حبس دلار در کانال سیاست گذار
از روز دوشنبه تا پایان هفته اسکناس آمریکایی در یک محدوده خاص، نوسان قیمتی را تجربه کرد و در یک محدوده خاص قفل شد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/04/18 | 00:04
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز ) ،به دنبال اعلام بی نتیجه بودن مذاکرات دو روزه دوحه در روز چهارشنبه 8 تیر ، قیمت دلار و سکه با جهش قیمتی روبرو شد به نحوی که هرکدام صعود قیمتی یک کانالی را تجربه کردند.
رفتار اسکناس آمریکایی در نخستین روز هفته گذشته نیز متاثر از همین شرایط و در مسیر صعودی دنبال شد. در ادامه و در دومین روز هفته روند دلار با تغییر آهنگ مواجه شد و این موضوع در روز دوشنبه نیز برقرار بود.
تزریق ارز توسط بازار ساز و نزولی شدن نرخ دلار در بازارهای همسایه از جمله موضوعات اثرگذار بر تغییر مسیر دلار بودند. نکته قابل ذکر دیگر در روز دوشنبه به تغییر رفتار بازار ساز ارزی اشاره دارد. در روز مذکور بازارساز ارزی برخلاف بارهای قبلی به جای افزایش عرضه دلار، نرخ آن را افزایش داد و اتفاقا از این تاکتیک نتیجه گرفت؛ بدین صورت که سبب شد تا صفی جلوی صرافیها شکل نگیرد و حجم معاملات در بازار افت کند.
به عبارت دیگر در روز دوشنبه دلار توافقی و سهمیهای در لحظات و ساعتهایی از معاملات، بالاتر از نرخ بازار آزاد بود و خریداری نداشت. در روز سه شنبه مجددا رفتار دلار صعودی شد. در روز چهارشنبه و پنجشنبه ، قیمت دلار افت و خیر خاصی را تجربه نکرد و با همان قیمت روز گذشته خود معامله شد و با نوسان اندک رنج زد.
در روز سه شنبه، اظهارنظرهای منفی رابرت مالی و توییت خبرنگار وال استریت ژورنال هم بازتاب زیادی داشت. خبرنگار وال استریت توییت زد که فعلا قصدی برای مذاکره وجود ندارد. خبرنگار گاردین هم در جواب آن را تایید کرد. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم شب سه شنبه اعلام کرد که آمریکا برنامهای برای برگزاری دور جدید مذاکرات برجام در دوحه ندارد.
او مدعی شد که در هفتهها و ماههای اخیر ایران بارها مطالباتی را مطرح کرده است که فراتر از چارچوب توافق برجام است. رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در تازه ترین اظهار نظر خود درباره مذاکرات هسته ای بیان کرد که مذاکرات دوحه اتلاف وقت بوده است.
«جوزپ بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این خصوص تصریح کرد که فضای سیاسی برای احیای برجام ممکن است به زودی محدود شود. برخی از معامله گران بازار ارز تهران معتقدند که سیگنال های منفی برجامی می تواند زمینه ساز صعود دوباره نرخ دلار شود.
پس از اظهار نظرهای منفی در خصوص آینده برجام این بار نوبت به اقدامات عملی آمریکا رسید. روز 15 تیرماه آمریکا از تحریم های جدید خود رونمایی کرد. وزارت خزانه داری آمریکا شب چهارشنبه اعلام کرد اسامی ۲ فرد، ۱۳ شرکت و ۲ نفتکش در فهرست تحریمهای جدید آمریکا (SDN) قرار گرفتهاند.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، شبکهای از افراد و شرکتهایی را که از شرکتهای صوری برای تسهیل انتقال و فروش نفت و محصولات پتروشیمی از شرکتهای ایرانی به شرق آسیا استفاده کردهاند، تحریم شدند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در بیانیهای اعلام کرد که بدون تعهد از جانب ایران برای بازگشت به برجام ما به استفاده از اختیارات خود برای تحریم صادرات محصولات انرژی ایران ادامه خواهیم داد.
معامله گران معتقدند این تحریمها حتی اگر سویهای منفی بر شرکتهای پتروشیمی نداشته باشند، اما هزینههای مربوط به فعالیت در بازارهای بینالملل و به اصطلاح دور زدن تحریمها توسط این شرکتها را بالا میبرد.
خبرگزاری فارس هم در ادامه گزارش داد سازمان اطلاعات سپاه چند دیپلمات را به اتهام «جاسوسی» بازداشت کرده است. بر اساس این گزارش، این دیپلماتها از جمله معاون سفیر بریتانیا در حال «نمونهبرداری از خاک ایران در منطقه ممنوعه» شناسایی شدند.
مجموع این اخبار باعث شده عده ای از معامله گران تصور کنند که تنش های بین ایران و غرب همچنان پایدار است و همین امر احتمالا موجب شود تا برخی از بازیگران ارزی امروز در موقعیت خرید قرار بگیرند. با این حال عده ای دیگر از معامله گران باور دارند که بازارساز به شدت از افزایش قیمت دلار جلوگیری خواهد کرد و معتقدند باید با احتیاط نسبت به خرید اقدام کرد.
یکی از نشانه های جدیت بازارساز، ادامه عرضه در بازار متشکل در روز پنجشنبه و جمعه تا ساعت 18 است.
کارشناسان اقتصادی در خصوص رفتار دلار به دو سناریو معتقدند؛ نخست اینکه دلار در همین حوالی فعلی، رنج شود و نوسان محدودی را در یک دامنه مشخص را داشته باشد؛ دیگر اینکه بازار خودش را برای یک نوسان بزرگتر و خبر اصلی آماده کند. با این وجود در حال حاضر تصور غالب بین معاملهگران این است که بازار کاملا تحت مدیریت بازارساز است.
قیمت سکه در نخستین روز هفته گذشته تحت تاثیر افزایش دلار در محدوده 15 میلیون و 700 هزار تومان قرار گرفت. در دومین روز هفته رفتار سکه به مانند دلار کاهشی بود به نحوی که با افتی برابر 400 هزار تومان به سطح 15 میلیون و 300 هزار تومان رسید.
این کاهش در سومین روز هفته نیز برقرار بود به نحوی که در روز ساعات میانی دوشنبه قیمت سکه کانال 15 میلیون را از دست داد و در سطح 14 میلیون و 700 هزار تومان معامله شد؛ اما در ساعات پایانی روز مذکور سکه دوباره گارد صعودی گرفت و با 50 تومان افزایش نسبت به روز یکشنبه، به 15 میلیون و 350 هزار تومان رسید.
در روز سه شنبه قیمت سکه با کاهشی 150 هزار تومانی به 15 میلیون و200 هزار تومان رسید که سبب رسیدن حباب سکه به محدوده 14 درصد رسید. در روز چهارشنبه قیمت این فلز گرانبها در محدوده 15میلیون تا 15 ملیون و 100هزار تومان معامله شد.
در نهایت اینکه قیمت سکه هم در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته بین کانال 14 و 15 میلیون تومان معامله شد؛ به نحوی که در سطح 14 میلیون و 995 هزار تومان تا 15 میلیون و 100 هزار تومان به فروش رسید. با فرض سکه 15 میلیون تومانی حباب سکه 16 درصد بدست آمد و فاصله ذاتی سکه با قیمت نقدی بیش از 2 میلیون تومان بود.
افزایش چشمگیر حباب سکه در روزهای اخیر باعث شده که سکه بازان انگیزه ای برای ورود به بازار نداشته باشند و بازار سکه قفل شود.
تحلیلگران بازار سکه معتقدند که هر زمانی که حباب سکه به ۲ میلیون تومان رسیده، بازار سکه آرایش اصلاح به خود گرفته است.
این دسته از معامله گران در در انتظار وقوع اصلاح سکه هستند. از نظر این افراد در صورتی که سکه محدوده حساس ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را از دست بدهد احتمال برگشت به کانال 14 میلیون و رنج زدن در محدوده 14 میلیون و 800 هزار تومان تا 15 میلیون و 200 هزار وجود دارد.
اما اگر بالای این محدوده تثبیت بدهد احتمالا سکه به سمت ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گام خواهد برداشت. در هر صورت با وجود حباب 2 میلیونی سکه شانس وقوع سناریو اول بیشتر است.
با این حال عده ای معامله گران معتقدند تنها راه نجات سکه از ریزش افزایش قیمت دلار است. در این شرایط خاص سکه بازان به روند نرخ دلار چشم دوخته اند .
رفتار طلا در شرایط فعلی تحت تاثیر دو موضوع شرایط اقتصاد جهانی و سیاست های فدرال رزرو است. تیره و تار شدن دورنمای اقتصاد دنیا میتواند در کوتاهمدت از قیمت طلا حمایت کند. تورم بالا در تابستان جاری سرمایهگذاران را به سمت طلا سوق میدهد تا سرمایهگذاری ایمنتری داشته باشند.
علت این موضوع هم مشخص است؛ در تمام فضاهای تورمی وقتی مردم نگران از دست دادن اشتغال و ارزش ثروت خود هستند، طلا یک جایگزین منطقی برای حفظ ارزش دارایی آنها است.
اما از سوی دیگر سیاستهای سختگیرانه فدرالرزرو آمریکا قیمت طلا را پایین خواهد آورد. کارشناسان اقتصادی معتقدند که احتمالا فدرال رزرو مجددا دست به افزایش 75 صدم درصدی نرخ بهره بزند و این خبر خوبی در هفته های آینده برای طلا نیست.
سکته های پی در پی در بازار طلای جهانی به علت احتمال افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو و ترس از رکود اقتصادی در بازارهای جهانی موجب شده قیمت اونس طلا با سر به زمین بخورد.
روز سه شنبه هفته گذشته برای طلا در بازارهای جهانی روز فاجعه باری بود به نحوی که قیمت فلز زرد نزدیک به 2.5 درصد طی یک روز کاهش یافت.
این کاهش سبب شده تا مرز روانی مهم 1800 دلار که مدت ها بود طلا آن را حفظ کرده بود به یک باره در هم بشکند و طلا یک راست تا قیمت 1763 دلار افت کند. قیمتی که در شش ماه اخیر بی سابقه بوده است.
روز چهارشنبه اما طلا در ابتدای روز پر قدرت ظاهر شد و تا قیمت 1772 دلار بالا رفت اما این صعود قیمتی موقتی بود و طلا مجددا ریزش کرد.
در این ریزش طلا تا قیمت 1754 دلار افت کرد. تحلیل گران بر این باورند که طلا برای بهبود وضعیت خود حداقل در کوتاه مدت با مشکل مواجه است مگر اینکه از اقبال کنونی نسبت به دلار کم شود.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت طلا
دلار
برجام
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده