استارت ریزش دلار زده شد؟؟ / تحلیل گلدنیوز
سوالی که پیش می آید این است که آیا استارت ریزش دلار زده شده است؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر روزهای معاملاتی چند روز آینده باشیم.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/03/24 | 00:03
پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز): 22 خرداد ماه روز تاریخی در بازارها بود. قیمت دلار وارد کانال کاملا جدیدی شد و حتی رکورد سال ۹۹ را هم شکست. قیمت سکه بهار آزادی هم مرز ۱۶ میلیون تومان را پشت سر گذاشت. اما در روز ۲۳ خرداد ماه قیمت دلار برای ساعاتی به کانال قیمتی پایینتر وارد شد.
کارشناسان اقتصادی این موضوع را به 2 عامل مصوبه ارزی بانک مرکزی و مجوز عرضه ارز صادرکنندگان در خارج از سامانه نیما مرتبط میدانند.
به عبارت دیگر این موضوعات سبب شد تا قیمت هر اسکناس دلار از ۳۳ هزار تومان به کانال ۳۲ هزار تومان برسد؛ با این وجود حجم عرضه بسیار بالاتر از تقاضای ارز است. حال سوالی که پیش می آید این است که آیا استارت ریزش دلار زده شده است؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر روزهای معاملاتی چند روز آینده باشیم.
افزایش قیمتها در بازار طلا و ارز از هفته گذشته آغاز شد. زمانی که تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران قوت گرفت. در آن زمان سیگنال صعودی قیمتها به بازار صادر شد. تصویب قطعنامه و اظهارات رییسی هم بر روند صعودی بازارها تاثیر گذاشت. آن موقع بود که بانک مرکزی با دریافت مجوز از سران سه قوه، وعده داد با ورود به بازار قیمت دلار را مهار کند و آن را به ۲۹ هزار تومان برساند. وعدهای که چند روزی طول کشید تا عملی شود.
اما روز یکشنبه وقتی قیمت دلار از مرز تاریخی خود عبور کرد، رییس کل بانک مرکزی جلسهای با صرافان گذاشت. این جلسه دو خروجی مهم داشت؛ اول اینکه صرافیها ارز جدید به بازار تزریق کنند و نکته دوم اینکه به صرافیها اجازه داده شد تا ارز صادرکنندگان را با نرخ توافقی، خریداری کنند و به فروش برسانند.
به گفته رییس کل بانک مرکزی، هیچ زمانی در تاریخ این بانک، این میزان از اسکناس که الان در بانک داریم را نداشتیم و به هر نحوی که بازار تقاضای واقعی داشته باشد آمادگی پوشش آن را داریم. کارشناسان بازار اعتقاد دارند، برای مدیریت بازار ارز، عرضه بازارساز به تنهایی کارگشا نیست و باید مجموعه ای از سیاست های اقتصادی اتخاذ شود.
قیمت دلار پس از جلسه روز یکشنبه، روند نزولی گرفت و برخی از کانالهای اعلام قیمت دلار هم میگویند قیمت دلار فردایی هم نشاندهنده روند کاهشی قیمتها در بازار است. اگرچه بانک مرکزی آغاز روند نزولی قیمت دلار را کار خود میداند، اما روز یکشنبه اقدامات دیگری هم در بازار ارز انجام شد. مهمترین آن امنیتی شدن جو بازار ارز بود به نحوی که ۳۱ نفر از سرشاخههای معاملات فردایی دستگیر شدند.
برخی از معاملهگران میگویند جو بازار، معاملات بازار را کاهش داده و بخش مهم مشتریان دنبال خرید ارز مسافرتی هستند. در نهایت این مجموعه اقدامات تاثیر اولیه خود را در روز دوشنبه نشان داد جایی که اسکناس آمریکایی با کاهش قیمت از کانال 33 هزار تومانی به کانال 32 هزار تومان وارد شد.
به نظر میرسد که کاهش قیمت دلار همچنان چشمگیر نباشد و دلار میان دو کانال در رفت و برگشت کند. با این وجود بانک مرکزی وعده داده که دلار را به کانال ۲۹ هزار تومان بر میگرداند.
اما برخی از کارشناسان میگویند چنین کاری برای بازارساز بسیار دشوار است. چراکه تفاوت قیمت دلار بازار آزاد و قیمت دلار صرافی ملی بسیار بالاست و این دو نرخ از هم فاصله گرفتهاند.
استدلال این کارشناسان این است که افزایش شکاف میان نرخهای رسمی و غیررسمی یک متغیر دردسرساز برای بازارساز است، به این صورت که با کم شدن این شکاف ثبات در نرخهای بازار بیشتر شده و در سوی دیگر با افزایش این شاخص موج نااطمینانیها نسبت به آینده نرخ ارز بیشتر شده و زمینهساز افزایش نرخ غیررسمی ارز میشود.
به طور مشخص در خصوص آینده دلار دو طرز تفکر در بازار مشاهده می شود: دسته اول توصیه میکنند که خریداران مارکت داخلی احتیاط کنند، از نظر آنها ریسک خرید در این نواحی بسیار بالا است و در این سطوح خرید پیشنهاد نمیشود. این دسته از افراد معتقدند که دلار بدون اصلاح آمده و نیاز به اصطلاح شارژی دارد.
اما در مقابل گروهی هم هستند که معتقدند که دلار برای کاهش و اصلاح نیاز به خبر خوب دارد، خبرهایی هم برای بازار ارز خوب محسوب میشوند که قبلا به آنها واکنش نشان داده باشد.
سکه اولین روز هفته را با فشار پر قدرت صعودی شروع کرد و با افزایش قیمتی نزدیک به 630 هزار تومان گران تر از دو روز قبل، در سطح 15 میلیون و 570 هزار تومان معامله شد. پیشروی سکه در روز یکشنبه نیز برقرار بود به نحوی که این فلز گرانبها وارد کانال 16 میلیونی شد و در سطح 16 میلیون و 390 هزار تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در نهایت اینکه قیمت سکه در سومین روز هفته با 350 تومان کاهش قیمت در پله اول کانال 16 میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که دلار فردایی به نرخهای آتی سیگنال میدهد و دولت برای اینکه بتواند نرخ ارز را کنترل کند این معاملات را ممنوع کرده است. درحال حاضر معاملات فردایی تعطیل شده، اما از سوی دیگر، قیمت سکه افزایشی است.
از آنجایی که در حال حاضر سکه تمام با دلار بالاتری معامله میشود به دلار کاغذی درون بازار سیگنال رشد قیمتی میدهد. علت آن هم این است که مردم ترسیدهاند و ترجیح میدهند سکه بخرند.
بنابراین میتوان گفت که بهطور کلی این اتفاقات (امنیتی شدن فضای معاملات و ممنوعیت معاملات غیررسمی) بر بازار تاثیری نداشته است.
ترند
برتر
قیمت سکه
تحلیل بازار
قیمت دلار
پیش بینی دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده