دلار در دامن نوسانات برجامی
فعالان بازار ارز تهران معتقدند در صورتی که امروز نرخ دلار بالای محدوده شده تثبیت شود، حتی احتمال رشد قیمت تا نیمه کانال 30 هزار تومان هم وجود خواهد داشت و به دنبال آن، بازار محدوده 30 هزار و 800 تومانی را هدف قرار خواهد داد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/06/14 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری پایگاه جهان طلا(گلدنیوز)،این روزها در بازار ارز نقش اول آرایش نرخها را اخبار برجامی ایفا میکند. از یکسو، اخبار مثبت از نهایی شدن مذاکرات، به سرعت باعث کاهش قیمت دلار میشود و در سوی دیگر، انتشار اخبار از طولانی شدن مذاکرات، باعث شده بازار کم کم از فاز کاهشی خارج شده و به سمت نرخهای تعادلی قبل حرکت کند.
فعالان بازار ارز تهران معتقدند در صورتی که امروز نرخ دلار بالای محدوده شده تثبیت شود، حتی احتمال رشد قیمت تا نیمه کانال 30 هزار تومان هم وجود خواهد داشت و به دنبال آن، بازار محدوده 30 هزار و 800 تومانی را هدف قرار خواهد داد.
اما با توقف ریزش و رسیدن نرخ دلار به سطوح پایین وارد بازار میشوند و سعی میکنند، منتظر خبر مثبت بعدی بمانند تا بتوانند از نوسانات حین مذاکرات، کسب سود کنند. این در حالی است که در سوی دیگر، بیشتر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به دنبال ثبات بازار ارزی هستند و این نوسانات میتواند در کوتاه مدت تهدیدی برای تولید باشد.
عده ای از معامله گران می گفتند که محدوده 30 هزار و 200 تومان خط قرمز بازار ساز است و احتمالا جلوی نوسان ارزی در حدوده 30 هزار و 200 تومان را بگیرد و با افزایش عرضه ارز مانع از ماندگاری دلار بالای محدوده 30 هزار و 200 تومان شود .
نکته دیگر اینکه هنوز برجام به عنوان لنگر نرخها عمل میکند. به بیان دیگر، فعالان بازار ارز امید دارند که با وجود طولانی شدن مذاکرات در نهایت توافق در دسترس باشد.
همین موضوع باعث شده تقاضای سفتهبازی به شکل قابل توجهی در بازار وارد نشود. از سوی دیگر، موضوع دیگری که توانسته در بازار اسکناس کمی شرایط را متعادل کند، عرضه دلارهای توافقی در بازار است.
در این شرایط عدهای هنوز از این اختلاف قیمتی این دو نرخ، سود میکنند و به نظر میرسد سیاستگذار نیز با این شیوه عرضه ارز در بازار اسکناس مشکلی ندارد.
در روزهای اخیر اعلام شد که میزان فروش درآمدهای نفتی در 4 ماه نخست سال جاری به حدود 66 همت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 برابر شده است. با توجه به تقاضای بالا برای خرید نفت و گاز و کاهش محدودیتهای شدید برجامی، شرایط برای فروش محصولات بهتر شده است.
اما بسیاری از کارشناسان عقیده دارند در صورت لغو تحریمها، ایران نیز میتواند مانند اکثر کشورهای صادرکننده نفت و گاز، از مواهب افزایش قیمت سوخت بهره ببرد و ذخایر ارزی خود را بهبود ببخشد.
به نظر می رسد در شرایط فعلی نقش اول آرایش نرخها را اخبار مذاکرات ایفا میکند. از یکسو، اخبار مثبت از نهایی شدن مذاکرات، به سرعت باعث کاهش قیمت دلار میشود و در سوی دیگر، انتشار اخبار از طولانی شدن مذاکرات، باعث شده بازار کم کم از فاز کاهشی خارج شده و به سمت نرخهای تعادلی قبل حرکت کند.
مطمئنا فرصت صادرات نفت و گاز ایران نیز میتواند باعث شود که ذخایر ارزی کشورمان بهبود یابد، انتظارات قیمتی در بازار دلار متعادل شود و در نتیجه اقتصاد ایران بتواند از این فرصت طلایی بهره ببرد. اما شرایط بازار دلار فعلا این موضوع را تایید نمیکند.
روز گذشته دلار پس از 15روز انتظار و استراحت در کانال 29 هزار تومان، بار دیگر به سطح 30 هزار تومانی سرک کشید و در نهایت به قیمت 30 هزار و 150 تومان رسید. قیمت سکه نیز روز گذشته هم مسیر با قیمت دلار به سطح 14 میلیون تومانی رسید.
تحلیلگران فنی می گفتند اگر سطح تنش های برجامی افزایش پیدا کند، بازارساز بهتر است که نوسانات افزایشی بازار را به آرامی هدایت کند، چرا که از نگاه برخی کارشناسان، اگر بازارساز با عرضه بی رویه ارز، فنر قیمت را جمع کند، شوک های جدیدی برای دلار رخ خواهد داد.
در روز های اخیر اخبار منفی از برجام در بین معامله گران دلار زمرمه می شود. عده ای از معامله گران از احتمال تعویق مذاکرات هسته ای و طولانی شدن روند رایزنی ها سخن می گویند. همین امر موجب شده که خرید های احتیاطی افزایش پیدا کند .
منبع :اقتصادنیوز و دنیای اقتصاد
انتهای پیام/
ترند
برتر
دلار
قیمت دلار
تحریم
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده