نقشه سیاستگذار برای مهار معاملات افزایشی ارز
ممنوعیت معاملات فردایی ارز، طلا و سکه، اعطای اختیارات ویژه به بانک مرکزی به منظور مداخله نامحدود در بازار ارز و هدف گذاری ارزی
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/03/17 | 00:03
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز )،براساس مصوبات جدید سران قوا به بانک مرکزی، معاملات فردایی طلا و سکه ممنوع شده است. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که چنین محدودیت هایی می تواند در کوتاه مدت اثرگذار باشد و جلوی نوسانات بیشتر را بگیرد، ولی در میان مدت، بازار به این ممنوعیت ها با شدت بیشتری پاسخ خواهد داد.
از سوی دیگر با ممنوعیت معاملات سکه فردایی، بازار نقدی این فلز گران بها با رشد تقاضای بیشتر مواجه خواهد شد. در واقع شماری از فعالان بازار بر این باورند که با حذف بازار فردایی، تقاضا از این بازار به بازار نقدی مهاجرت خواهد کرد. از نگاه این افراد، فشار بیشتر به بازار نقدی زمینه پیش روی فلز گران بهای داخلی در کانال ۱۵ میلیون تومانی را فراهم خواهد کرد.
انتشار دو خبر در بین معامله گران ارزی سبب شد تا برخی معامله گران به شدت گرفتن احتمال دخالت بازارساز در بازار ارز دامن بزنند. این مداخله به منظور تعادل بخشی در بازار ارز و جلوگیری از نوسانات بالای ارز رخ میدهد.
خبر نخست در خصوص مصوبه جدید سران قوا بود که در آن اختیارات ویژه ای به بانک مرکزی داده شده به نحوی که بانک مرکزی بتواند بهطور نامحدود در بازار ارز مداخله کند.
بنا بر اخبار شنیده شده، هدف مورد نظر در اتخاذ این سیاست رساندن دلار به قیمت 29 هزارتومان است. علی صالح آبادی، رییس کل بانک مرکزی نیز پیش از این، از افزایش اختیارات بانک مرکزی خبر داده بود.
او در حاشیه جلسه هیئت دولت عنوان کرد که اختیارات ویژه ارزی به بانک مرکزی داده میشود. این خبر باعث شده که معامله گران تصور کنند که قدرت بازارساز بیشتر خواهد شد.
خبر دیگر، افزایش ساعت کاری بازار متشکل بود. این موضوع بدان معنا است که بازارساز در بازار رسمی قصد دارد از کانال صرافی های مجاز میزان عرضه خود را بالا ببرد.
از نظر وضعیت قیمتها نیز برخی از فعالان بازار ارز معتقدند که روند قیمتها کاهشی خواهد بود و برخی دیگر میگویند، نمیتوان با قطعیت از آینده بازار ارز و قیمتها صحبت کرد. در حال حاضر فاصله نرخ دلار در صرافیها و بازار آزاد تقریبا به ۴ تا ۵ هزار تومان و در این محدوده در نوسان است.
بررسی وضعیت بازار ارز پس از ورود مستقیم بانک مرکزی از اواخر هفته گذشته حاکی از آن است که فروشندگان در بازار غیررسمی افزایش یافته و تقاضا برای ارز مسافرتی نیز در صرافیهای رسمی این بازار بیشتر شده است.
در این زمینه، مشاهدات میدانی از وضعیت روز گذشته بازار ارز حاکی از آن است که فروشندگان ارز در بازار غیررسمی افزایش یافته است و به اذعان فعالان این بازار، بیشتر تقاضاها برای فروش ارز بوده است تا خرید ارز. البته، در مقابل برخی از صرافیها که ارز مسافرتی به متقاضیان داده میشود، صفهایی برای دریافت ارز مسافرتی شکل گرفته است.
به عقیده برخی از کارشناسان ارزی وجود شکاف قیمتی میان نرخ ارز در سامانه بازار متشکل با ارقام مطرح شده در فضای غیررسمی بازار، میتواند باعث به وجود آمدن انگیزههای متفرقهای مثل کسب سود از مابهالتفاوت ارز دولتی و ارز آزاد شود.
هر فرد ایرانی در صورت همراه داشتن مدارک مذکور میتواند رقمی معادل 2 هزار دلار با نرخ بازار متشکل خریداری کند. در نتیجه هر فرد که موفق به خرید ارز مسافرتی شود و از سفر خود صرفنظر کند، با فروش اسکناسهای دلار خود در دیگر بازارها میتواند به سودی حدود 9 میلیون تومانی دست یابد.
بازار طلا و سکه روز دوشنبه پس از پشتسر گذاشتن چند روز تعطیل، همزمان با اعمال فشارهای کاهشی در بازار ارز و کاهش محدود نرخ دلار آزاد و نیز بیانیه مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در نشست شورای حکام، سبب احتیاط در انجام معاملات، کاهش تقاضا و نیز افت قیمتی سکه شد.
به طوری که سکه امامی روز گذشته تا مرز 15میلیون تومان عقبنشینی داشت. بر این اساس فلز گرانبهای داخلی به قیمت 15میلیون و 80 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
به عقیده برخی از کارشناسان شایعه پراکنیهایی مبنی بر انجام اقداماتی برای کاهش نرخ دلار باعث شد تا فضای هیجانی بر بازار سکه نیز راه پیدا کند و برخی سرمایهگذاران در موقعیت فروش قرار بگیرند.
بنابراین انتظار میرود این تمایلات نزولی ایجاد شده در بازار سکه تا حدودی همراه با مقاومت معاملهگران و دلالان ارزی برای چند روز آینده باقی بماند و شاهد افت نسبی قیمتها باشیم.از سوی دیگر به نظر میرسد که این هیجانات نزولی موقتی بوده و بازار مجددا به روند صعودی خود بازخواهد گشت.
انتهای پیام/
ترند
طلا
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده