سرنوشت دلار در انتظار دو سفر مهم / تحلیل گلدنیوز
در حالي كه در روزهای اخیر انتظارات افزايشي در بازار ارز شدت گرفته بود، اما دلار نتوانست از سقف قیمتی ابتدای هفته عبور کند.....
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/02/21 | 00:02
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز ،بازار ارز روز دوشنبه شاهد افزايش 200 توماني نرخ اسكناس آمريكايي نسبت به روز گذشته بود به نحوی که اسکناس آمریکایی در سطح 28 هزار و 550 تومان در بین معامله گران مورد دادوستد قرار گرفت. در چنین شرایطی سرنوشت بازار دلار میتواند نسبت به اخبار منتشر شده از بازار حساسیت بالایی پیدا کند؟
بررسی آمارهای مرتبط با دلار نشان میدهد که دلار از روزهاي ابتدايي هفته جاري و در جريان از سرگيري معاملات ارزي بعد از تعطيلات عيد فطر با افزايش نرخ قابل توجه 500 توماني آماده روندهای افزايشي جديد شد به نحوی که در روز شنبه نيز دلار در همين محدوده قرار داشت.
بنابراین به نظر میرسد که در حالي كه در روزهای اخیر انتظارات افزايشي در بازار ارز شدت گرفته بود، اما دلار نتوانست از سقف قیمتی ابتدای هفته عبور کند. عدم عبور نرخ دلار از سقف قيمتي روز شنبه، میتواند به نوعي نشانه كمبود تقاضا برای رفتن به نرخ های بالاتر باشد.
در چنین شرایطی بازار دلار میتواند نسبت به اخبار منتشر شده از بازار حساسیت بالایی پیدا کند. کما اینکه در روزهای اخیر انتشار خبرهايي از سفر دو مقام مسوول خارجي به كشور، توانست همچون ترمزي براي رشد بيشتر شاخص ارزي عمل كند.
در روزهاي گذشته زمزمه هایی از سفر شیخ تمیم بن حمد، امير قطر به کشور مطرح شد که توسط سخنگوي وزارت امور خارجه در كنفرانس مطبوعاتي تایید شد. قطر به واسطه منابع نفت و گاز خود از سالها پيش در حال تلاش براي ميانجی گری و بهبود شرايط سياسي ميان ایران و آمريکا بوده است؛ هم اکنون نيز به نظر عده اي از کارشناسان با توجه به بحران نفتي به وجود آمده در راستاي درگيری هاي ميان روسيه و اوکراين، قطر بيشترين تلاش خود را در جهت پيوند مجدد قرارداد برجام و توافق ميان ايران و آمريکا انجام میدهد.
با این حال خطيب زاده ضمن قدردانی از حمايت هاي قطر از ايران در سال هاي جاري، سفر امير اين کشور به ايران را دوجانبه و منطقه اي خواند. افزون بر این قرار است امروز انریکه مورا، معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا به ایران سفر کند.
به گفته سعيد خطيب زاده، مورا در روز جمعه با علي باقري کني، مذاکره کننده ارشد کشور درنشست های هسته ای وين، جلسه ایی برگزار خواهد کرد. کارشناسان و تحلیلگران بازار بر این باورند که اين دو سفر میتواند اتفاقات سرنوشت سازی را براي آينده نرخ ارز رقم بزند.
به عبارت دیگر میتوان گفت که بازار ارز، منتظر تحولات اين هفته پس از اين دو سفر مانده است. با این وجود اکثريت فعالان ارزي از کاهش حجم معاملات خرد و عدم اطمينان معامله گران نسبت به آينده بازار خبر ميدهند.
روز دوشنبه تقويت دلار و افزايش بازدهي خزانه داری آمريكا بر جذابيت شمش های با بازدهي صفر تاثير گذاشت. روز گذشته شاخص دلار به دليل نگرانی های فزاينده درباره كند شدن رشد اقتصادي به بالاترين سطح دو دهه اخير رسيد. بنا بر آمارهای بازدهي 10 ساله خزانه داری ايالات متحده نيز به بالاترين حد خود از نوامبر سال 2018 میلادی رسيد.
این دو عامل سبب شدند تا هر اونس طلاي جهاني با افت بيش از يك درصدي در سطح 1863 دلار مورد دادوستد قرار گرفت.
این موضوع در حالی است كه طلا در بحران هاي سياسي و ا قتصادي به عنوان ذخيره اي مطمئن و پناهگاهي امن تلقي میشود؛ (به عبارت دیگر سرمایه گذاران از این فلز ارزشمند به عنوان بیمه برای سرمایه گذاری خود بهره میبرند.) اما نسبت به افزايش نرخ هاي بهره و بازده اوراق قرضه آمريكا كه هزينه فرصت نگهداري شمش را افزايش میدهد، بسيار حساس است.
سكه امامي روز سه شنبه با توجه به روند صعودي چند روزه اخير دلار در بازار آزاد رشد قيمت را تجربه كرد؛ به طوري كه فلز گرانبهاي داخلي روز گذشته به قيمت 13 ميليون و 470 هزار تومان مورد دادوستد قرار گرفت. با این وجود حباب سكه امامي همچنان در سطوح بالاي 600 هزار تومان قرار دارد.
بر اين اساس از نگاه برخي كارشناسان با تغييرات پلكاني قيمت سكه، احتمال افزايش خريد و فروش در اين بازار به دليل ريسك حباب موجود همچنان در سطوح پايين قرار دارد. بنابراين تا زماني كه تب معاملات در بازار ارز در سطوح بالايي قرار دارد، انتظار میرود سطح معاملات در بازار طلا و سكه کمرمق و در سطوح پاييني باقي بماند.
تحلیلگران بر این باورند که در صورتی که سكه از محدوده مقاومت 13 ميليون و 500 هزار تومان عبور كند، ممكن است هيجانات بيشتري به بازار تزريق شود.
انتهای پیام/
ترند
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده