سردرگمی معامله گران در فضای مبهم برجام
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در شرایط فعلی که گمانه زنی ها در مورد پاسخ ایران در مورد برجام داغ شده؛ معامله گران ارزی ترجیج می دهند از تاکتیک صبر استفاده کنند.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/05/29 | 00:05
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز)، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارات خود درباره برجام گفته موضوعات بزرگ درباره برجام تا حد زیادی حل شده است.
از سوی دیگر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ایران هم در این باره بیان کرده که طبق مباحث مطرح شده، در مذاکرات هستهای، طرف مقابل بر اساس منطق جمهوری اسلامی، اصل دو موضوع راستی آزمایی رفع تحریم ها و ارائه تضمین را پذیرفته است. همچنین حل و فصل مسائل باقیمانده پادمان بین ایران و آژانس از مطالبات جدی ایران در مذاکرات است و طرف اروپایی برای آن پیشنهادهایی را ارائه داده است.
با این حال عده ای از معامله گران معتقد هستند که موضوع برجام به این زودی ها حل نخواهد شد و فنر قیمت دلار در صورت به نتیجه نرسیدن پاسخ های برجامی در خواهد رفت و اسکناس آمریکایی بار دیگر بر مدار صعود قرار خواهد گرفت.
در هفته ای که گذشت بازار ارز بدنبال خوش بینی حاکم در فضای معاملات که ناشی از اخبار مثبت مخابره شده از مذاکرات شکل گرفته در وین بود؛ روندی نزولی به خود گرفته بود. معامله گران ارزی در روزهای میانی تصور می کردند که با تحویل پاسخ ایران به مقامات اروپایی مذاکره کننده، تکلیف پرونده برجام بالاخره مشخص خواهد شد.
پاسخ مشروط ایران تمامی معادلات را به هم ریخت و از نگاه این افراد نقطه شروعی بر سر راه مذاکرات تلقی میشد. برهمین اساس نرخ دلار با رفتن به سمت محدوده قیمتی 30 هزار و 200 تومان، کانال 30 هزار تومانی را پس گرفت.
از طرفی بازارهای دارایی با سخنان ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در روزچهارشنبه نزولی شدند. به نحوی که بعد از این خبر هرات کف ۲۹ هزار و ۷۰۰ را از دست داد و تا حمایت ۲۹ هزار و ۳۰۰ ریزش داشت.
ناصر کنعانی در نشست هفتگی خود، از آمادگی ایران برای تبادل زندانی با آمریکا صحبت کرد، اما تعداد زیادی از معامله گران می گویند در بازار ارز این موضع به منزله توافق تصور شد.
در نهایت در روز پنجشنبه اسکناس آمریکایی بخشی از زیان خود را جبران کرد و با 300 تومان رشد در سطح 29 هزار و 820 تومان مورد معامله قرار گرفت. علت برگشتن ورق برای اسکناس آمریکایی پر شدن فضای بازار از سیگنال های منفی برجامی بود.
لارنس نورمن، گزارشگر وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده بار دیگر مسئله تضمین ها به مانعی بر سر راه توافق مبدل شده است.طبق این گزارش درخواستهای ایران برای کسب تضمین از آمریکا بار دیگر تلاشها برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ را متوقف کرده است و واشنگتن و پایتختهای اروپایی را در مورد امکانپذیر بودن توافق نامطمئن کرده است.
این روزنامه آمریکایی نوشته ایران نه متن پیشنهاد اتحادیه اروپا را رد کرده و نه آن را پذیرفته است. تهران و واشنگتن باید یک پاسخ آری یا نه به متن پیشنویس بدهند.
در روزهای میانی هفته خبر دیگری هم در رسانه های خبری منعکس شد؛ آن هم مداخله نیروهای امنیتی در بازار ارز بود. برخی معاملهگران بر این باورند که آن چیزی که موجب برخورد شده، سوءظن حاکمیت به واسطهگران ارزی است.
از نگاه آنها حاکمیت واسطهگران را دلال میداند و عامل اختلال ارز. اما آنها خودشان را گروهی میدانند که به نقدشوندگی و تعمیق بازار کمک میکنند.
معاملهگران میگویند اگر همین دیدگاه دلال هم درست باشد در حال حاضر مهمترین ماشین تولید دلال ارزی، اختصاص سهمیه ارز به هر کد ملی است که موجب شده هر آدم عادی هم معاملهگر شود.
در شرایط کنونی فضای احتیاط در بین معامله گران سکه حاکم است. از طرفی رفتار سکه وابستگی بالایی به رفتار دارد و از آن جا که قیمت اسکناس آمریکایی توسط سیاست گذار کنترل شده و در حالت انتظار برای مشخص شدن نتیجه برجام است؛ خرید و فروش سکه را با احتیاط مواجه کرده است.
از سوی دیگر اهرم دیگر موثر بر رفتار سکه رفتار اونس طلا جهانی است. بررسی ها نشان می دهد که قیمت اونس جهانی مرز حمایتی 1800 دلاری به ازای هر اونس را از دست داده است و در هفته ای که گذشت نشانه های افزایش قیمت را از خود نشان نداده است.
از این رو میتوان گفت که قیمت سکه از طریق هر دو اهرم تحت فشار نزولی قرار دارد.
با این وجود قیمت سکه روز سه شنبه بر روی پله اول کانال ۱۴ میلیون تومان معامله شد اما توان رسیدن به مرز مقاومتی ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را نداشت.
در ادامه و در روزهای پایانی هفته قیمت سکه مجددا به کانال 13 میلیون تومان برگشت و در محدوده 13 میلیون و 700 هزار تومان معامله شد.
برخی از تحلیلگران بازار سکه معتقد هستند که با تداوم ریزش قیمت دلار احتمال برگشت سکه تا نیمه کانال 13 میلیون تومان هم وجود دارد.
بنا بر تحلیل های رسمی ارزش ذاتی سکه روز چهارشنبه 12 میلیون و 419 هزار تومان بود و حباب فلز زرد رنگ داخلی در محدوده 10 درصد برآورد شد. به عقیده این افراد سکه برای افزایش قیمت نیز نیاز دارد که بار دیگر به بالای مرز ۱۴ میلیون تومانی برگردد.
در صورتی که جو فروش در بازار اسکناس آمریکایی کاهش پیدا کند، فلز گران بهای داخلی نیز شانس بازگشت به کانال بالاتر را خواهد داشت.
انتهای پیام/
ترند
طلا
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
اهرم فشار سکه
تاکتیک غالب معامله گران
تحلیل سکه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده