آماده باش در بازار ارز / تحلیل گلدنیوز
معاملهگران تصور میکنند در دور جدید چون روسیه واسطه مذاکره ایران و آمریکا نیست، شانس توافق بالاتر است. در شرایط کنونی معامله گران در انتظار اخبار جدید هستند و بازار ارز به حالت آماده باش در آماده است.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/04/08 | 00:04
گروه تحلیل بازار پایگاه خبری جهان طلا : سفر روزهای اخیر جوزف بورل به تهران به دلایل مختلف مورد توجه تحلیلگران قرار گرفت؛ یکی از این مواردی که سفر اخیر بورل به تهران را از رایزنیهای معمول میان مقامات سیاسی متفاوت کرد، ملاقات نسبتا طولانی او و هیات همراهش با دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.
پرونده مذاکرات رفع تحریمها همواره با مدیریت شورای عالی امنیت ملی به پیش رفته و ملاقات اعلام نشده و نسبتا طولانی جوزف بورل با مسوول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران میتواند حاوی پیامهای متفاوتی باشد. مورد دیگر آغاز مذاکرات هستهای غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی گری اتحادیه اروپا از هفتم تیرماه و پس از سه ماه تاخیر در دوحه قطر بود.
به باور تحلیلگران در دور جدید چون روسیه واسطه مذاکره ایران و آمریکا نیست، شانس رسیدن به توافق بالاتر است.
این موارد سبب شد تامعامله گران دید کاهشی نسبت به آینده کوتاه مدت ارز داشته باشند. از سوی دیگر، برخی از معامله گران بر این باورند که مسائل حساس در مذاکرات هنوز حل نشده و به قوت خود باقی است.
در چهارمین روز تابستان همه نرخها در بازار ارز و سکه کاهشی بودند به جز دلار متشکل. همه این کاهشها به لطف ورود بورل به تهران و اعلام از سرگیری مذاکرات قیمتها بود.
دیگر اینکه موضوع مهمی که سفر اخیر بورل به تهران را از رایزنیهای معمول میان مقامات سیاسی متفاوت کرد، ملاقات نسبتا طولانی او و هیات همراهش با دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. پرونده مذاکرات رفع تحریمها همواره با مدیریت شورای عالی امنیت ملی به پیش رفته و ملاقات اعلام نشده و نسبتا طولانی جوزف بورل با مسوول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران میتواند حاوی پیامهای متفاوتی باشد.
در روز یکشنبه نیز خبر جدیدی از برجام منتشر شد که سبب تداوم وضعیت نزولی در بازار ارز شد. بنا بر این خبر، جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک پیام توئیتری نوشته بن بست مذاکرات وین را حل کردیم. این درحالی است که رسانه نورنیوز نزدیک به شورای عالی امنیت ملی از موضوع انتقال مکان مذاکرات موسوم به احیای برجام از وین به قطر خبر داده بود.
در روز دوشنبه خبر مهمی در بین معامله گران ارزی دست به دست شد و آن هم خبر مالیات گیری از خرید و فروش ارز بود که بر سر در برخی صرافی ها نصب شده بود. طبق این اطلاعیه از هر نوع خرید و فروش ارز، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده یا VAT اخذ میشود.
بازار ارز روز گذشته چشم انتظار مذاکرات برجام بود. روز سه شنبه سفارت آمریکا در قطر اعلام کرد نماینده واشنگتن در امور ایران با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» درباره «تلاشهای دیپلماتیک مشترک برای رسیدگی به مسائل با ایران» گفتوگو کرده است.
همچنین در روز مذکور هیات مذاکره کننده ایران به ریاست علی باقری برای انجام دور جدید گفتوگوهای احیای برجام وارد قطر شدند. طبق خبرها قرار است مذاکرات هستهای غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی گری اتحادیه اروپا از هفتم تیرماه و پس از سه ماه تاخیر در دوحه قطر آغاز شود.
معاملهگران تصور میکنند در دور جدید چون روسیه واسطه مذاکره ایران و آمریکا نیست، شانس توافق بالاتر است. در شرایط کنونی معامله گران در انتظار اخبار جدید هستند و بازار ارز به حالت آماده باش در آماده است.
مذاکرات جدید طولانی نخواهد بود و به زودی با انتشار نتایج آن، تکلیف بازار ارز مشخص خواهد شد. بنابراین معامله گران دلار ترجیح می دهند فعلا صبر کنند و با احتیاط در بازار قدم بردارند.
تحلیل های رسمی نشان میدهد که معامله گران بازار ارز تهران در شرایط کنونی به دو دسته تقسیم شده اند. عده ای از معامله گران به دنبال برجسته کردن اظهارات جوزف بورل و احیای برجام هستند. این دسته از معامله گران معتقدند بالاخره پس از بیش از سه ماه انتظار برای از سرگیری مذاکرات هسته ای به پایان رسیده و احتمال گشایش در مذاکرات هسته ای و به دنبال آن کاهش قیمت دلار وجود دارد.
از سوی دیگر، برخی از معامله گران بر این باورند که مسائل حساس در مذاکرات هنوز حل نشده و به قوت خود باقی است. به عقیده این دسته از بازیگران ارزی آنچه باید حل و فصل شود، مسائل «مربوط به اجرا، ضمانتها، وضعیت خروج سپاه پاسداران از لیست گروههای تروریستی» است و در صورتی که سفر بورل در هفته های پیش رو نتایج مطلوبی نداشته باشد نرخ دلار دوباره آسانسوری بالا خواهد رفت.
این دسته از افراد به این اظهار نظر بورل اشاره میکنند که درمورد زمان توافق نهایی گفته نمیتوانم تاریخ دقیقی را به شما بگویم. همچنین نمی دانم که آیا ایران و آمریکا قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر. دیگر اینکه موضع ریاست جمهوری نیز از نگاه این معامله گران غافل نماند که در برنامه گفت و گو محور تلویزیونی در روز شنبه عنوان کرده بود؛ جمهوری اسلامی از مواضع خود عقب نشینی نمیکند.
در نهایت اینکه این تحلیلگران به نرخ تورم خرداد ماه نیز اشاره میکنند. به باور آنها دلار همچنان پتانسیل رشد را دارد. از نظر این گروه بازارساز با عرضه زیاد ارز موجب شده است که دلار پشت مقاومت بزرگ باقی بماند. مجموع این موارد سبب شده تا این افراد بر این باور باشند که نباید بی گدار به آب زد و احتیاط بیشتری به خرج می دهند.
روز شنبه کاهش قیمت دلار و افت اونس طلا در روز جمعه سبب شد تا قیمت سکه ریزش قابل توجهی کند و در محدوده 15 میلیون و 400 هزار تومان مورد معامله قرار گیرد. افت قیمت سکه در روز یکشنبه نیز برقرار بود به نحوی که این فاز گرانبها با بازگشت به کانال 14 میلیون تومان، در سطح 14 میلیون و 700 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. این موضوع از کاهش 700 تومانی سکه در دومین روز هفته خبر دارد.
در روز دوشنبه قیمت سکه به 14 میلیون و 250 هزار تومان رسید که کاهشی 450 تومانی را در سومین روز هفته به دنبال داشت. در نهایت در چهارمین روز هفته سکه تغییر مسیر داد و با افزایش 200 هزار تومانی در سطح 14 میلیون و 450 تومان مورد مبادله قرار گرفت. با قیمت یاد شده حباب سکه در محدوده 9 درصد بود و ارزش ذاتی سکه بر روی 13 میلیون و 147 هزار تومان قرار گرفت.
در حال حاضر حباب ربع سکه بیش از یک میلیون و 540 هزار تومان و حباب سکه امامی در حدود یک میلون و 230 هزار تومان است. تحلیل گران بر این باورند که بیشترین موضوعی که بر آینده سکه اثر دارد؛ رفتار دلار است و در صورتی که سکه حمایت ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خود را از دست بدهد؛ به صورت کوتاه مدت با خروج خریداران بزرگ مواجه خواهد شد و حتی ممکن است سکه به سمت ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حرکت کند.
ترند
قیمت سکه
پیشنهاد ویژه
قیمت دلار
آینده دلار
آماده باش ارزی
سفر بورل
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده