردند.
در نهایت در روز چهارشنبه این حرکت صعودی، تحت تاثیر انتشار اخبار مثبت از محل مذاکرات احیای برجام قرار گرفت و روند نزولی به خود گرفت. از جمله اخبار مثبت میتوان به بازگشت علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران به وین و سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در خصوص نزدیکی به حصول نتیجه توافق احتمالی بیش از پیش اشاره کرد.
رفتار سکه طلا در هفته اخیر کمی متفاوت تر از هفته های گذشته بود به نحوی که قیمت سکه طلا که در بین معامله گران بیشتر تحت تاثیر نوسان قیمتی دلار بود؛ در هفته جاری بیشتر متاثر از رفتار انس جهانی بود. بنا بر آمارهای رسمی سکه طلا که در روز شنبه در سطح 11 میلیون و 900 هزار تومان مورد دادوستد قرار میگرفت؛ در پایان روز چهارشنبه در سطح 12 میلیون و 290 هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که تنها 10 هزار تومان با بیشترین قیمت روزانه خود که متعلق به روز سه شنبه بود، فاصله داشت. بنابراین میتوان گفت که قیمت سکه طلا در روز چهارشنبه در حدود 400 هزار تومان با قیمت روز شنبه فاصله داشت.
در هفته جاری رفتار سکه طلا تحت تاثیر دو نیروی خلاف جهت هم قرار گرفت؛ از طرفی سیگنال افزایشی قیمت طلا در بازار جهانی محرک رشد قیمت آن بود و از سوی دیگر افت ناگهانی نرخ دلار در بازار ارز داخلی، ترمزی برای رشد بهای سکه محسوب میشود.
با این وجود به نظر میرسد که بسیاری از معاملهگران این بازار در این موقعیت حساس بازارها که تحت تاثیر اتفاقات غیراقتصادی و اقتصادی، نوسانات زیادی را به همراه دارد چشم به روند قطعی دلار دوختهاند و در انتظار انتشار اخبار قطعی از مقر مذاکرات هستند.
این در حالی است که معاملات سکه با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز عموما با رونق همراه شده و سطح داد و ستدها تا حدودی بهبود یافته است.
کارشناس اقتصادی بر این باورند که در حالی که حباب منفی سکه بیش از 200 هزار تومانی آن، خرید سکه را از لحاظ بنیادی به صرفه جلوه میدهد، هر چند هراس از افت یکباره دلار بر تصمیمات سرمایهگذاران سایه افکنده است.
ترند
طلا
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
آینده طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده