رالی صعودی سکه
به عقیده برخی تحلیلگران بازار، حباب بالای سکه نشان از انتظارات افزایشی در بازار با توجه به تمایلات صعودی دلار دارد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/03/14 | 00:03
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز)؛ بازار سکه در نخستین روز معاملاتی هفته گذشته، کار خود را صعودی آغاز کرد؛ بهطوری که همزمان با رشد مجدد نرخ دلار در بازار آزاد به دنبال هیجانات ایجاد شده از اخبار مرتبط با وقفه در روند مذاکرات، سکه امامی نیز رالی صعودی را پیش گرفته و رشد قیمت را شاهد بود به نحوی که این فلز گرانبها روز شنبه به قیمت 14 میلیون و 650 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
این قیمت نسبت به آخرین قیمت معاملاتی هفته گذشته با افزایش 120 هزار تومانی همراه بود. در روزهای دیگر هفته نیز روند افزایشی قیمت سکه برقرار بود به نحوی که سکه طلا روز سه شنبه وارد کانال جدید 15 میلیون تومانی شد.
آخرین تاریخی که هر قطعه سکه طلای طرح جدید در کانال قیمتی 15 میلیون تومانی فروش رفته بود یکم آبان ماه سال 1399 بود به نوعی میتوان گفت که روز سه شنبه هفته گذشته، نرخ سکه در سقف قیمتی 18 ماهه خود قرار گرفت.
در نهایت اینکه در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت هر قطعه از این فلز با افزایش قیمت حدود 125 هزار تومانی به میزان 15 میلیون و 300 هزار تومان مواجه شد.
بنا بر تحلیل های رسمی نرخ حباب سکه در روزهای پایانی هفته گذشته به میزان یک میلیون و 850 تا یک میلیون و 865 هزار تومان رسید.
حباب قیمتی، شاخصی برای اندازهگیری اختلاف بین نرخ معامله شده و ارزش ذاتی سکه را نشان میدهد. در ایجاد حباب قیمتی عوامل گوناگونی موثرند که یکی از مهمترین عوامل آن، میزان تقاضا برای خرید کالای موردنظر است. به عقیده برخی تحلیلگران بازار، حباب بالای سکه نشان از انتظارات افزایشی در بازار با توجه به تمایلات صعودی دلار دارد.
معاملات در بازار ارز به دلیل محدودیتهای عرضه رونق ندارد و دست دلالان را کوتاه کرده است. بنابراین افزایش حباب سکه میتواند نشان از تغییر نگاه معاملهگران از بازار ارز به زمین بازی سکه باشد. در مقابل نیز برخی بر این باور هستند که بازار مملو از هیجانات افزایش است و ریسک معاملاتی روزبهروز در حال بیشتر شدن است.
ارزش ذاتی هر قطعه سکه طلا نیز برابر با حاصل ضرب 3 عامل «نرخ اونس جهانی طلا»، «قیمت دلار در معاملات غیررسمی بازار» و «ضریب تبدیل اونس به گرم سکه»، بنابراین با ثابت در نظر گرفتن عامل سوم یعنی ضریب تبدیل وزن طلای جهانی به وزن سکه میتوان گفت تنها دو عامل نرخ اونس جهانی طلا و قیمت دلار در بازار غیررسمی، عامل تحرک نرخ سکه در معاملات بازار تهران است.
پس از شیوع موج جدید افزایش قیمتها در ماه گذشته عدهای از افراد جامعه در راستای حفظ ارزش داراییهای خود درصدد خرید سکه و ارز برآمدند. این افزایش حجم تقاضا با برهم زدن تعادل بازار سبب افزایش قیمت ارز و سکه در بازار تهران شد. به عقیده برخی معاملهگران ارزی کمرنگ شدن انتظارات سیاسی مثبت حول محور مذاکرات هستهای وین نیز میتواند از دیگر عوامل رشد قیمت دلار در بازار ارز تهران باشد.
این در حالی است که تحلیلگران بازار ارز ضمن اشاره بر افزایش موزون نرخ اکثر شاخصهای اقتصادی و تعدیل قیمتها با نرخ تورم، افزایش نرخ ارز را دور از انتظار ندانسته و بر این باورند که بازارساز در حال تعدیل کم نوسان نرخ ارز در راستای جلوگیری از جهش شدید قیمتها است.
بنا بر بررسی های میدانی اسکناس آمریکایی در روزهای اخیر وارد کانال 31 هزار تومان شده است، این افزایش نرخ در حالی رخ داده است که در ماه های اخیر متغیرهای بنیادین موثر بر نرخ ارز در دو سمت عرضه و تقاضای ارز تغییر محسوسی نداشته است.
بررسی تحلیل های رسمی نشان میدهد که در روزهای اخیر نقل قولهای بازار ارز شدت گرفته است. در این خصوص نقل قول های مشخصی درخصوص بازار ارز وجود دارد.
به عبارت دیگر گمانههای مختلفی در رابطه با علل این روند افزایشی توسط بازیگران بازار ارز مطرح میشود که در حالت کلی میتوان این گمانهها را به دو جبهه اصلی «علل سیاسی» و «علل اقتصادی» تقسیم کرد.
طرفداران جبهه اول ضمن اشاره بر توقف روند مذاکرات هستهای وین در ماههای پایانی سال گذشته بر این باورند که انتظارات عموم جامعه نسبت به آینده مناسبات سیاست خارجی کشور نقش بسیار مهمی را در تعیین روند نرخ ارز در بازار بازی میکند و به همین ترتیب با توقف روند مذاکرات و انتشار سیگنالهای منفی زمینههای رشد نرخ دلار در کشور فراهم شده است.
اما برخی کارشناسان ارزی با بررسی نرخ تورم نقطه به نقطه و مقایسه آن با نرخ رشد سالانه ارز معتقدند که افزایش نرخهای صورت گرفته در بازار ارز ماحصل افزایش نرخ تورم است.
این افراد همچنین با مقایسه این دو شاخص مهم اقتصادی بر این باورند که قیمت دلار مستثنی از دیگر شاخصها نیست و در جهت همراهی با میزان تورم همچنان کشش افزایش قیمت داشته که نرخ دلار متوازن با تورم را ارقامی بالاتر از نرخ حال حاضر بازار میدانند. با این وجود سیاستگذار معتقد است که درآمدهای ارزی افزایش یافته و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
تحلیل آمارهای رسمی نشان میدهد که طلا جهانی به دلیل افزایش بازدهی اوراق قرضه ایالات متحده و تقویت شاخص دلار با کاهش قیمت مواجه شد. همچنین با انتظار سرمایهگذاران از مشخص شدن سیاستگذاریهای پولی فدرال رزرو برای اجرای سیاستهای انقباضی برای کنترل تورم آمریکا، معاملات طلا کمرمق دنبال شد. بهطوری که در روز پایانی هفته گذشته بهای طلای جهانی به قیمت 1854 دلار در هر اونس نیز رسید.
این در حالی است که ارزش معاملاتی طلا در ابتدای هفته گذشته در سطج 1857 دلار به ازای هر اونس بود. علاوه بر این سرمایهگذاران در حال حاضر نگران یک رکود بالقوه ناشی از انقباض پولی هستند.
بر این اساس بسیاری از سرمایهگذاران در دو افزایش نیم واحدی نرخ بهره در ژوئن و جولای در حال برنامهریزی معاملات آتی خود هستند. بنابراین انتظار میرود طلا طی روزهای آتی نوسانات محدودی داشته باشد و بیشتر تغییرات خود را با تمایلات نزولی دنبال کند.
انتهای پیام/
ترند
طلا
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده