آرام شدن موج نوسان دلار در هفته پایانی 1400
بازار دلار در روزهای آخر سال ۱۴۰۰ روزهای با ثباتی را تجربه کرد و منتظر خبرهای خوب در روزهای آینده است. در روزهای گذشته و پس از انتشار برخی سیگنالهای منفی مبنی بر توقف مذاکرات هستهای وین تا زمان حل اختلافات جدید ایجاد شده در روند این نشستها، اسکناس آمریکایی حرکت افزایشی جدیدی را برای خود ثبت کرد. اما پس از سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور به مسکو در روزهای گذشته و برگزاری نشستی دوجانبه توسط این مقام مسوول با همتای روسی خود، اخبار مثبتی مبنی بر برطرف شدن اختلافات موجود منتشر شد که گمانهزنی ها از شروع روند کاهشی جدید برای دلار را افزایش داد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1400/12/28 | 00:12
به گزارش گلدنیوز ؛ دلار که در ابتدای هفته با افزایشی 200 تومانی وارد کانال 26 هزار تومان شده بود؛ تا آخر هفته به نوسان محدود و آرام خود در این کانال ادامه داد. بنا بر آمارهای رسمی نرخ اسکناس آمریکایی در بین معامله گران ارزی از 26 هزار تومان در روز شنبه به میزان 26 هزار و 450 تومان در روز سه شنبه رسید. در روز چهارشنبه نیز دلار بدون نوسان قیمتی نسبت به روز سه شنبه معامله شد.
طبق محاسبات تحلیلگران ارزی، شاخص بازدهی زمستانه اسکناس آمریکایی معادل منفی 13.43 است که این رقم نشان میدهد اسکناس دلار به هیچ عنوان محل سرمایهگذاری خوبی برای فعالان بازار تهران در ۳ ماه اخیر نبوده است.
تحلیلگران ارزی بازار تهران با اشاره به ثبات نسبی نرخ دلار در اسفند ماه سال جاری و افزایش قیمت مشاهده شده در بازار ارز در برخی روزهای هفته جاری بر این باورند که این روند افزایشی در اثر فشار خرید تقاضاهای پایان سال بوده است. این افراد همچنین معتقدند که با توجه به انتظارات کاهشی جامعه از آینده ارز، تقاضای دلاری روز گذشته قدرت لازم جهت تثبیت نرخ این ارز خارج از کریدور 25 هزار و650 تومان تا 26 هزار و 450 تومان را نداشته است.
از سوی دیگر این افراد با توجه به نقل قول وزیر امور خارجه روسیه مبنی بر «دریافت ضمانتنامه از آمریکا در راستای همکاری برجامی» را عامل بسیار مهم و تاثیرگذار در شکست روند افزایشی روز گذشته دلار خواندند و همچنین از احتمال حصول توافق هستهای جدید در روزهای باقیمانده از سال جاری را مطرح کردند.
طبق بررسیها و نظرات پیشین اکثریت تحلیلگران ارزی بازار تهران، در صورت حصول این مهم و احیای قرارداد برجام بازار ارز شوک کاهشی جدیدی را تجربه خواهد کرد.
در حالی که بازارها امیدوارند دور جدید مذاکرات بین روسیه و اوکراین نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، طلا در نخستین روز کاری خود در هفته جاری با افزایش همزمان هیجانات ناشی از تصمیمات احتمالی فدرال رزرو، به تلاشهای خود برای کاهش سطح حمایت در 1956 دلار ادامه داد.
علاوه بر این افزایش احساسات برای امکان پیشرفت در مذاکره با روسیه، تاثیر کاهشی بر طلا داشت. بهطوری که این فلز گرانبها روز دوشنبه با افت حدود 30 دلاری به قیمت 1956 در هر اونس در بازار جهانی معامله شد.
افزون بر این بازدهی اوراق قرضه ایالات متحده در روز دوشنبه به بالاترین حد در دو سال و نیم اخیر رسید و سرمایهگذاران در انتظار تصمیم سیاست فدرال رزرو هستند که روز چهارشنبه اعلام خواهد شد. انتظار میرود که «فدرال رزرو» برای اولین بار در سه سال گذشته نرخ بهره را افزایش دهد. همین امر میتواند طی روزهای آینده نرخ طلای جهانی را به سطوح پایینتر هدایت کند.
بر این اساس این فلز ارزشمند سطوح حمایتی خود را یکی پس از دیگری شکست و انس طلا در روز سه شنبه در قیمت 1930 دلار و 95 سنت معامله شد.
در نهایت اینکه این فلز گرانبها در بازار جهانی روز چهارشنبه نیز با اندکی کاهش نزدیک به پایینترین سطح دو هفتهای خود باقی ماند. امید به مذاکرات صلح روسیه و اوکراین باعث شده سرمایهها از داراییهای امن مانند طلا خارج شده و به سمت دیگر بازارها نظیر رمزارزها و بازار سهام حرکت کنند.
از پنجشنبه هفته گذشته که هم ولادیمیر پوتین و هم دیگر مقامات آمریکایی درخصوص روند مذاکرات اظهار امیدواری کردند، وارد روند نزولی شده و حدود ۶ درصد از آن زمان تا روز سه شنبه افت داشته است.
کارشناسان اقتصادی در توجیه فشار فروش حاکم شده بر رفتار سرمایه گذاران طلا بر این باورند که وجود اخبار مثبت در خصوص جنگ اوکراین و همچنین سیاستهای آتی فدرال رزرو برای مقابله با تورم موجب شده که از جذابیت طلا تا حدودی کاسته شود.
حال آنکه قیمت طلا از مقاومت روانی 2000 دلار عبور کرده در صورت عدم تثبیت قیمتی بالای این محدوده، آنگاه اخبار بنیادی که درخصوص اقتصاد جهان منتشر خواهد شد از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. یکی از مهمترین این اخبار، سیاست های اتخاذی فدرال رزرو است. از طرف دیگر مشخص نیست سیاستهای فدرال رزرو نیز بهطور کامل موثر باشند.
علاوه بر این، سیاست کوچک کردن ترازنامه فدرال رزرو نیز میتواند در بازار اوراق و سهام فشار فروش ایجاد کرده و پول خارج شده از این بازارها خود موجب ایجاد تورم شود.
در نهایت اینکه هرچند جنگ موجب شده بسیاری از اخبار اقتصادی نادیده گرفته شوند، ولی آنها در حال رخ دادن هستند و آثاری را بر اقتصاد خواهند داشت. این آثار نیز بهشدت به تصمیمات دولتها در خصوص مقابله با این اتفاقات وابسته خواهد بود.
سکه طلا در هفته گذشته سه روز پایانی معاملاتی خود را با رفتاری نزولی سپری کرد، به نحوی که به میزان 12 میلیون و 245 هزار تومان در روز پنجشنبه هفته گذشته مورد دادوستد قرار گرفت. در اولین روز هفته سکه در سطح 12 میلیون و 410 هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
در دومین روز هفته سکه با افزایشی 140 تومانی روبرو شد و در سطح 12 میلیون و 550 هزار تومان مورد مبادله قرار گرفت. بررسی آمارهای رسمی نشان میدهد که در سه روز منتهی به روز پنجشنبه، رفتار سکه طلا روندی نزولی به خود گرفته است به نحوی که با کاهش پلهای روزانه به میزان 12 میلیون و 380 هزار تومان در روز چهارشنبه رسید.
به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی یکی از عمده دلایل تحرک پایین نرخ سکه و افت تقاضای آن در این روزها میتوان به ترس و احتیاط سرمایهگذاران از روند نامشخص بازار ارز مرتبط است. علاوه بر این نزولی شدن طلا در بازار جهانی در روزهای اخیر توانسته سکه را در مسیر افت قرار دهد.
بازار سکه طلا در این روزهای پایانی سال برخلاف سالهای گذشته فضای بیرمقی را تجربه میکند. روند معکوس نرخ دلار در بازار داخلی ارز و قیمتهای طلای جهانی، سایهای از بلاتکلیفی بر سر این بازار افکنده است.
به طوری که روز سهشنبه نیز سکه امامی نتوانست رشد قابلتوجه همزمان با نرخ دلار را داشته باشد و همچنین نتوانست همسو با روند نزولی شدید بهای طلای جهانی بر مدار کاهش قرار بگیرد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بیشتر سرمایه گذاران با توجه به شرایط مبهم حاکم بر این بازار، معاملات سنگینی را انجام نمیدهند و تنها معاملات کوچکی که مرتبط با خرید و فروشهای عیدانه است در بازار به چشم میخورد.در نهایت میتوان گفت با توجه به تقاضای پایین برای سکه امامی و همچنین افت شدید بهای طلای جهانی انتظار نمیرود طی روزهای آتی قیمت سکه رشد چندانی داشته باشد.
انتهای پیام/
ترند
طلا
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
فدرال رزرو
قیمت دلار
نرخ بهره
جنگ روسیه اوکراین
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده