کلید رکود معاملات ارزی / تحلیل گلدنیوز

کلید رکود معاملات ارزی - تحلیل گلدنیوز

بیشتر بازیگران بزرگ در شرایط کنونی با احتیاط در بازار ارز معامله می‏کنند و با توجه به سخت گیری های مالیاتی در حوزه ارز و رفتار بازارساز، سعی می‏کنند که ارزش دارایی خود را از طریق بازار سهام یا سکه حفظ کنند.

مژده تهرانی(خبر نگار)

1401/03/03 | 00:03

نظری ثبت نشده

کلید رکود معاملات ارزی - تحلیل گلدنیوز

سایه احتیاط بر بازار ارزی

گروه تحلیل بازار گلدنیوز: بررسی‏ های میدانی از بازار دلار نشان می‏دهد که قیمت دلار آزاد روز دوشنبه نسبت به روز قبل کاهشی بود. در بازار ارز در روز گذشته هیچ خبری نبود.

تحلیل‏گران در خصوص فضای کم‏ رمق معاملاتی در بازار اسکناس آمریکایی معتقدند که می‏تواند مرتبط با سفر رییسی به عمان و حرف‌های امیر قطر باشد. سفر ابراهیم رییسی، به عمان از نظر معامله‌گران در مقطع کنونی معنادار است چون همیشه عمان یک میانجی بین ایران و غرب بوده است.

از سوی دیگر در شرایط کنونی معامله گران ارزی باور دارند که عرضه ارز در بازار در سطح قابل توجهی قرار دارد ولی با توجه به اینکه قیمت دلار در این وضعیت دچار افت معنادار نمی ‏شود، تمایل به فروش در میان بازیگران بزرگ چندان زیاد نیست.

طبق گزارش روابط عمومی بانک مرکزی وضعیت تامین ارز در ۲ ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود چشمگیری داشته است. به‌صورتی که گزارش‌های منتشرشده از سوی این نهاد بازار‌سازخبر از وجود شرایط مازاد عرضه در معاملات این دو سیستم ارزی می‌دهد.

 بیشتر بازیگران بزرگ در شرایط کنونی با احتیاط در بازار ارز معامله می‏کنند و با توجه به سخت گیری های مالیاتی در حوزه ارز و رفتار بازارساز، سعی می‏کنند که ارزش دارایی خود را از طریق بازار سهام یا سکه حفظ کنند.

 روز گذشته از سوی مدیر کل اداره بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی شهر و استان تهران عنوان شد که 1007 نفر از دلالان ارزی که ۷۰ درصد آنها پرونده مالیاتی نداشتند، زیر نظر سازمان امور مالیاتی قرار گرفته اند. چنین برخوردهایی در ابتدا کمی احتیاط معامله گران را بالا می‏برد ولی در ادامه هزینه مبادله را افزایش می دهد و می‏تواند خود یکی از عوامل رشد قیمت شود.

 در شرایط کنونی به نظر می رسد که بدون حضور دلار بالای محدوده مقاومتی نباید انتظار رشد معنادار برای اسکناس آمریکایی را داشت. در آن سو، کاهش معنادار دلار بدون شکست کف حمایتی صورت نخواهد گرفت. 

بال طلایی سکه

تحلیل ‏های رسمی حاکی از این است که قیمت ‏ها در بازار طلا به خاطر افزایش طلای جهانی کمی افزایش یافته است. با اصلاح شاخص دلار و بالا بودن تورم در گزارش‏های جهانی، تقاضا برای طلا افزایش یافته است.

اونس طلا در محدوده 1852 دلار معامله می شود که رشد حدود  3 درصدی نسبت به کف قیمتی خود در هفته گذشته دارد. همزمان با اصلاح دلار و کمک طلای جهانی، قیمت سکه امامی در روز گذشته در محدوده ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد و حباب آن نسبت به روز یکشنبه کمی افزایش یافته است.

سکه در اولین ماه جاری مقاومت ۱۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان را شکست تا بازدهی سکه در اول خرداد به ۱۷ درصد برسد. سکه در مقایسه با دلار و سهام، پیشتازترین بازار تا به اینجای ۱۴۰۱ بوده است.

تحلیلگران فنی بر این باورند که در صورتی که قیمت سکه بتواند در محدوده یاد شده تثبیت شود احتمال رسیدن آن به 14 میلیون و 800 هزار تومان هم وجود خواهد داشت. در حال حاضر فاصله ارزش ذاتی سکه با قیمت بازاری آن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

3 محرک بازار سکه

تحلیل آمارهای رسمی نشان می‏دهد که در اردیبهشت ماه، بازار سکه نوسانات چشمگیری را تجربه کرد.

در معاملات انتهایی فروردین ماه نرخ هر عدد از این قطعه فلز گرانبها در محدوده قیمتی ۱۳میلیون و۹۰ تا ۱۳‌میلیون و ۱۷۰هزار تومان ثبت شد. این نرخ تا نیمه اول اردیبهشت ماه تغییر چندانی نداشت؛ به‌صورتی‌که حد نوسان ۱۵روز ابتدایی این ماه رقم ۱۳میلیون و ۱۹۴هزار تومان بود.

آغاز روند افزایشی قیمت سکه را می‌توان از ابتدای دهه سوم اردیبهشت‌ماه دانست. در روزهای ۲۱ و ۲۲ماه گذشته، نرخ هر قطعه سکه امامی به ترتیب با حدود ۴۵۰هزار و ۸۴۰هزار تومان افزایش قیمت به سطح قیمتی ۱۴میلیون و ۷۹۵ هزار تومان رسید.

بسیاری از تحلیلگران ۳عامل «نوسانات کاهشی و افزایشی نرخ طلای جهانی»، «تغییر فاز انتظارات جامعه نسبت به آینده مذاکرات هسته‌ای وین» و همین‌طور «افزایش سطح عمومی کالاهای اساسی»، را به‌عنوان محرک‌های رشد قیمت سکه مرتبط می‏دانند.

ابهام در پیش ‏بینی طلا

به نظر می‌رسد روند صعودی کوتاه‌مدت طلا تا محدوده ۱۸۷۰ دلار ادامه‌دار باشد.

درحال حاضر پیش‌بینی‌های متفاوتی از قیمت طلا در سال ۲۰۲۲ ارائه شده است که از محدوده 1700 تا 2000 دلار متفاوت است. اما نکته مهم‌تر این است که با توجه به سیاست‌های پولی انقباضی سخت کشورهای مختلف، افزایش نرخ بهره آمریکا و بازده مناسب دلار در هفته‌های اخیر از مهم‌ترین دلایلی است که می‌تواند صعود طلا را به محدوده بالاتر از 2000 دلار به‌شدت سخت کند.

به نظر می‌رسد که باتوجه به افزایش روزافزون قیمت مواد خوراکی و بالاتر رفتن تقاضای انرژی در کشورهای مختلف، سطح تورم قیمت‌ها به مسیر صعودی خود ادامه دهد. در این صورت معامله‌گران تلاش خواهند کرد که با حرکت به سمت دارایی‌های امن ریسکی‌تر مانند طلا، بخشی از ریسک خود را پوشش دهند. این موضوع می‌تواند به رشد بیشتر طلا کمک کند.

اما درحال حاضر باتوجه به شرایط مبهم اقتصادی و عدم مشخص بودن میزان تاثیرگذاری سیاست‌های دولت‌ها علیه تورم، تحلیلگران نمی‌توانند نظر قطعی درخصوص آینده طلا منتشر کنند.

انتهای پیام.

برچسب:

ترند

طلا

قیمت سکه

قیمت طلا

تحلیل بازار

پیشنهاد ویژه

پیش بینی قیمت طلا

قیمت دلار

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت