3 متهم رشد هفتگی دلار
در هفته ای که گذشت 3 عامل بر افزایش انتظارات معامله گران دلار موثر بود. دلیل نخست اظهارنظر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور مبنی بر کاهش سهمیه بنزین 3000 تومانی از 250 لیتر به 150لیتر بود.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/06/12 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)،مورد دیگر، افزایش تنش بین ایران و آمریکا به دنبال توقیف قایق بدون سرنشین آمریکا توسط شناور سپاه بود. در نهایت مورد آخر افزایش ناآرامی ها در کشور عراق بود. به گفته برخی تحلیل گران، عراق یکی از مقاصد مهم صادراتی ایران است و ناآرامی در این کشور منافع اقتصادی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد.
بنا بر تحلیل های رسمی، در حالی طلا پنجمین ماه پیاپی کاهش قیمت را تجربه میکند که طولانیترین روند کاهش قیمت این فلز گرانبها طی 4 سال گذشته است.
دلیل اصلی این سقوط را میتوان سیاستهای پولی سختگیرانه بانک مرکزی آمریکا دانست. روز دوشنبه هفته گذشته ارزش دلار در برابر ارزهای معتبر جهانی، که با شاخص دلار اندازه گیری میشود رکورد 20 ساله جدیدی را به ثبت رساند. در روز مذکور شاخص دلار با ثبت رقم 109.48 واحدی سقف 20 ساله را یک بار دیگر شکست.
عامل اصلی رشد دلار ادامه مخابره سیگنال های انقباضی از سوی فدرال رزرو است.
در حقیقت فدرال رزرو بهای کنترل تورم را، که اختلال در روند رشد اقتصادی آمریکا است را به جان خریده است. پس از صحبت های پاول در این نشست در حال حاضر بازارها افزایش 75 صدم درصدی نرخ بهره را در نشست ما سپتامبر را محتمل تر از قبل می دانند.
اکنون شانسی که بازارها برای سومین مرتبه متوالی 75 صدم درصدی نرخ بهره قائلند به 70 درصد رسیده است. علاوه بر رشد قیمت دلار، افزایش تنشها بین آمریکا و چین بر سر مسئله تایوان نیز هم بر قیمت طلا فشار وارد میکند، چون پکن یکی از بزرگترین مصرفکنندگان کالا در سراسر دنیاست. این خبر حتی بر تمایل به دلار آمریکا بهعنوان یک سرمایهگذاری ایمن هم تاثیر گذاشته است.
روز سه شنبه هفته گذشته «جلیل سالاری» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور در جمع خبرنگاران بیان کرد که از ماه جاری، سهمیه بنزین 3000 تومانی در کارتهای سوخت خودروهای شخصی با کاهش 100 لیتری، از 250 لیتر در ماه به 150 لیتر در ماه کاهش یافت. به نظر می رسد برنامه جدید دولت درباره کاهش سهمیه بنزین احتمالا بر روی انتظارات صعودی بازیگران ارزی در آینده اثر بگذارد.
عده ای از معامله گران معتقد بودند که تنش بین ایران و آمریکا و توقیف قایق بدون سرنشین آمریکا توسط شناور سپاه یکی از دلایل صعودی شدن دلار در تهران بوده است .
شب سه شنبه اخیر تد کروز، نماینده جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکا ادعا کرد که احتمال اینکه رئیسجمهور بعدی آمریکا «توافق احمقانه» دولت بایدن با ایران را پاره کند نزدیک به ۱۰۰ درصد است. و از طرفی هم معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته درباره مذاکرات هسته ای گفت تحول جدیدی رخ نداده است و هنوز تفاهمی درباره برجام حاصل نشده است.
دیگر اینکه عده ای از معامله گران بر این باورند که نا آرامی های عراق یکی از عوامل مهمی است که در افزایش قیمت دلار در بازار داخلی در هفته گذشته اثر داشت.
گفته می شود، به دنبال ناآرامی های کشور همسایه، تقاضا برای خرید ارز در منطقه سلیمانیه بالا رفته است و این موضوع ذهنیت بازیگران بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته برخی تحلیل گران، عراق یکی از مقاصد مهم صادراتی ایران است و ناآرامی در این کشور منافع اقتصادی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گفته فعالان بازار، به دلیل مشخص نبودن نتایج مذاکرات هسته ای، خریداران و فروشندگان حاضر نیستند که ریسک سنگینی بکنند و سعی می کنند با احتیاط از نوسانات محدود بازار به سود خود استفاده کنند.
بخش زیادی از معامله گران نیز در شرایط کنونی حاضر به خرید و فروش در بازار نیستند و بیشتر در انتظار عبور بازار از وضعیت ابهام هستند.
تحلیلگران فنی معتقدند در صورتی که نرخ دلار نزولی شود احتمال کاهش چشمگیر قیمت سکه های کوچک یعنی ربع سکه و سکه گرمی وجود خواهد داشت. این موضوع به دلیل شرایط خطرناک حاکم در بازار سکه به دلیل وجود حباب قابل توجه سکه های یاد شده است.
بنا بر آمارهای رسمی در هفته گذشته در برخی روزهای هفته حباب ربع سکه برابر 40 درصد و حباب سکه گرمی بالای 100 درصد برآورد شد.
در کنار این، وقتی که حباب سکه های یاد شده به این میزان است، انگیزه تولید سکه های تقلبی نیز بیشتر می شود. موضوعی که می تواند ضرر زیادی را متوجه معامله گران خرد و افراد آماتور کند.
در بازار سکه امامی نیز حباب بالاست ولی بسیار پایین تر از سکه های کوچک است. این موضوع به آن معناست که خرید سکه کم ریسک تر از سکه های کوچک است.
بنا بر تحلیل های رسمی، قیمت سکه امامی در اولین روز هفته گذشته در ابتدای کانال ۱۴ میلیون تومان معامله شد اما از دومین روز هفته از قدرت سکه بازان کم شد و فلز گران بهای داخلی در روندی نزولی قرار گرفت. بررسی آمارهای رسمی حاکی از این است که قیمت سکه روز یکشنبه ۱۳۶ هزار تومان ، روز دوشنبه ۱۷۸ هزار تومان و روز سه شنبه ۱۲۰ هزار توماناز ارزش خود را از دست داد و در سطح 13 میلیون و 585 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
در روز چهارشنبه روند سکه معکوس شد و این فلز گرانبها در سطح 13 میلیون و 710 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
در نهایت در روز پایانی هفته گذشته قیمت سکه طلا 62 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و بر روی 13 میلیون و 648 هزار تومان قرار گرفت.
با شکست معاملات سکه در محدوده مقاومتی۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، فعالان بازار از احتمال عقب نشینی سکه تا نیمه کانال ۱۳ میلیون تومان سخن گفتند. به باور این دسته از افراد، کاهشقیمت اونس طلا در بازارهای جهانی یکی از عوامل مهمی است که انتظارات نزولی در بازار سکه را بالا برده است.
از سوی دیگر معامله گران معتقد هستند که شوک افزایش قیمت دلار به بازار سکه موجب شد تا سکه بازان در موقعیت خرید قرار بگیرند.
این دسته از فعالان بازار می گفتند در صورتی که نرخ دلار به مسیر افزایشی خود ادامه دهد و سکه در محدوده 13 میلیون و 800 هزار تومان تثبیت شود احتمال رسیدن فلز زرد رنگ داخلی به کانال 14 میلیون تومان هم وجود خواهد داشت.
در غیر اینصورت احتمال عقب نشینی تا نیمه کانال 13 میلیون تومان هم وجود خواهد داشت. با این وجود باید منتظر ماند تا بتوان گفت زور کدام یک از اهرم های مخالف جهت سکه یعنی اونس و دلار تعیین کننده رفتار قیمت آن خواهد بود.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
حباب سکه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده