3 نکته از رفتار بازارساز ارزی
بررسی های میدانی نشان می دهد که در معاملات ارزی بازارساز با تزریق ارز به بازار دست بالاتر را دارد.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/06/16 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)، بنا بر آخرین آمارهای رسمی، میزان فروش درآمدهای نفتی در 4 ماه نخست سال جاری به حدود 66 همت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 برابر شده است. دوم اینکه در وضعیت کنونی عدهای از معامله گران هنوز از این اختلاف قیمتی این دو نرخ، سود میکنند و به نظر میرسد سیاستگذار نیز با این شیوه عرضه ارز در بازار اسکناس مشکلی ندارد.
این در حالی است که در سوی دیگر، بیشتر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به دنبال ثبات بازار ارزی هستند و این نوسانات میتواند در کوتاه مدت تهدیدی برای تولید باشد.
سوم اینکه رفتار بازارساز در روزهای اخیر رنج هدف سیاست گذار ارزی را برملا میکند. بنا بر تحلیل های رسمی، سطوح قیمتی کانال 29 هزار تومانی رنج مورد علاقه سیاستگذار ارزی برای نرخ دلار در روزهای حال حاضر است و این نهاد تمایل دارد با استفاده از ابزار قدرت خود مانع از خروج قیمت این ارز از کانال مذکور شود.
از سوی دیگر و به عقیده بسیاری از کارشناسان ارزی چشمانداز بلندمدت بخش قابل توجهی از فعالان بازار نسبت به آینده نشستهای هستهای همچنان مثبت است و در نتیجه نرخ ارز پتانسیل جهشهای افزایشی را ندارد.
در 14 امین روز از شهریور ماه روند قیمت دلار در معاملات بازار ارز تهران کاهشی بود. بررسی های آمارهای رسمی معاملات دلار نشان می دهد که پس از افزایش قیمتهای مشاهده شده در نرخ ارز طی روزهای ابتدایی هفته جاری و عبور نرخ دلار غیررسمی از سقف مقاومت 30 هزار تومانی در روز یکشنبه، در سومین روز از هفته جاری، قیمت ارز مجددا دچار کاهش شد و نرخ دلار به کانال 29 هزار تومانی بازگشت.
به عقیده تحلیلگران بازار روند کاهشی روز دوشنبه در نتیجه پاسخ بازارساز به شکسته شدن سقف مقاومت 30 هزار تومانی بوده است.
این افراد معتقدند که سطوح قیمتی کانال 29 هزار تومانی رنج مورد علاقه سیاستگذار ارزی برای نرخ دلار در روزهای حال حاضر است و این نهاد تمایل دارد با استفاده از ابزار قدرت خود مانع از خروج قیمت این ارز از کانال مذکور شود.
البته این در حالی است که بر اساس مشاهدات به عمل آمده از فضای بازار ارز تهران در روزهای اخیر میتوان گفت که تقاضای چشمگیری برای خرید ارز در معاملات غیررسمی وجود ندارد و بخشی از عدم کشش نرخ ارز برای افزایش قیمت نیز به سبب همین کاهش حجم تقاضا به وجود آمده است.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در شرایط کنونی، موضوع برجام به عنوان لنگر نرخهای ارز عمل میکند. به بیان دیگر به این دلیل که فعالان بازار ارز امید دارند که با وجود طولانی شدن مذاکرات در نهایت توافق در دسترس باشد؛ سبب شده تا تقاضای سفتهبازی به شکل قابل توجهی در بازار وارد نشود.
از سوی دیگر، موضوع دیگری که توانسته در بازار اسکناس کمی شرایط را متعادل کند، عرضه دلارهای توافقی در بازار است.
در حال حاضر نرخهای توافقی حدود 800 تا هزار تومان از نرخهای بازار آزاد پایینتر است و همین موضوع باعث شده صف دلار همچنان پابرجا باشد.
در این شرایط عدهای از معامله گران هنوز از این اختلاف قیمتی این دو نرخ، سود میکنند و به نظر میرسد سیاستگذار نیز با این شیوه عرضه ارز در بازار اسکناس مشکلی ندارد. این افراد پیش از انتشار اخبار مثبت و احتمال ریزش قیمتها، از بازار خارج میشوند.
اما با توقف ریزش و رسیدن نرخ دلار به سطوح پایین وارد بازار میشوند و سعی میکنند، منتظر خبر مثبت بعدی بمانند تا بتوانند از نوسانات حین مذاکرات، کسب سود کنند.
این در حالی است که در سوی دیگر، بیشتر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به دنبال ثبات بازار ارزی هستند و این نوسانات میتواند در کوتاه مدت تهدیدی برای تولید باشد.
بنا بر آخرین آمارهای رسمی، میزان فروش درآمدهای نفتی در 4 ماه نخست سال جاری به حدود 66 همت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 برابر شده است.
رفتار سکه به طور سنتی تحت تاثیر پارامترهای دلار و اونس جهانی است با این تفاوت که اثرگذاری نرخ دلار بر قیمت سکه طلا بیشتر است.
بنا بر آمارهای رسمی با کاهش قیمت سکه در روز دوشنبه معاملات بازار سکه نیز دچار نوسانات کاهشی شد به طوریکه نرخ هر قطعه سکه طلا ضرب امامی با خروج از کانال 14 میلیون تومانی روی پله نهم کانال 13 قرار گرفت.
رفتار این روزهای سکه وابستگی بالایی به نرخ دلار داشته و معامله گران سکه نیز به این موضوع توجه زیادی دارند.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت سکه
دلار
قیمت دلار
بازارساز ارزی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده